Prezydent oglasza przetarg na sprzdaz Podczela.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » wtorek, 11 lip 2006, 22:43

Dlatego, jeżeli mówię o parcelacji, to muszę zaznaczyć, że ma to sens wyłącznie przy rozłożeniu na lata, około 10. Da to co roku jakis stały dochód.
Jednakże dokładna analiza może pokazać w tym jakieś obszary ryzyka. Ale mysle (moje prywatne zdanie), że to ryzyko byłoby znacznie mniejsze, niż to przy zbyciu całego terenu na raz. Zobaczymy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Easy Rider » środa, 12 lip 2006, 09:37

kołysanka napisał(a):
Easy Rider napisał(a):Brawo Klub Radnych Platforma Samorządowa :spoko:

w sumie mogłam się spodziewać Easy, że to że w tym temacie może się wypowiedzieć ktoś kto z lokalnymi partiami wszelakiej maści nie ma nic wspólnego, znajdzie się poza obszarem Twojego pojmowania :D

ale skoro tak Ci wygodniej mozesz mi przypiąć taką etykietkę, jaka Ci się rzewnie podoba :D
o co Ci kaman? odmawiasz mi prawa do wolności wypowiedzi?
napisałem to co myślę ja easy
Długoimienny - mylisz mnie z kimś? dziura jaka dziura? buehehehehe
Easy Rider
Terminator

Postprzez Easy Rider » czwartek, 13 lip 2006, 08:37

etranger napisał(a):easy fajnych masz kolegow :lol:

CO NIE ? :D
a co do Dziury znam i ogladam program pana Adama, ostatnio poruszył w nim kolejne pierdoły odkryte studzienki i zmasakrowane ławki w dzielnicy uzdrowiskowej, byłem na spacerze i.... wszystko naprawione. Gratuluję! :D
Easy Rider
Terminator

Postprzez qrczak » czwartek, 13 lip 2006, 10:38

Rada Miejska odrzuciła już dwie koncepcje zagospodarownaia Podczela. Odrzuci trzecią. W tej kadencji pewnie nie przyjmą żadnej. A więc plan dostanie już na samym początku opóźnienie 5 miesięcy. Po za tym, Rada na razie wrzuca swoje wizje, często o miernej jakości planistycznej.

Odrzuciła dwie, odrzuci trzecią i piętnaście następnych. Ta rada i następna i jeszcze następna. Radni poczekają, aż Podczele zarośnie całkowicie krzakami, płyta lotniska, które co niektórzy tak bardzo chcą otwierać popęka do końca. Wtedy triumfalnie zostanie ogłoszone mieszkańcom, podzieliliśmy Podczele na 1500 działek i sprzedajemy. Z naszych wyliczeń wynika że zarobimy co prawda na tym 20 razy mniej niż20 lat temu, ale cieszymy się, że nie pozwoliliśmy tego sprzedać bez planu zagospodarowania. Teraz planu też nie mamy, ale jest jedna różnica, Bieńkowskiego też nie mamy. W centralnym miejscu Podczela pomiędzy kioskiem ruchu i chałupy pana Ździcha stanie pomnik Platformy Samorządowej.

Taka jest moja wizja, zobaczymy ile się z niej spełni. Oby nic.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 13 lip 2006, 16:53

Mnie z kolei interesuje, którędy do tej działki bedzie mozna dojechac z materiałami budowlanymi i ciężkim sprzetem. jedyna publiczna droga prowadzi przez ul. Kresową. Ta od strony Bagicza przebiega przez prywatny teren BCP.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Flo » czwartek, 13 lip 2006, 21:19

Długoimienny napisał(a):Oj Adaś, Adaś. Jak to zwykł mawiać twój "dobry kolega" Darek von etranger: zmień dilera. :twisted:

swoja droga skoro uzywaja nickow, a maja do tego prawo, to po co piszesz imiona? :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Flo » czwartek, 13 lip 2006, 21:58

Długoimienny napisał(a):Bo wiem z kim rozmawiam. A mój rozmówca cierpi na chwilową amnezję. Więc mu pomagam się odnaleźć. Tak jak i on, też jestem chrześcijaninem. :twisted:

ja to wszystko wiem, ale to jest forum, i ludzie stosuja nicki, nie wszyscy musza wiedziec ze ten to ten a tamten to tamten :) Obaj chyba nie cierpia na amnezje co? :P
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Vin » piątek, 14 lip 2006, 09:20

Flo napisał(a):
Długoimienny napisał(a):Oj Adaś, Adaś. Jak to zwykł mawiać twój "dobry kolega" Darek von etranger: zmień dilera. :twisted:

swoja droga skoro uzywaja nickow, a maja do tego prawo, to po co piszesz imiona? :)

przyganiał kocioł .... :)
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 18 lip 2006, 21:54

Ciekawe, czy chłopcy prezydenta kombinują, jakby tu uwalić uchwałę w drodze nadzoru? Ja na miejscu HB pomyslałbym o tym, ale doświadczenie mówi mi, że RIO raczej nie wtrąci się, bo to mogłoby się skończyć trzęsieniem ziemii.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg