czy handel na Bulwarze Szymańskiego jest legalny czy nie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 31 lip 2006, 09:14

Colberg napisał(a):Niedawno we F ... się obnośni sprzedawcy. Choć i tak już są... Widzieliście te tandetne lornetki? I nie wiem co lepsze...
Handlu nic nie wypleni. No chyba że metodami rodem z Białorusi: kajdanki, pałki etc
no Więc niech targają na plecach. To miejsce wypoczynku. Bazar jest na Trzebiatowskiej. To chyba nienormalne że jeden "Warszawiak" i kilku jemu podobnych terroryzuje straz miejska, firmę ochroniarską i w nosie ma uchwały Rady Miejskiej. Tak na boku; piątkowy "Klincz". Dla mnie odpowiedź jest prosta. Strefa A jest za mała.
pluskwa
Twardziel

Postprzez ewe » poniedziałek, 31 lip 2006, 09:48

Oglądałem "Klincz" i jakos argumentacja tego handlarza nie trafiała do mnie .
Prawo może być niesprawiedliwe ,głupie ale należy je szanowac i przestrzegać ,bo to jest prawo.
A przedstawiciele prawa mają pilnować jego przestrzegania i usuwać takich handlarzy nawet siłą . Choć nie jest to konieczne, wystarczy kontrola urzędu skarbowego z urz ędem celnym .
Ten pokrzywdzony będzie wiedział o czym mówię.
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 31 lip 2006, 12:49

pluskwa napisał(a):... Dla mnie odpowiedź jest prosta. Strefa A jest za mała...

Większa być nie może bo "ktoś" wyprzedał kilka ciekawych działek w okolicy, laskę kładąc na potrzeby strefy A.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 31 lip 2006, 13:33

To nasz Zarzut Procesowy jest od tłumaczenia ale jakoś tak: DURA LEX, SED LEX

Handlarzom skarbówkę i remanent i chyba będzie po problemie.
pluskwa
Twardziel

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 31 lip 2006, 13:34

BLAaa napisał(a):Większa być nie może bo "ktoś" wyprzedał kilka ciekawych działek w okolicy, laskę kładąc na potrzeby strefy A.
kiedy i kto, abecadło pamiętasz? A ... B ... C ....
pluskwa
Twardziel

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 31 lip 2006, 13:50

Interesowałem się tematem i pamiętam. Podobnie jak właczanie i wyłączanie ze strefy A i B różnych obszarów miasta, pod potrzeby określonych grup interesów.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez bloosman » poniedziałek, 31 lip 2006, 13:59

ptaku napisał(a):Off-topic

ewe napisał(a):Prawo może być niesprawiedliwe ,głupie ale należy je szanowac i przestrzegać ,bo to jest prawo.

Nie widzę poowodu dlaczego miałbym przestrzegać i szanować prawo, które jest niesprawiedliwe. Gdyby ludzie tak robili to nigdy by nie było żadnego przewrotu, obalenia władzy, dyktatora, zmiany ustroju.

Prawo głupie i niesprawiedliwe to śmieć, który można wyrzucić.

Natomiast gdyby ludzie tak robili jak Ty radzisz to zapanowałaby kompletna anarchia.Lepsze byle jakie prawo nigo brak!!
bloosman
Dyskutant

Postprzez rewo » poniedziałek, 31 lip 2006, 14:25

Orientujecie się czy gdzieś w internecie można dotrzeć do mapki Kołobrzegu z proponowanym obecnie podziałem na strefy? Bo jakoś znaleźć nigdzie nie mogę...
rewo
Dyskutant

Postprzez Wirnik » poniedziałek, 31 lip 2006, 23:18

...myslę , że....to nie prywatne firmy ochrony powinny robić cyrk przed turystami....policja powinna interweniować...to mialoby inny wyraz i definitywne zakonczenie....a poza tym..to pamiętajcie miejscowi, ze to radni /nasi wybrancy/ takie prawa ustanowili.....i koniec z okrężnym mysleniem, czy wolno tam sprzedawac, czy nie.............

PS
...ja bym tam napchal ilu wlezie... bo to tez swego rodzaju atrakcja !!!
Wirnik
Dyskutant

Postprzez Colberg » poniedziałek, 31 lip 2006, 23:53

rewo napisał(a):Orientujecie się czy gdzieś w internecie można dotrzeć do mapki Kołobrzegu z proponowanym obecnie podziałem na strefy? Bo jakoś znaleźć nigdzie nie mogę...

W necie możesz znaleźć najwyżej treść Tymczasowego Statutu Uzdrowiska Kołobrzeg:
http://www.kolobrzeg.pl/rm/1pliki/proto ... 53/683.pdf

Jest on stworzony na podstawie aktualnie obowiązującej ustawy. Ale nie licz, że coś zrozumiesz z przebiegu granic stref w naszym mieście... Oto próbka:

[...] dalej na południe wzdłuż zachodniej granicy działki nr 89/1 obr. 5 aż do granicy z działką drogową nr 90 obr. 5 (ul. Kasprowicza); następnie północnymi granicami działek drogowych nr 90 obr. 5 (ul. Kasprowicza) i 63 obr. 4 (ul. Zdrojową) aż do punktu granicznego z działkami nr 56 i 61 obr. 4; dalej przez działkę drogową nr 63 obr. 4 (ul. Zdrojową) aż do punktu granicznego z działkami nr 118/1 i 119 obr. 4; następnie na południe wzdłuż wschodniej granicy działki nr 118/1 obr. 4; dalej przez działkę nr 117 obr. 4 aż do punktu granicznego z działkami nr 116/2 i 120 obr. 4 [...] i tak dalej i dalej...
Colberg
Ważniak

Postprzez ewe » wtorek, 1 sie 2006, 07:13

Wirnik napisał(a):...myslę , że....to nie prywatne firmy ochrony powinny robić cyrk przed turystami....policja powinna interweniować...to mialoby inny wyraz i definitywne zakonczenie....a poza tym..to pamiętajcie miejscowi, ze to radni /nasi wybrancy/ takie prawa ustanowili.....i koniec z okrężnym mysleniem, czy wolno tam sprzedawac, czy nie.............
PS
...ja bym tam napchal ilu wlezie... bo to tez swego rodzaju atrakcja !!!

Racja
POlicję Prezydent Miasta powinien poprosić o pomoc ,a Straż Miejską zobowiązać do zdecydowanych działań , szczególnie w tym rejonie .
Na pociechę pozostaje nam fakt ,że problem z dzikim handlem maja też inne miasta .
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » wtorek, 1 sie 2006, 07:27

Powinna być przy usuwaniu handlarzy siłą ,tak jest przynajmniej w innych miastach.
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg