ptaku napisał(a):Znam sprawę od dosyć dawna nie nazwałbym tego "systemem ustawiania ligi na cały sezon"...
Na pewno nie w bezpośrednim znaczeniu tego sfromułowania...

Flo napisał(a):Konsul napisał(a):A jak byś to nazwał? Może tak "pogadanki z sędziami a sprawa mistrzostwa dla juve"
Nie zapominaj ze inne kluby tez braly w tym udzial
) .. i wogole jestem ciekaw czy jakby mieli sadzic nasza lige to ile zespołów by poleciało ...(oczywiscie zadnych spiskow nie szukam ale tak marginesie Włochami rzadzi skrajna lewica a Milan to klub Berlusconiego, Lazio zawsze było prawicowe, ale nie wiem po ktorej stronie stał Moggi)

Sauniere napisał(a):a co do nienawisci to w Polsce tak juz jest a we Wloszech .. kibice przeciwnych druzyn potrafia ze soba po meczu jechac jednym metrem .. jedni sie ciesza, drudzy smuca .. siedza w tych samych pubach .. na balkonach wisza reczniki klubowe i koszulki i nie musisz sie bac ze ktos ci wybije szybe kamieniem .. mozesz miec szalik i czapeczke ulubionego klubu i nikt cie nie pobije .. w sumie zawsze mozna sie pytac czy naprawde kluby sa winne? .. moze .. ale co zawinili kibice? .. nic .. osoby winne powinni osadzic a kluby zostawic .. nawet wymienic cały zarzad i wlascicieli jesli trzeba .. ale kibicom ich kluby zostawic .. Serie A bez Juve, Lazio, Fiorentiny bedzie znacznie ubozsze .. wyobrazacie sobie nasza lige polska bez powiedzmy Wisły i Legii? .. no nic .. dzien rocznicy przekletej rewolucji we Francji był wielkim ciosem dla włoskiej piłki .. ale jeszcze sie odrodzi .. FORZA ITALIA! .. (oczywiscie zadnych spiskow nie szukam ale tak marginesie Włochami rzadzi skrajna lewica a Milan to klub Berlusconiego, Lazio zawsze było prawicowe, ale nie wiem po ktorej stronie stał Moggi) .. i wogole jestem ciekaw czy jakby mieli sadzic nasza lige to ile zespołów by poleciało ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości