Owsiak na cenzurowanym

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez qrczak » niedziela, 23 lip 2006, 21:45

No wlasnie a co sie dzieje z osobami co skorzystaly z pomocy owsiaka?

Jak to co :?:
Powinno się ich izolować, sekciarzy jednych. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Agunia__ » niedziela, 23 lip 2006, 22:57

Tak patrząc materialnie - uratował życie nie jednej osobie (= dziecku) sprzętem do dializ, nie jednemu NOWORODKOWI (wcześniaki) uratował wzrok, nie jednemu człowiekowi uratował życie zakupując sprzęt o najwyższych standartach i szkoląc ludzi w pierwszej pomocy, i teraz mówi się że Owsiak ma sektę, że Owsiak szkodzi, że Owsiak to czy tamto... jak komuś żal .... ściska że ON (=Owsiak) to robi to niech popracuje nad sobą a nie oczernia ... Ok niech Jurek przestanie, niech zakończy działalność - tylko co dalej z dziećmi, noworodkami i ofiarami wypadków?

A właściwie dlaczego ciągle jest Owsiak i Owsiak - przepraszam bardzo ale tam pracuje sztab ludzi, który jest odpowiedzialny za funkcjonowanie całej fundacji, nie tylko Owsiak...
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651

Postprzez Sauniere » poniedziałek, 24 lip 2006, 02:57

co do sekty to tak tylko wrzuciłem .. ;) .. mi głownie chodzi o aspekt ekonomiczny ..a co do kasy ktora bierze .. to tylko 10% .. i w sumie ma to prawnie zagwarantowane .. kazda fundacja chyba moze sobie odprowadzic na własne cele 10% ..
Sauniere
Ważniak

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 24 lip 2006, 08:16

Sauniere napisał(a):co do sekty to tak tylko wrzuciłem .. ;) .. mi głownie chodzi o aspekt ekonomiczny ..a co do kasy ktora bierze .. to tylko 10% .. i w sumie ma to prawnie zagwarantowane .. kazda fundacja chyba moze sobie odprowadzic na własne cele 10% ..
wiesz Młody, tak sobie, kilka uwag wrzucę:
- poczytaj trochę i posprawdzaj fakty dostępne publiczne, zanim coś napiszesz
- wrzucając cokolwiek "tak sobie" rzucasz, w zalezności od interpretacji, plotkę lub oszczerstwo
- fundacja może pobrać pieniądze na własne cele ale nie musi. Jej wola ile zużywa w granicach prawa.
- Jeżeli domagasz się kontroli to myślę że WOŚP jest bardziej sprawdzalny od Caritasu albo Lux Veritatis. Tam przynajmniej kontrolerzy mają odwagę wejść.
- przepisując zaslyszane opinie bardzo dokładnie sprawdzaj co podpisujesz, własnym sprawdzalnym nickiem Karolu Wielki.
pluskwa
Twardziel

Postprzez Sauniere » poniedziałek, 24 lip 2006, 13:48

a owszem :D
Sauniere
Ważniak

Postprzez sanddra » wtorek, 25 lip 2006, 10:31

Sauniere napisał(a):WOŚP wyrzadzila wielka szkode słuzbie zdrowa .. to sztuczne podtrzymywanie upadajacego systemu .. słuzba zdrowia powinna zostac sprywatyzowana .. to jest jedynym ratunkiem .. a Owsik .. hmm .. zbiorki na WOSP mozna nazwac podatkiem lub haraczem .. choc wiekszosc dobrowolna .. ale zorganizowanie wszystkiego tez kosztuje .. i lepszym pomysłem zamiast tego wszystkiego przeznaczyc własnie chociazby pieniadze z reklam z jednego dnia .. WOSP to i tak jedna wielka lewacka szopka ..

Nie widze problemu żeby w Kołobrzegu powstały kliniki prywatne. Sporo ich powstało w kraju i nieźle funkcjonują.
Sprywatyzować służbę zdrowia? Czyżbyktoś miał ochotę ponownie realizować ten pomysł oszołomów gdzie płacąc co miesiac 3x150 pl musiała płacić za każdą wizytę u lekarza dodatkowo? Podziwiam pomysły niektórych polityków i znajomość realiów.

Co do Owsiaka, z tv czy bez jestem przekonana, że da sobie radę. Ma za sobą młode pokolenie ludzi i nie tylko, którzy chcą robić dlatego, że on nad tym czuwa. Nie bawi się w politykę, nie bawi się w wyznania religijne, nie interesuje go prywata, a jedynie łata dziury, które ktoś robi uparcie i nagminnie od lat. Źle? Nie sądzę. Uważam, że kasa wrzucona do puszki raz w roku jest lepiej spożytkowana przez fundację, niż kasa z naszych podatków przez polityków.

Zniszczyć ideę czy Owsiaka? A w zamian co? Doprowadzić do kolejnych afer? No tak mieliśmy juz paliwową, alkohololową, nie wspomnę o kilku genialnych wprost pomysłach realizowanych w służbie zdrowia i co? Poprawiło się? :twisted:

Myślę że Owsiak wkurza niektórych ludzi bo nie potrafią zrozumieć dlaczego jemu ludzie ufają, a politykom i kościołowi jakoś mniej :wink:
sanddra
Dyskutant

Postprzez sanddra » wtorek, 25 lip 2006, 10:40

Sauniere napisał(a):[...] ale Owsiak posrednio nie pomaga a szkodzi .. bo wyobraz sobie ze Ministerstwo ma Milion (z naszych podatkow) ktore musi dac na chorych, i da .. a tu Owsiak zbiera Milion (z naszych datkow) ktory tez daje na chorych .. myslisz ze na chorych pojdą 2 Miliony? .. pojdzie Milion a drugi Milion Ministerstwo zmarnuje ..[...]

I chcesz usunąć Owsiaka zamiast przyczepić się do Ministerstwa? Pokrętna logika :lol: :twisted: :evil:
sanddra
Dyskutant

Postprzez sanddra » wtorek, 25 lip 2006, 11:08

WZT napisał(a):
Sauniere napisał(a):co do sekty to tak tylko wrzuciłem .. ;) ....

a ja tak sobie porownalem te wypociny na temat sekt z radiem Maryja i jakos mi to samo wyszlo.... wiem czepiam sie....

Do której grupy ze świetnym liderem nie porównasz to będzie pasowało.

To że Owsiak nie podczepia innych organizacji pod WOśP mnie nie dziwi, widzę u niego ludzi z różnych organizacji, księży działających na poletku Caritasu też i chwała im za to, przy WOŚPIe są tylko ludźmi dobrej woli, tak jak lekarze czy wolontariusze.
Pierwszy link jest bredzący i nie ma co z nim polemizować.
Drugi dotyczy redaktorki Ostrowskiej, sądzę że nie przeczytałeś artykułu, po którym była ta wypowiedz. Finał był w sądzie.

A to że rodzice mają problemy z dzieciakami, bo te nie chcą słuchać... No tak to na pewno wina Owsiaka :twisted: :twisted:
sanddra
Dyskutant

Postprzez Sauniere » wtorek, 25 lip 2006, 14:21

sandra .. hmm .. widze ze mozna by z Toba podyskutowac w miare porzadnie .. w kazdym razie podoba mi sie jak piszesz ;) .. a ze sie nie czepiam ministerstwa? .. czepiam sie .. jak juz wspomniałem powinni prywatyzowac .. ludzie mieli by wiecej w pieniedzy w portfelach a konkurencja spowodowałaby spadek cen i lepszą jakosc usług .. jak jest w panstwowej "bezpłatnej" słuzbie zdrowia wie kazdy chyba .. poza tym leczenie sie prywatnie tez mogłoby byc bezpłatne jesli placówka miałaby podpisane kontrakty .. a tak przy okazji jesli wogole chodzi o ministerstwa to jestem za tym zeby było ich szesc .. co do Owsiaka to nawet niezle myslisz choc na razie nie dostrzegasz zaleznosci w tym i z polityka .. z ekonomia tez własciwie ale taki juz jest swiat ze niektore dziedziny sa nierozerwalnie złaczone :P .. Polityka w koncu to sztuka rzadzenia panstwem a pod to moze wszystko podejsc a ekonomia jest istotnym elementem tego .. a co do tego drugiego artykułu .. jest tam pare fragmentow o zaleznosciach ze słuzba zdrowia, marnotrawieniem przez nich pieniedzy i ekonomia .. poza tym na WOSP najbardziej bogaca sie szpitale blizej warszawy niz te prowincji .. miasta ponosza koszty organizacji a szpital g...o dostanie .. lepsze juz było zaoszczedzic na organizacji WOSP a przekaz pieniedze na własny szpital .. a tak jeszcze korzystajac z okazji to mozna sie zapoznac z pracami p. Bukiela .. prezesa OZZL .. w internecie gdzies sa .. m.in. o prywatyzacji i czy ludzie sie jej boją czy politycy ;)
Sauniere
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze