Niech zamkną w niedziele wszystko

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez ewe » czwartek, 27 lip 2006, 15:04

Ale należy także powiedzieć ,że to hipermakety maja tę kwestie pracy roztrzygnąć ,to ich kwestia wyboru moze byc uznana za naruszoną ,a nie nasza .A nam jako konsumentom nic do tego
Kiedys w Poznaniu słyszałem taka opinię ,że po hipermaketach w te dni chodzą tylko wieśniaki
z pobliskich wsi ,którzy sie nudzą u siebie.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 27 lip 2006, 15:06

SatH^Raa napisał(a):
ewe napisał(a):Skończy się na zawsze temat MiniMala

Skończy się? A co? Zamkną go? Z ziemią zrównają? :|

Miałem na myśli nasze rozgadane kołobrzeskie podwórko i niekończące się pretensje niektórych o nielegalności tej inwestycji
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 27 lip 2006, 15:08

SatH^Raa napisał(a):Mi się zdarza robić zakupy w niedziele. Wtedy mam czas na spokojnie połazić. Opinia Poznaniaków, czy kogokolwiek innego mi tu akurat zwisa i powiewa.

Podobnie jak mi . Choć z szacunku do personelu tam pracującego nie kupuje w niedzielę
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 27 lip 2006, 15:10

Może ględzić będą dalej ,ale już inna nazwa będzie brzmieć ,bo tamta już wielu obrzydła
ewe
Gwiazdor

Postprzez Konsul » czwartek, 27 lip 2006, 19:17

A w PRL sklepy były zamknięte w soboty i niedziele, a wszak nie było to państwo katolickie :D Może powód zamknięcia był inny, i tak w sklepach nic nie było. Czesi nie pracują w niedzielę, Niemcy też nie i jakoś nie narzekają. Oczywiście to ludzie powinni zdecydować w tej kwestii, no ale skoro po mszy w niedzielę, "cały kościół" z Koszalińskiej biegnie do netto, więc jakoś to godzą. Tylko ludzików z tych sklepów żal, tak w niedziele w pracy siedzieć, to niezdrowo.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Roman » czwartek, 27 lip 2006, 19:24

raz, że ludzie z tych sklepów pójdą na bruk (w imię ojca i syna giertycha)

dwa, ta lista zawodów "dozwolonych" - okropieństwo - weterynarz np.: to jak krowa zdycha komuś na wsi, to ma zdychać i drzeć ryja do poniedziałku - media (może i dobrze - nie będą o tych kretynach informować - bo to się nóż w kieszeni otwiera), a z hutnikami to już zupełnie nie rozumiem
nie będę już złośliwy i nie powiem, że księżom powinno się zabronić zbierać na tacę w niedzielę - nie ratują życia, a czerpią korzyść materialną

trzy, że ci panowie, którzy siedzą po prawej nie wiedzą, że ten swój "katolicyzm" kompromitują
a pan Cymański niech nie decyduje o tym, czy ktoś pójdzie w niedzielę do kina, na spacer czy do kościółka
Roman
Mieszka tu

Postprzez boss » czwartek, 27 lip 2006, 21:11

a burdele będą otwarte w niedziele?
boss
Twardziel

Postprzez Konsul » piątek, 28 lip 2006, 20:47

Jeżeli w inny sposób nie potrafisz dać sobie rady na polu damsko-męskim, to dla Ciebie będzie wyjątek.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez boss » sobota, 29 lip 2006, 16:50

Konsul napisał(a):A w PRL sklepy były zamknięte w soboty i niedziele, a wszak nie było to państwo katolickie

zawsze było tylko działało w podziemiu..do kościoła chodzili ludzie z wiarą a nie tak jak teraz zeby się pokazać.Cześć ludzi bała się przyznać do koscioła.
boss
Twardziel

Postprzez Meeta » sobota, 29 lip 2006, 18:11

Roman napisał(a):a z hutnikami to już zupełnie nie rozumiem

Tu chodzi o konieczność wygaszania i rozpalania pieca... taka procedura trwa długo i kosztuje dziesiątki tysięcy złotych dlatego nikt nie bedzie co niedziele jej przeprowadzał. O to chodzi ;)
Meeta
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze