Owsiak na cenzurowanym

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 13:22

nawet dobre były .. z seriali polskich tych dawnych to musiałbym sie zastanowic jakie byly fajne i co sie ogladało .. choc pare było .. a i "Wakacje z duchami" byly fajne :P .. a tak wogole niech dadza pare seriali zagranicznych .. Sliders, Airwolf, Czynnik PSI ..
Sauniere
Ważniak

Postprzez Agunia__ » niedziela, 23 lip 2006, 15:49

Czepiają się Owsiaka bo PW się zbliża czy dlatego, że robi coś dla innych? Szczerze mówiąc to podejrzewam, że gdyby Sauniere poznał/a go osobiście i pogadał/a o tym co Owsiak robi i dlaczego może inne znadnie by miał/a. Osobiście zdażyło mi się poznać tego człowieka w Szadowie i uważam że robi coś wspaniałego - teksty typu "demoralizuje młodzież" dla mnie są brednią, robienie "haraczu" z finałów WOśPu też jest... poniżej krytyki - pomyśleć ile dzieci dzięki jego akcjom i realizacji programów żyje i jest leczonych... Zanim zacznie się kogoś oczerniać powinno się spojrzeć na całokształt tego co dana osoba robi - nie można "oplówać" kogoś bo robi coś dla innych z własnej woli i dobrego serca. Ostatnio na Owsiaka nagonka była za wprowadzenie programu "Uczymy ratować" - stwierdzili że nie ma kwalfikacji etc. .. no parodia... Moim zdaniem instruktorzy WOśPu mają kwalfikacje pełne do tego - ale ból jest w tym że WOśP będzie to firmował a nie ktoś inny... (program i tak wprowadzono)
Na Zachodzie dzieci od najmłodszych lat uczą się pierwszej pomocy... u nas zdarza się to sporadycznie - ktoś taki jak Owsiak jest potrzebny... Takie moje skromne zdanie
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 15:58

to nie tak .. swoja droga charytatywnosc jest potrzebna dlatego jak sa zbiorki Caritasu na ulicach czy paczek zywnosciowych na swieta to sie udzielam .. ale Owsiak posrednio nie pomaga a szkodzi .. bo wyobraz sobie ze Ministerstwo ma Milion (z naszych podatkow) ktore musi dac na chorych, i da .. a tu Owsiak zbiera Milion (z naszych datkow) ktory tez daje na chorych .. myslisz ze na chorych pojdą 2 Miliony? .. pojdzie Milion a drugi Milion Ministerstwo zmarnuje .. chocby na słuzbowe samochody etc .. tak było zawsze .. poza tym caly czas powtarzam ze ratunkiem jest prywatyzacja sluzby zdrowia .. z sondazy wynika ze ludzie tez chcą prywatyzacji sluzby zdrowia tylko rząd tego nie chce bo choc jest konserwatywny to jesli chodzi o kwestie gospodarcze jest lewicowy .. prywatyzacja słuzby zdrowia spowoduje konkurecnje i szpitale beda walczyc o klientow .. poza tym w Fundacji WOŚP jest szereg nieprawidłowości .. de facto tego sie nie kontroluje co tam sie dzieje ..
Sauniere
Ważniak

Postprzez Agunia__ » niedziela, 23 lip 2006, 16:14

A jak Owsiak nie da fo rząd da .... heh powiedzmy że "wierzę" w to...
Co do WOśPu - Sauniere może powiesz jakie nieprawidłowości? bo wiesz - nie wiem czy dobrze robię broniąc Owsiaka i fundacji i czy dobrze robię szanując ich ... tylko dokładnie poproszę i rzeczowo
Agunia__
Rycerz forum

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 16:22

nie pamietam o co tam dokladnie chodziło ale kazda fundacja pozytku publicznego a taka jest wosp musi miec organ jakis tam nadzorujacy niezalezny od zarzadu fundacji .. jakos tak to chyba było .. jednak w WOPS czegos takiego nie ma .. poza tym masz tutaj ciekawy tekscik: http://www.miasik.net/archive/2006/01/wosp-kultem/ ;)
Sauniere
Ważniak

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 16:26

Sauniere
Ważniak

Postprzez Agunia__ » niedziela, 23 lip 2006, 16:39

Ten organ niezależny od zarządu nazywa się Komisja Rewizyjna
Heh dobra ta stronka co dałeś/aś... to wychodzi na to że ja w sekcie jestem... nie no ale numer... szczerze - BREDNIE i to nie tylko przez duże B ale i reszta też duża...

Powiem tylko że większość tego typu organizacji ma taką strukturę, zawsze są wątpliwości co do ich działania i zawsze znajdzie się opozycja...

Nie przekona mnie jeden człowiek, który lubi Caritas, nie przepada za Rockiem, i ma jakieś złe wspomnienia z Jarocina...

Tak samo każdy z nas ma swoich przyjaciół i wrogów - tak i Owsiak ma a że on potrafi ruszyć tłumy i mobilizować młodzież ... co ostatnio jest coraz rzadszym zjawiskiem ... no tak - nie podporządkowuje się innym i przez to jest na "czarnej liście"...

Nadal stoję za Jurkiem (czy jestem w sekcie? - hahaha)
Agunia__
Rycerz forum

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 20:12

poczytaj artykuły ktore dał do tej grupy (Infoanarchizm) ;) http://www.miasik.net/archive/category/infoanarchizm/
Sauniere
Ważniak

Postprzez Sauniere » niedziela, 23 lip 2006, 21:09

anarchizm jako tako jest lewicowy .. ale anarchokapitalizm , infoanarchizm moge popierac .. jesli chodzi o sprawy gospodarcze to sa to poglady skrajnie prawicowe a ja jestem liberałem gospodarczym .. a co do moherowych beretow to nie wiem o co ci chodzi, 0wn4g3 .. a Trwam nie ogladam i Radia Maryja nie słucham .. choc jakos nie widze zeby cos złego robiły .. poza tym jako ze mamy wolnosc słowa to maja prawo nadawac .. dlatego tez niektore działania sa atakiem na wolnosc słowa .. np. zamniecie prywatnej kurdyjskiej TV w Danii przez USA .. a jesli jeszcze chodzi o Trwam to dziekuje jej za to daja trasmisje Mszy Św. Beatyfikacyjnych jak np. błogosławionego hrabiego von Galena zwanego Lwem Monastyru
Sauniere
Ważniak

Postprzez qrczak » niedziela, 23 lip 2006, 21:23

Owsiak posrednio nie pomaga a szkodzi .. bo wyobraz sobie ze Ministerstwo ma Milion (z naszych podatkow) ktore musi dac na chorych, i da .. a tu Owsiak zbiera Milion (z naszych datkow) ktory tez daje na chorych .. myslisz ze na chorych pojdą 2 Miliony? .. pojdzie Milion a drugi Milion Ministerstwo zmarnuje .. chocby na słuzbowe samochody etc

To Owsiak jest winny temu, że ministerstwo kupuje służbowe samochody :?: :lol:
Sorry, ale nie mogę się powstrzymać.

No i jeszcze ten tekst o sektach. Piękne. :lol:
Każdy kto dał chociażby 1 grosz na WOŚP jest już członkiem sekty :?: Czy może tylko te osoby, które aktywnie uczestniczą w WOŚP :?: Bo ja nie wiem. No i co z ludźmi, którzy mieli okazję rozmawiać z Owsiakiem, a już nie daj Boże co z kimś kogo Owsiak dotknął :?:
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze