Ciekawe co ciekawego będzie miał tym razem do powiedzenia

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny, tekst ujednolicony po zmianie z 11 września 2003 r. (Dz. U. Nr 179 z 20 paźdz. 2003r., poz. 1750):Art. 256.Sauniere napisał(a):a nie miał racji? .. dodam: gdyby Polska miała lepsza dyplomacje przed 1939 .. Beck popełnił błąd nie przyłączajac sie do panstw Osi .. w sumie wybor był pomiedzy diabłem a szatanem .. ale sojusz z III Rzeszą nie był złym pomysłem .. co prawda kiepskie warunki byłyby ale to i tak lepsze niz to co nas pozniej spotkało .. przegralismy wojnę .. prawdziwym zwycięzca okazał się Stalin ..
.. widzicie .. wy myslicie tak a nie inaczej bo wiedzie co było w czasie wojny .. ale postawcie sie w sytuacji ludzi w 1938 .. nie wiecie co bedzie .. nie wiecie nic o obozach etc .. mozna załozyc zatem ze sporą część okropienstw da sie uniknac .. Polska w Sojuszu z III Rzesza mogłaby rozgromic Związek Radziecki .. czemu nie? .. tak, narodowy socjalizm był systemem totalitarnym, ale komunizm tez i to duzo gorszym .. posmierci Hitlera III Rzesza szybko by sie zdetotalitaryzowała zwłaszcza ze opozycja była dosyc silna .. na Hitlera ciagle jakies zamachy były tak swoja droga .. natomiast ze Zwiazkiem Radzieckim było inaczej .. i nie rozumiem marek dlaczego mi machasz tą ustawą ..
bo te idee nie sprawdziły się podobnie jak komunizm i społeczeństwa uznały je za szkodliwe,Sauniere napisał(a): .. i nie rozumiem marek dlaczego mi machasz tą ustawą ..

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości