Aktywność posłów

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » wtorek, 1 sie 2006, 06:07

kraall napisał(a):Nie oczekuję od Ciebie współczucie, ale konkretnych odpowiedzi.
Czy Ty porównując ilość i jakość dopuszczasz, że raz bardzo dobrze zaorane pole daje lepsze plony przez wiele lat od tego, które orane jest co rok, ale jakby gorzej. Bo tak naprawdę od tego rozpoczęła się nasza dyskusja.

Wypisz wymaluj realizacja obietnic wyborczych pisuarów. Tam przykładów znajdziesz full.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » wtorek, 1 sie 2006, 14:04

Konsul napisał(a): Ja wiem, że można bezgranicznie wierzyć w swojego "guru", tylko mam nadzieję, że nie dzieje się to na zasadach panujących w sektach. Tam bezgranicznie i poddańczo przyjmuje się za pewnik, to co "guru" powiedział. Każdy inteligentny człowiek powinien odróżniać prawdziwe działania od pozoranctwa.
Uważam, że wypowiedź posła Karpiniuka w tak ważnej sprawie jak lustarcja to ważna rzecz, ale nazywania transmisji tv z udziałem "danej twarzy" za sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu to przesada, jes to stwierzdenie infantylne.

Jak bezgranicznie wierzę w swojego "guru", najlepiej zapytać osobiście posła Sebastiana Karpiniuka. Czy według Ciebie zachowałeś się właściwie nazywając infantylnym moje określenie (w kategoriach sukcesu) wystąpienia posła S.Karpiniuka ?
Piszesz, że każdy inteligentny człowiek powinien odróżniać prawdziwe działania od pozoranctwa. Czy możesz mi podać swoją teorię na inteligencję? Chcę wiedzieć, czy spełniam warunki Twojej teorii.
Eureka
V.I.P

Postprzez Sauniere » wtorek, 1 sie 2006, 14:22

Jakby ktoś chciał się zaznajomić z treścią ..

Poseł Sebastian Karpiniuk (PO):

Poseł Czesław Hoc (PiS):
Sauniere
Ważniak

Postprzez Konsul » środa, 2 sie 2006, 15:51

Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a): Ja wiem, że można bezgranicznie wierzyć w swojego "guru", tylko mam nadzieję, że nie dzieje się to na zasadach panujących w sektach. Tam bezgranicznie i poddańczo przyjmuje się za pewnik, to co "guru" powiedział. Każdy inteligentny człowiek powinien odróżniać prawdziwe działania od pozoranctwa.
Uważam, że wypowiedź posła Karpiniuka w tak ważnej sprawie jak lustarcja to ważna rzecz, ale nazywania transmisji tv z udziałem "danej twarzy" za sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu to przesada, jes to stwierzdenie infantylne.

Jak bezgranicznie wierzę w swojego "guru", najlepiej zapytać osobiście posła Sebastiana Karpiniuka. Czy według Ciebie zachowałeś się właściwie nazywając infantylnym moje określenie (w kategoriach sukcesu) wystąpienia posła S.Karpiniuka ?
Piszesz, że każdy inteligentny człowiek powinien odróżniać prawdziwe działania od pozoranctwa. Czy możesz mi podać swoją teorię na inteligencję? Chcę wiedzieć, czy spełniam warunki Twojej teorii.

Zacytowałeś i skomentowałeś tylko część mojej wypowiedzi. Ale ok, każdego prawo. Moje stwierdzenie o bezkrtytycznym zapatrzeniu się w daną osobę jest ogólne, nie było tu żadnej personifikacji. Jak widzę jednak, tą część odebrałeś osobiście i poczułeś się urażony.
Nie zaprzeczysz chyba, że dzięki inteligencji i szarym komórkom jesteśmy w stanie nie przyjmować wszystkich wypowiedzi w "ślepo" uprzednio ich nie weryfikując. Oczywiście, że nie podam Ci mojej teorii na inteligencję, bo takowej nie ma, nie jestem ignorantem ani bufonem aby pokusić się o stwozrenie takiej, a następnie oceniać ludzi według niej.
Proszę czytać ze zrozumieniem i dokładnie komentowany tekst, pozwoli to uniknąć moralizatorskiego tonu na temat "właściwego zachowania się". Postaram się zatem wyjaśnić, aby uniknąć nieporozumień, otóż nie nazwałem infantylnym wystąpienia posła Karpniuka jako takiego. Natomiast słowo "infantylny" zostało przeze mnie doczepione do sprawy nazywania sukcesem samego pokazania się w tv. Ponieważ odniosłem wrażenie, że dla niektórych osób to było ważniejszym wydarzeniem niż sama treść, którą poseł przedstawił. I jak już napisałem wcześniej, w całej rozciągłości popieram "sprawę", jaką referował poseł w imieniu swojego klubu parlamentarnego. I powiem jeszcze raz, bycie posłem, to nie konkurs czy zawody, gdzie miarą oceny jest "bycie w tv".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Messenger » czwartek, 3 sie 2006, 09:51

nie chodzi o miss piękności. Jeśli facet pojawia się w mediach tak często jak Karpiniuk to znaczy, że władze jego klubu dostrzegają jegomościa i przynajmniej ma temat nad którym efektywnie pracuje. Parlamentarnego planktonu w mediach nie pokazują.
Messenger
Ważniak

Postprzez Eureka » czwartek, 3 sie 2006, 17:28

Konsul napisał(a):
Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a):
Uważam, że wypowiedź posła Karpiniuka w tak ważnej sprawie jak lustarcja to ważna rzecz, ale nazywania transmisji tv z udziałem "danej twarzy" za sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu to przesada, [b]jes to stwierzdenie infantylne.[/b]

Czy według Ciebie zachowałeś się właściwie nazywając infantylnym moje określenie (w kategoriach sukcesu) wystąpienia posła S.Karpiniuka?
Proszę czytać ze zrozumieniem i dokładnie komentowany tekst, pozwoli to uniknąć moralizatorskiego tonu na temat "właściwego zachowania się".
Postaram się zatem wyjaśnić, aby uniknąć nieporozumień, otóż nie nazwałem infantylnym wystąpienia posła Karpniuka jako takiego. Natomiast słowo "infantylny" zostało przeze mnie doczepione do sprawy nazywania sukcesem samego pokazania się w tv.

Proponuję byś pisał ze zrozumieniem. Wówczas z mojej strony nie będzie "moralizatorskiego" tonu. Co do moich zdolności czytania ze zrozumieniem, bądź spokojny, radzę sobie z tym.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » czwartek, 3 sie 2006, 20:16

Napisałem ze zrozumieniem. I co? Co to za odpowiedź?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » czwartek, 3 sie 2006, 20:18

Achaja napisał(a):
Messenger napisał(a):nie chodzi o miss piękności. Jeśli facet pojawia się w mediach tak często jak Karpiniuk to znaczy, że władze jego klubu dostrzegają jegomościa i przynajmniej ma temat nad którym efektywnie pracuje. Parlamentarnego planktonu w mediach nie pokazują.

:lol: :lol: :lol: podoba mi się to określenie

a z Twoją wypowiedzią sie zgadzam...

przecież z każdej partii pokazują się tylko określone (znane) osoby, a nie każdy kto chce, to wszystko musi być z góry ustalone, więc zdecydowanie jest to sukces S.Karpiniuka

PS jedynym wyjątkiemkiedy pokazują innych posłó są ich wybryki, ale tego naszym posłom nie życzę

Jak zawsze Achajo robisz duże buziy i zgadzasz sie, fajnie. A tak odrobina własnegp zdania?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Flo » czwartek, 3 sie 2006, 21:19

ptaku napisał(a):Konsul, a może jej zdanie pokrywa się ze zdaniem Messengera?

Jaki masz cel człowieku w takich uwagach odnośnie innych? Ego Ci rośnie?

Zajmij się swoimi 4 literami...

Jej własne zdanie jest jej własnym zdaniem i to ona nim rozporządza.

Życzę i pozdrawiam.

Mnie to nie obchodzi.

A co Achaja nie potrafi sie sama bronic? :twisted: Szczegolnie ze Cie to nie obchodzi :lol:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Flo » czwartek, 3 sie 2006, 21:25

ptaku napisał(a):
Flo napisał(a):A co Achaja nie potrafi sie sama bronic? :twisted: Szczegolnie ze Cie to nie obchodzi :lol:

Jak widzę, że ktoś na kogoś wjeżdża bez powodu to mam nieodpartą chęć wjechania na niego...

Mnie to nie obchodzi było odnośnie całego tego tematu. W dupie mam kto jest aktywny, kto nie, kogo pokazują w TV, kogo nie, kto wogóle jest w tym sejmie, a kto nie...

jezyczek Ci sie wyostrzyl :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Konsul » czwartek, 3 sie 2006, 21:37

ptaku napisał(a):Konsul, a może jej zdanie pokrywa się ze zdaniem Messengera?

Jaki masz cel człowieku w takich uwagach odnośnie innych? Ego Ci rośnie?

Zajmij się swoimi 4 literami...

Jej własne zdanie jest jej własnym zdaniem i to ona nim rozporządza.

Życzę i pozdrawiam.

Mnie to nie obchodzi.

Ja bardzo dbam o swoje cztery litery, mam nadzieję, że Ty też. Wszak to są żywotne interesy każedego faceta, nie? :D
Ja do nikogo nie wjeżdżam, zauważam jedynie pewną prawidłowość. To są subiektywne spostrzeżenia, moje w końcu prawo, prawda?
Ps. A przydałoby się mieć w głowie kto nami rządzi, a nie w doopie. To tak dla zdrowotności lepiej :)
Ps. Dziękuję, za pomoc od "Juve" :)
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg