Felietony na tkk

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » środa, 9 sie 2006, 06:56

"... trochę lepiej, lub trochę gorzej, ale nie o to chodzi, jak co komu wychodzi..."
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » środa, 9 sie 2006, 08:19

Easy Rider napisał(a):Mirek jest oki
Wojtek też
Tomek też
Andy też potrafi
Felietony są 'wporzo'
Jacek Wu powinien też popisać
i Darek Za .

I co nowego ,ciekawego oni mogą napisać ,sama polityka , ciągłe narzekanie, że coś jest źle i ktoś to musi zrobić . No może Jacek Wo trochę to okrasi humorem , ale ogólnie mielenie.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Konsul » środa, 9 sie 2006, 19:49

Tu nie chodzi nawet o temat, ktoś kto ma dobry warsztat potrafi ciekawie napisać w kazdym temacie. Ja sam nie piszę, bo gdzie mi tam, ale jeżlei już ktoś się tego podejmuję, to oczekuję dobrej roboty.
Konsul
Gwiazdor

Re: Felietony na tkk

Postprzez abyss » sobota, 12 sie 2006, 14:23

Demurrer napisał(a):http://www.felietony.tkk.pl/

Czytujecie?

głosujecie?
głosujemy :lol:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Elfik » sobota, 12 sie 2006, 14:44

Długoimienny napisał(a):Ale widzę, że autor jb
http://www.felietony.tkk.pl/autor/jb/

zrezygnował chyba z internetowej chwały i przeniósł się do "Kulis Kołobrzeskich". Ostatnio mówię w Biurze Rady Miejskiej, żeby ktoś zerknął na to i mi przełożył z polskiego na polski, o co w tych felietnach chodzi. A jeden z radnych, nazwisko zachowam dla siebie, mówi: "No tak, jb wszedł w kolejną, głęboką fazę ... przedwyborczą". :roll: Choć tak na poważnie, to ostatni felieton "Milczenie kotów" był już trochę bardziej czytelny. Znaczy się, faza głęboka wchodzi w etap wybudzania. :twisted:

Nigdy wiecej felietonów, dwie próby czytania to o dwie za dużo. Ja nie wymagam poematów, ale język pisany i język mówiony to dwie różne sprawy o ile ze szkoły pamiętam. JB chyba niestety zapomniał i czytam tekst, który brzmi jakby był wygłaszany przy piwku kolegom, a nie skierowany do szerszego grona. Czy pisanie tego samego, ale poprawna polszczyzną jest naprawdę tak trudne?
Chciałoby się zacytować: "mowa jest srebrem, a milczenie złotem" i nie każdy dziennikarz telewizyjny musi być felietonistą, nawet przeciętnym.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Messenger » wtorek, 15 sie 2006, 11:03

Długoimienny napisał(a):Ale widzę, że autor jb
http://www.felietony.tkk.pl/autor/jb/

zrezygnował chyba z internetowej chwały i przeniósł się do "Kulis Kołobrzeskich". Ostatnio mówię w Biurze Rady Miejskiej, żeby ktoś zerknął na to i mi przełożył z polskiego na polski, o co w tych felietnach chodzi. A jeden z radnych, nazwisko zachowam dla siebie, mówi: "No tak, jb wszedł w kolejną, głęboką fazę ... przedwyborczą". :roll: Choć tak na poważnie, to ostatni felieton "Milczenie kotów" był już trochę bardziej czytelny. Znaczy się, faza głęboka wchodzi w etap wybudzania. :twisted:

No tak, widać, że siłę swojego warsztatu akcentujesz krytykowaniem lub ośmieszaniem innych. Piszesz, że chodzisz biura RM i naśmiewasz się z innych dziennikarzy. Zastanów się zatem, jaką opinię sam masz wśród koelgów i koleżanek po fachu.
Messenger
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg