Dewastacja bulwaru

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » środa, 9 sie 2006, 23:37

no dobra
niech bedzie
w koncu mamy tyle rozbiorek w miescie w tym samym terminie, ze moga nie wiedziec
a ze wszedzie byc nie moga to wiem
Vin
Uzależniony

Postprzez Didi » czwartek, 10 sie 2006, 04:41

na budowe jest drugi dojazd wewnetrzna ulica...a co do tego bulwaru nie jestem do konca przekonany czy material o tym nie lecial juz w tkk dlatego spytalem z ciekawosci zakladajac ten temat i jak napisalem w poprzednim poscie jesli zauwaze wjezdzajaca ciezarowke po bulwarze to poinformuje straz miejska o dewastacji nawierzchni bulwaru przez te samochody z budowy

Flo lubie nie lubie wakacje sa :P
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 06:04

Drugi dojaz przeszkadza meszkańcom, którzy twierdzą, że pękają im ściany od przejazdu ciężkiego sprzętu,po bulwarze też wątpliwe.Może rozebrać przy użyciu młotków i taczek :evil: na to wychodzi, że pozostaje transport z powietrza.
abyss
Mistrz klawiatury

Re: Dewastacja bulwaru

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:10

Długoimienny napisał(a):A ja myślałem że tego rodzaju pozwolenia, jeżeli już są wymagane, to kompetencja Wydziału Budownictwa Starostwa Powiatowego.

Pozwolenie na rozbiórkę nie mówi o sposobie wywożenia gruzu. Starostwo, a w zasadzie jeden facet upowazniony przez starostę, zrobiło swoje - nie zgodziło sie na zmianę organizacji ruchu przy ul. Zygmuntowskiej. A na wjazd na bulwar musiał albo ktoś zgodzić się w Urzędzie, albo robią to na dziko. Jeżeli na dziko, to Straż Miejska powinna interweniować, jeżeli ktos dał zgodę na bulwar, to nalezy wyjasnić kto.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:13

abyss napisał(a):Drugi dojaz przeszkadza meszkańcom, którzy twierdzą, że pękają im ściany od przejazdu ciężkiego sprzętu,po bulwarze też wątpliwe.Może rozebrać przy użyciu młotków i taczek :evil: na to wychodzi, że pozostaje transport z powietrza.

Ależ skąd, młoty i taczki wystarczą. Trudno, będzie to trwało dłużej, może koszty będa większe, ale skoro ktos to kupił i chce cos tam bydować, to musiał wkalkulować to w ryzyko. No chyba, że obiecywano mu dojazd. Tak też może być.
Podobnie jak obiecywano podobno komus poszerzenie terenu na Kopernika.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » czwartek, 10 sie 2006, 06:18

Co Ty z tym podobno?
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » czwartek, 10 sie 2006, 06:25

Celowo uzywam tego słowa, ponieważ jest ono ulubionym słowem pewnego mojego ulubieńca ;)
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » czwartek, 10 sie 2006, 06:39

Chyba niektórzy mają krótką pamięć nieco. TKK robiła program o biadoleniu mieszkańców, że im ściany pękają jak ciężkie samochody jeżdża po wewnętrznych drogach. Więc puścili bulwarem.

P.S. Vin gratuluję orientacji, według Ciebie straż miejska ma robić za inspektora nadzoru :?: :shock:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Eureka » czwartek, 10 sie 2006, 07:30

qrczak napisał(a):Chyba niektórzy mają krótką pamięć nieco. TKK robiła program o biadoleniu mieszkańców, że im ściany pękają jak ciężkie samochody jeżdża po wewnętrznych drogach. Więc puścili bulwarem.

P.S. Vin gratuluję orientacji, według Ciebie straż miejska ma robić za inspektora nadzoru :?: :shock:

A nie mogli zastosować taśmociągu? Wiem, wiem, wszystko, co proste, jest skomplikowane, jak polityka.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » czwartek, 10 sie 2006, 07:57

qrczak a dlaczego nie ?
na polecenie prezydenta wypisuja mandaty pieskom, ktore nie robia siusiu i reszty w swojej toalecie,
po bulwarze chodza caly czas i tez wypisuja mandaty - tez na polecenie prezydenta
zle zaparkowane samochody - tez wypisuja mandaty
to chyba czapki nie pospadaja z glow jak sie przejda nad parsete i zobacza jak wyglada rozbiorka, co ?
moze by tam trafili gdyby ktos rozlozyl tam stolik z bielizna
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 10 sie 2006, 09:02

Długoimienny napisał(a): ...........Tylko tego wszystkiego nie zrobi 5 czy 6 strażników na zmianie. W sezonie, ludzie dzwonią w sprawie każdej pierdółki. Że trawa jest sucha, że drzewo w parku spadło, że pies bez obroży biega. ..............

Za mało strażników ,to fakt. I nie wiem dlaczego ? W niektórych miastach wypada 1 na 1000 mieszkańców
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg