Aktywność posłów

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Messenger » wtorek, 8 sie 2006, 16:19

Nie inaczej, mohery i wies na wakacje nie jezdza, dzis target PO jest na wakacjach. choc ja osobiscie w sondarze nie wierze... Bez względu na to, kogo wskazuja na lidera.
Messenger
Ważniak

Postprzez Demurrer » wtorek, 8 sie 2006, 16:28

Ja wiem, że w całej Polsce PO nie bierze pod uwagę żadnego innego scenariusza niż wygrana w wyborach samorządowych. Jest tak samo pewna siebie jak przed wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi.

Co do sondaży, to stosując analogię do sondaży przed wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi a realnymi wynikami, proponowałbym dodać do każdego wyniku PIS kilka punktów procentowych. Będzie bliżej rzeczywistości.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Messenger » wtorek, 8 sie 2006, 16:33

Równie dobrze analogicznie do sondarzy z ub. roku należałoby zamienić miejsca liderów :spoko:
Messenger
Ważniak

Postprzez Konsul » wtorek, 8 sie 2006, 20:41

Tusk- prawie prezydent,
Rokita-prawie premier,
(P)rawie (O)ligarchowie.
Czy po wyborach samorządowych będzie można ten "wierszyk" rozbudować?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 9 sie 2006, 06:54

Messenger napisał(a):Sądząc po obecnej sile i strukturach to raczej Oba stolikowe towarzystwa miałyby się prezyłączyć do PO a nie odwrotnie. PiS- kilka osób, generalnie skład osobowy kończy się na zarządzie, a centroprawica to już ostry niedobitek, skłócony i wewnetrznie rozbity.

W tej kwestii myslimy podobnie. To raczej tym niedobitkom bardziej zalezy na mariażu z PO, niż odwrotnie. Jeżeli Seba ich przygarnie, to może sie okazać, że jego ludzie wezmą ze dwa, trzy mandaty mniej, na korzyść "niedobitków". Aż taki głupi nie jest.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 9 sie 2006, 09:06

Dlaczego ja mam brac tabletki, skoro głowy bola innych :D

Długi - dobrze wiesz, że im wieksze zamieszanie pomiędzy PiS, Centroprawicą a PO, tym lepiej dla mnie. Wcale nie zamierzam być obiektywny w tej sprawie. Wręcz przeciwnie, będę prowokujący, zaczepny itp. Przecież wiemy obaj, że gra tak na prawdę idzie o prymat na prawicy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 9 sie 2006, 09:17

Poznasz, poznasz... :D
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 11 sie 2006, 15:17

Demurrer napisał(a):

Tak radykalnej lustracji to nawet Macierewicz sobie nie wyśnił, a tu wszyscy świętują „największy sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu”? Czy ja śnię? Czy nagle wszyscy drodzy forumowicze jesteśmy po jednej stronie barykady? A może nie ma już lewicy w Kołobrzegu, a pozostało tylko klakierstwo?

No i poznałem odpowiedź na moje wątpliwości wyrażone kilka postów wcześniej.
Już wiem gdzie się podziała kołobrzeska lewica.
Na listach wyborczych PO.
:twisted:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez abyss » piątek, 11 sie 2006, 15:53

I tak jest.Jest duże prawdopodobieństwo,że będziemy mieć dwa SLD.Jeden prawdziwy pod swoim szyldem,drugi wewnątrz PO.Niby głosujesz na PO, a tu wyskakuje jakiś działacz SLD. :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » piątek, 11 sie 2006, 17:03

Demurrer napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Tak radykalnej lustracji to nawet Macierewicz sobie nie wyśnił, a tu wszyscy świętują „największy sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu”? Czy ja śnię? Czy nagle wszyscy drodzy forumowicze jesteśmy po jednej stronie barykady? A może nie ma już lewicy w Kołobrzegu, a pozostało tylko klakierstwo?

Wydaje mi się, że polityka PiS-u dąży, by PO i lewica padły sobie w ramiona.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » piątek, 11 sie 2006, 20:49

Demurrer napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Jeżeli znajdziesz mnie na liście PO, to masz skrzynke whisky. Tak mi dopomóż Bóg.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez irmc » piątek, 11 sie 2006, 21:49

Blaa,z twoimi przekonaniami i poglądami bliżej ci do PO niż do SLD-myślę , że nie zaprzeczysz(i to nie przez grzeczność :wink: ) Na listach PO cie nie zobaczymy,bo nie pójdziesz tam aby być szeregowym członkiem-liderem ani choćby vice nie będziesz,bo mógłbyś sie niebezpiecznie "rozwinąć" co mogłoby zaszkodzić silnemu-na dziś-przywódcy.Ale jeślina dziś nie było by w Kołobrzegu PO,to ty byś ją chętnie założył
irmc
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg