Smak dzieciństwa

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez kejti » piątek, 28 lip 2006, 11:52

Ja natomiast pamiętam kawiarnię "Dorotkę" na Wąskiej i wózetkę (nie wiem czy dobrze piszę:) ),którą zawszze tam jadłam i lody "na ciepło" tzw Murzynki na Walki Młodych. Stała tam gdzieś też czerwona waga za złotówkę, na której zawsze się ważyłam jak przechodziłam:)
No i jeszcze warte wspomnienia są wszelkie produkty na cudowne kartki:)
Wejście na plażę było płatne, ale zawsze jakoś tam przemknęłam za darmo;) Dodam jeszcze radiowęzeł plażowy i komunikaty w stylu: " Dziewczynka w bluzeczce w groszki o imieniu takim a takim szuka mamusi."
kejti
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez loisslane » piątek, 28 lip 2006, 11:52

VISOLVIT!!!!! Wyjadało się proszek prosto z torebki, palce robiły się od niego pomarańczowe. Język też. Babcia krzyczała, bo na sucho to było podobno niezdrowe. Ale jakie pyszne!!!!

Oranżada w woreczku - przy przekłuwaniu słomką często trochę się wylewało. Pamiętam tylko czerwoną. Były inne kolory?
loisslane

Postprzez kamila » piątek, 28 lip 2006, 12:30

tak sobie czytam i czytam Wasze posty i uśmiałam się - w pozytywnym znaczeniu :) np. z Vibovitu, gdzie zjadaliście go z torebki, też tak robiłam, bo jakby inaczej.. suchary wojskowe, były pycha, gumy turbo, niestety szybko traciły smak, ale były niebem dla mego języka, kiedyś, zupa mleczna, którą zjadałam na śniadanie, obiad i kolacje, tylko to jadłam, dlatego teraz taka duża jestem :)
kamila
Arcymistrz

Postprzez kejti » piątek, 28 lip 2006, 12:35

Jeszcze mi się przypomniały gumy Donaldy i kolekcjonowanie historyjek:)))
kejti
Bywalec

Postprzez loisslane » piątek, 28 lip 2006, 12:44

Gumy Donald, taaaak. A potem były gumy Alf, twarde jak kamień, ale zbierało się z nich naklejki z Alfem.
loisslane

Postprzez mp-mp » piątek, 28 lip 2006, 16:02

Pamiętam smak bloku czekoladowego, którego chyba już 20 lat nie jadłam...
A poza tym owoce morwy z drzewa, które rosło w ogrodzie mojej babci.
Oranżadki w proszku i przeróżne gumy do żucia też przerabiałam tak jak wielu z Was :)
mp-mp
Bywalec

Postprzez Roman » piątek, 28 lip 2006, 16:14

a ja nie wyjadałem Vibovitu :( ;/
w ogóle on był jakiś taki mdły - wolałem Visolvit (jego wersję musującą)

pamiętam smak takich mikołajów z czekolady - niepowtarzalny - teraz to mikołaje robią już z jakiegoś g.wna czekoladopodobnego - błee

kejti wspomniała kawiarnię "Dorotka" - pamiętam, że prowadzili ją moi sąsiedzi - jeśli chodzi Ci o tę kawiarnię "Dorotka", która znajdowała się w takiej uliczce między Łopuskiego, a blokiem na Wąskiej

w ogóle najlepsze wspomnienia to te, które nie są do końca sprecyzowane, takie przeczucia, że coś było, ale co dokładnie to... no takie oniryczne :P

nie pamiętam pochodów, ale pamiętam w TV spoty solidarności przed wyborami chyba w 1989
może to nie smak, ale... pamiętacie taki program "DD Reporter"? (co taki gadający banan prowadził)
Roman
Mieszka tu

Postprzez BLAaa » piątek, 28 lip 2006, 16:37

Kargulena w smażalniach przy plaży...

Woda sodowa z saturatorów... z sokiem.

Normalne frytki, z ziemniaków, a nie takie sztuczne, jak teraz sie robi...

Piwo koszalińskie, smakowało jak siki konia.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez barmaid » piątek, 28 lip 2006, 16:43

Stary wiadukt, obok zielona budka, w której latem stało się w gigantycznej kolejce po arbuza.Pajda chleba z pomidorem wsuwana na podwórku.... juz tak nie smakuje ... Bąbelkowa czekolada z PEWEXU, obiady w "Barce", zakupy na kartki, picie w woreczkach, pochody pierwszomajowe, smak płynu po wybuchu w Czarnobylu, zapach gotowanych młodych ziemniaków, pierwsza podwórkowa miłość..... Oj mogłabym tak długo :D
barmaid
Rycerz forum

Postprzez padalec_ » piątek, 28 lip 2006, 16:55

Papierosy "Radomskie".
padalec_
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark