Odpowiedzialnosc wychowawcy

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Vin » czwartek, 20 lip 2006, 11:06

Peny napisał(a):w faktach o tym mowili na tvnie.. zeby wychowawca placil alimenty zabiegajacy o nie musi sie baaaaaardzo postarac i baaardzo nabiegac..

pamietajcie: wina lezy zawsze po srodku :) :wink:

łóżka
niech łóżko płaci

:D
Vin
Uzależniony

Postprzez McCool » czwartek, 20 lip 2006, 13:09

Roman napisał(a):
McCool napisał(a):Skoro ciąża to uszczerbek na zdrowiu, to w takim razie opiekun powinien mieć w apteczce paczkę prezerwatyw - coś jak bandaż w razie skaleczenia :D

a nie słyszałeś, że gumka to narzędzie szatana? :twisted: :twisted: :twisted:

Buehehe :D Dobrze że Romek jest Ministrem Edukacji, a nie Sprawiedliwości, bo jeszcze posiadanie gumki stało by się nielegalne w imię tej doktryny :D :D :twisted:
McCool
Rycerz forum

Postprzez gość » niedziela, 23 lip 2006, 16:49

Flo napisał(a):no z ta skladka to byloby ciekawe :twisted:

A jesli dziewczyna juz jest w ciazy przed wyjazdem? Za tym na pewno stoi Giertych :twisted:

sugeryjesz sprawce ciązy ?

:lol: :lol: :lol: :lol:
gość
Bywalec

Postprzez Flo » środa, 26 lip 2006, 11:34

komentarze internautow

1.

Moja zona byla wychowawczynia na koloniach. I tez wrocila z kolonii w ciazy. Od kogo mam zadac odszkodowania?

2.

Skoro wychowawca jest wspolsprawca ciazy to powinien tez dostac czesc becikowego

3.

A jak coreczka zajdzie pod namiotem, to odpowiada wlasciciel pola namiotowego, natomiast gdy na baletach w hotelu - recepcjonista? A w pubie to kto? Barman,manager lokalu czy babcia klozetowa?

4.

Za poczecie w pociagu niech placi PKP, za poczecie w czasie roku szkolego - szkola, za poczecie przez telewizorem - TVP, za poczecie na kanapie - producent

5.

Trzeba zakladac dziecom obroze z nadajnikami. Beda dwa rodzaje: dla chlopcow i dziewczynek. Dwa takie same nie reaguja na siebie, dwa rozne - jak znajda się blizej niz 2 metry od siebie, zaczynaja wydawac dzwiek alarmowy oraz aplikuja kilkanascie strzalow wysokiego napiecia w szyje, co skutecznie unieszkodliwia napalonego nastolatka

Jaki pomysl takie opinie :D
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » środa, 26 lip 2006, 11:37

Flo napisał(a):

Jaki pomysl takie opinie :D

Flo, ile razy trzeba tłumaczyć, że to nie jest żaden pomysł, ale od lat obowiązujące prawo?

Po prostu w oparciu o zasady ogóle prawa cywilnego można starać się domagać takiego odszkodowania, co wcale nie jest takie proste, bo trzeba wykazać zaniedbanie wychowawcy (kwestia winy).
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Flo » środa, 26 lip 2006, 11:39

ok ok

jakie durne prawo takie durne opinie. I dlaczego wychowawce? Moze lepiej organizatora albo jeszcze lepiej szkole ze nie wychowala gowniarzy, albo Panstwo najlepiej
Flo
Arcymistrz

Postprzez kulA » środa, 26 lip 2006, 12:30

Flo napisał(a):ok ok

jakie durne prawo takie durne opinie. I dlaczego wychowawce? Moze lepiej organizatora albo jeszcze lepiej szkole ze nie wychowala gowniarzy, albo Panstwo najlepiej
czytaj dokladnie, wychowawce bo to jego zaniedbanie trzeba wykazac, a organizator czesto nie ma zadnej stycznosci z dzieciakami wiec nie moze bezposrednio nic zawinic
kulA
Rycerz forum

Postprzez Flo » środa, 26 lip 2006, 12:41

kulA napisał(a):

czytaj dokladnie, wychowawce bo to jego zaniedbanie trzeba wykazac, a organizator czesto nie ma zadnej stycznosci z dzieciakami wiec nie moze bezposrednio nic zawinic

otoz czytam dokladnie i wiem ze wychowawce. Tylko jak ktos chce wykazac zaniedbanie, jak dzieci robia dzieci po nocach. Zamknac ich w pokojach nie mozna bo wzgledy bezpieczenstwa, poza tym mozna latac po balkonach z pokoju do pokoju.

24/7 wychowawca ma sledzic 50 osob? A moze beda sie zmieniac 12/7 jak dwoch :D

Durny przepis ktorego tak na dobra sprawe nie mozna udowodnic

Jak sprawdzic czy kolonistki nie byly juz wczesniej zaciazone?
Flo
Arcymistrz

Postprzez kulA » środa, 26 lip 2006, 12:58

Flo napisał(a):
kulA napisał(a):

otoz czytam dokladnie i wiem ze wychowawce. Tylko jak ktos chce wykazac zaniedbanie, jak dzieci robia dzieci po nocach. Zamknac ich w pokojach nie mozna bo wzgledy bezpieczenstwa, poza tym mozna latac po balkonach z pokoju do pokoju.

24/7 wychowawca ma sledzic 50 osob? A moze beda sie zmieniac 12/7 jak dwoch :D

Durny przepis ktorego tak na dobra sprawe nie mozna udowodnic

Jak sprawdzic czy kolonistki nie byly juz wczesniej zaciazone?

tego ze durne troche to ja nie neguje, choc jak spojzec na to z drugiej strony to jak dziewczyna zajdzie w domu to odpowiadaja rodzice a na czas koloni rodzice oddaja dzieci pod opieke wychowawcom i przekazuja im, oczywiscie w pewnym zakresie, prawa rodzicielskie,
ale jak juz Dlugoimienny napisal takie zaniedbanie jest bardzo trudno wykazac, wlasnie z tych powodow ktore wymieniles, dla mnie to nie jest jakis tam nie dotyczacy mnie przepis bo moj brat wlasnie jest wychowawca na kolonii a juz mieli przypadki dziewczyn nocujacych nie w swoich pokojach
kulA
Rycerz forum

Postprzez tOmi » czwartek, 27 lip 2006, 19:04

jak dla mnie, to teraz kazdy bedzie to wykorzystywac:D pojedzie jakas nastolatka ktorej wszystko jedno czy bedzie miala bobasa czy nie, zrobi co trzeba z kolesiem, a potem bedzie odszkodowanko i ma na pampersy i waciki :D biedni wychowawcy...nie szkoda mi tylko takich co chleja z dziecmi a potem sie wypieraja tego. meneli juz za duzo i tak mamy :D
tOmi
Nowicjusz

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark