W jakim sensie nie osiągnął tego S. Karpiniuk? Chcesz porównania dokonań zawodowych? Czy jak to mam rozumieć?
Po drugie faworytów mam w sporcie, kiedy jeden z zespołów ( ludzi) wygrywa kosztem drugiego. Skoro tak samo widzisz politykę to wielka szkoda. To nie jest żaden wyścig, kto naj. Optymalna wersja to współpraca naszych posłów na rzecz Kołobrzegu, obiektywnie przedstwianie później na łamach lokalnych mediów ich dokonań. Ja wiem, że można bezgranicznie wierzyć w swojego "guru", tylko mam nadzieję, że nie dzieje się to na zasadach panujących w sektach. Tam bezgranicznie i poddańczo przyjmuje się za pewnik, to co "guru" powiedział. Każdy inteligentny człowiek powinien odróżniać prawdziwe działania od pozoranctwa.
Uważam, że wypowiedź posła Karpiniuka w tak ważnej sprawie jak lustarcja to ważna rzecz, ale nazywania transmisji tv z udziałem "danej twarzy" za sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu to przesada, jes to stwierzdenie infantylne.
I jeszcze raz zachęcam, w przypadku chęci sprawdzenia kto co robi i mówi w sejmie, na strony http://www.sejm.gov.pl