Sauniere napisał(a):Nie chrzan .. owsiak to idol lewicy .. i dobrze ze wylatuje .. oby jak najmniej go w tv .. zauwaz takze ze Owsik nie płaci za czas antenowy jak jest wosp .. a kto płaci? podatnicy .. poza tym Wildstein to członek honorowy KoLibra .. jest dobrze ..
I bardzo dobrze, jest to akcja charytatywna, za program "Ziarno" też nikt nie płaci czasu antenowego. Wildstein to czepialski oszołom, chwalący się wszędzie, że on wielki dziennikarz jest. Raz miałem z nim styczność i gdyby nie to, że byłem w pracy i musiałem być grzeczny to bym typa pogonił, on się nadaje do sadzenia trawy.
L. Lecznictwo
1. Lecznictwo zostaje bezzwłocznie sprywatyzowane.
2. Ubezpieczenia przejmą firmy prywatne (p.U), które będą mogły przejąć wszelkie zobowiązania wraz z uprawnieniami z p. L.5.
3. Szpitale, przychodnie i podobne instytucje zostaną sprywatyzowane na zasadach ogólnych. Jeśli nabywcą jest spółka złożona z większości lekarzy, uzyskuje ona zniżki jak w p. E2 lub P10. Pozostali pracownicy zachowują prawo do nabycia 20% akcji.
4. 90% sumy wydawanej w kwartale na lecznictwo i dopłaty do lekarstw zostanie podzielone na równe części i wypłacane co kwartał wszystkim obywatelom.
Szacując marnotrawstwo obecnego systemu na 40%, sądzić należy, że owe 90% znaczy mniejszy o 10% wydatek państwa i 30% oszczędność na kieszeniach obywateli.
5. Suma ta będzie wypłacana w pełnej wysokości rencistom, osobom które ukończyły 60 lat. Dorosłym będzie przez 3 lata zmniejszana proporcjonalnie co kwartał do zera, a dzieciom - również narodzonym do 10 miesiąca po wejściu w życie ustawy, przez 18 lat. Dorosłym pomiędzy 57.mym a 60.tym rokiem życia będzie wypłacana do śmierci w takiej wysokości w jakiej skończą 60 lat.
Chodzi o łagodne przejście między grupami.
6. Ustają wszelkie dopłaty do leków, a opłaty za usługi szpitalne ustalane będą przez same szpitale. To samo dotyczy lekarzy.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości