Włosi mogą stracić mistrzostwo świata...

Wszystko co dotyczy sportu na różnych szczeblach, od światowego do podwórkowego. Jeżeli masz ciekawe informacje i chcesz się nimi podzielić - to właśnie tutaj możesz o tym napisać.

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 10:00

A teraz nadeszła w końcu sprawiedliwość. Tylko jak teraz ocenić piłkarzy grających w ustawianych meczach? Skoro mają takie fanyastyczne umiejętności to po co to wszystko, a może jednak ich nie mają. I prezes wolał mieć pewność co do wyniku.
Tak czy inaczej brak "staruchy" w serie A wpłynie korzystnie na całą ligę, w końcu nikt przed tv nie będzie musiał cierpieć męczarni oglądając juve. Mistrza 1:0.
Ps. Trzeba podliczyć kasiorkę, którą klub zarobił dzięki ustawianym meczom m.in. za mistrza, udział w lidze mistrzów, prawa tv itp. i zasądzić ich egzekucje. A to zmusiło by klub do wyprzedaży zawodników i było najdotkliwszą karą.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 10:16

Dlaczego przesadzam? Jest zbrodnia, musi być i kara. Zero tolerancji. Tak czy inaczej, jeżeli ten wyrok zostanie utzrymany w mocy, szykuje się wielka wyprzedaż. Może warto będzie częściej zerkać na allegro :D
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 10:47

Nie chodzi o "chorą" niechęć, o nienawiści nie wspominając do danego klubu. To jest sport, przynajmniej z definicji chodzi o zdrową rywalizację. Dlatego ważne jest, zwłaszcza w dzisiejszym świecie dopingu i nieuczciwości, aby takie zachowania z całą stanowczością napiętnować. Niestety na tym wszytkim cierpią inni - piłkarze, kibice najbardziej. Ale innego wyjścia nie ma. Najlepszym przykładem na potrzebę "ostrych" działań jest Anglia, tam chodziło o zlikwidowanie bandytyzmu na stadionach. Wykluczono kluby z pucharów, wprowadzono restrykcje na stadionach i efekt jest.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Flo » sobota, 15 lip 2006, 11:22

Konsul powinienes do PZPNu wejsc :lol: Normalnie drugi Tomaszewski
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Roman » sobota, 15 lip 2006, 11:43

Rzeczywiście - drugi Tomaszewski

kara jest surowa, ale i sprawiedliwa - przynajmniej dali przykład (na kolejne 25 lat), co mieli odebrać mistrzostwo, 5 punktów na minusie i pogrozić palcem
Prawda, szkoda kibiców, piłkarzy z pewnością inne kluby zagospodarują sobie - ale prezes przecież reprezentuje swój klub, prowadzi go, ma wpływ na wyniki - przecież nie ustawiał sędziów dla własnej radochy

Powinniśmy Włochom pozazdrościć stanowczości

A ja jakoś nie wierzę w scudetto Interu - coś im nie wyjdzie, odkąd pamiętam tak jest :P
Roman
Mieszka tu

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 12:16

Z Tomaszewskim to już cios poniżej pasa :?
A czy ja coś pisałem o jakiś wydumanych aferach? Szukam dziury w całym?
I tak większość komentatorów tzwierdzi, że kary są zbyt łagodne. I oczywiście do tego, aby były utrzymane daleka droga. To nie było tak jak u nas, kupowanie pojedyńczych meczów, tam istniał cały system ustawiania ligi na cały sezon. Czy to jest śmieszne, no raczej nie. Są wzorce z Premiership bardzo dobre, wystarczy je wdrożyć w życie. Prawo jest po to, aby je przestrzegać, naruszając je godzisz się na sankcje z tym związane.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 13:42

Przypominam tylko, że prezes juve był na podsłuchu przez ostatnie dwa lata ( dlatego też Juve straciło tytuły za dwa ostatnie sezony ). To nie wyszło ot tak sobie teraz, materiał dowodowy był zbierany właśnie od dwóch lat. Sprawa właśnie dokładnie dotyczy tego, iż w duzej mierze juve, jak i lazio i fiorentina rozstawiali sędziów, tak by uzyskać korzystne wyniki. Jeszcze raz powtarzam, to nie były incydentalne przypadki. Polecam oglądanie TVN 24, i przegląd stron internetowych.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » sobota, 15 lip 2006, 15:24

ptaku napisał(a):System ustawiania ligi na cały sezon? Chyba przesadziłeś... Wiesz wogóle czego dotyczy sprawa?

Ptaku, dokładnie tak. Słuchałem dzisiaj w tvn24 korespondenta z Gazzetta dello Sport i tak właśnie dokładnie to opisywał. To nie chodzi o kupienie kilku meczów, ale zorganizowanie całego sytemu, który od lat kręcił ligą włoską. Dlatego Inter nigdy nie mógł wygrać.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Flo » sobota, 15 lip 2006, 15:47

Demurrer napisał(a):
ptaku napisał(a):System ustawiania ligi na cały sezon? Chyba przesadziłeś... Wiesz wogóle czego dotyczy sprawa?

Ptaku, dokładnie tak. Słuchałem dzisiaj w tvn24 korespondenta z Gazzetta dello Sport i tak właśnie dokładnie to opisywał. To nie chodzi o kupienie kilku meczów, ale zorganizowanie całego sytemu, który od lat kręcił ligą włoską. Dlatego Inter nigdy nie mógł wygrać.

bo ma Adriano na ataku :lol:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 16:39

Wszytko można spłycić. Tu nie chodzi o Milan, Juve, Inter czy jakikolwiek inny zespół. A o zasady. Coś z Wami jest nie tak? Nie widzicie prostych rzeczy? Jesteście ślepi na fakty, co Wam więcej trzeba? Fakt 1: korupcja. Fakt 2: ustawianie meczów itd. To swierdził sąd. Czy ktoś ma stać ponad prawem, bo się nazywa..... Ja wiem, że to są standardy obowiązujące w Polsce, ale to juz się kończy. I całe szczęście. Czy to się komuś podoba czy nie?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Hnitek » sobota, 15 lip 2006, 17:54

Ptaku o tym systemie to mowa już dawno była więc co się dziwisz...
Wg mnie wszystkie drużyny, które były zamieszane w afere powinny być ukarane tak samo...a teraz jeszcze Milan sobie wymyślił, że może zagra w PUEFA :D
Hnitek
Ważniak

Postprzez Konsul » sobota, 15 lip 2006, 19:12

Oczywiście, że Milan pokaże "ja mam rączki tutaj". Tylko czemu to służy?
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: sport