Prywatyzacja Zieleni Miejskiej??

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Prywatyzacja Zieleni Miejskiej??

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 10 lip 2006, 18:07

BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 10 lip 2006, 22:35

BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 11 lip 2006, 00:00

Udowodnienie Ci Długi, że w tej sprawie, podobnie jak w innych zachowujesz się jak przyłapany na wykroku rzecznik włodarza nie sprawi mi żadnych trudności.
Dowód: w poprzedniej kadencji B. Błaszczyk powołał j. Aksiewicz - Kwiatkowską na pełnomocnika ds. komercjalizacji spółek miejskich. Jej zadaniem było przygotowanie "raportu" mówiącego o mozliwościach dokonania przekształcen, w tym równiez własnościowych, w spółkach komunalnych. Wiem o tym, bo często o tym rozmawialismy. Nie pamietam, czym te prace się skończyły, ale, że juz o tym myslano to fakt. A zaczeto mysleć o wpuszczeniu obcego kapitału np. do MEC-u jeszcze za pierwszego Bieńkowskiego. NIE TWIERDZĘ, ŻE TO ZROBIONO, ALE ŻE MYŚLANO O TYM.

Jeżeli chodzi o Rethmanna, to faktem jest, że załoga Zieleni tak własnie odczytała tamta decyzję prezydenta. Z samą Zielenią nie jest tak źle, skoro Twój ulubieniec regularnie udziela skwitowania i zarządowi i radzie nadzorczej. A już moje prywatne zdanie: Zieleń sprząta lepiej, niz w tamtym czasie Rethmann. Jeżeli uważasz, że "wpuszczenie Rethmanna było wypadkiem przy pracy", to albo jesteś niedoinformowany, albo naiwny, albo... (nie będę kończył).

Od wpuszczania w kanal ludzi w tym mieście są lepsi "fachowcy". Sorry, ale jednemu nawet cukrujesz.

Jeżeli chodzi o radnych, to przejrzyj sobie protokóły posiedzeń komisji od 1990r. Znajdziesz tam informacje, że myślano o prywatyzacji spółek komunalnych, albo po prostu popytaj byłych radnych z poprzednich trzech kadencji, a nie negujesz z marszu, to co pisałem. Jak dobrze wiesz, byłem radnym miejskim i możesz smiało zaliczyć mnie do tej grupy, która myślała o "prywatyzacji" spółek komunalnych. Tylko, że w przypadku większości z nich moje zdanie było na nie.
Jedynie w przypadku CEPIT-u dopuszczałem możliwość wpuszczenia prywatnego kapitału i jak sobie sprawdzisz, to dokonano juz w tej sprawie pewne kroki.

A tak z pytania, które zadałem w tym temacie zrobiłeś jazdę, że [beeep] o tym wiem (bo w Radio materiał był juz 1,5 miesiąca temu - pewnie Twój). Dlatego traktuje to co pisałeś jako off topa, bo na zadane pytanie nie odpowiedziałeś.
A pytanie było proste: za, czy przeciw??

Forum nie jest "prasą", a ja forumowym dziennikarzem. Wszystko, co tutaj pisze, to moje subiektywne odczucia, przekonania i ocena zjawisk.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 11 lip 2006, 00:09

A wracając do tematu, ja jestem PRZECIW. Podzielam argumentację dyr. spółki, że sa obszary, do których spółka musi dokładać. I jednak jestem zwolennikiem tego, żeby miasto zgodnie z ideą płynacą z ustawy o gospodarce komunalnej odpowiadało za zadania własne gminy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez pluskwa » wtorek, 11 lip 2006, 07:14

siekankę wyborczą uprawiacie?
pluskwa
Twardziel

Postprzez pluskwa » wtorek, 11 lip 2006, 07:20

Dlaczego prywatyzować spółki miejskie? Daja pracę, dają zyski, można od nich wymagać więcej niż od prywatnego przedsiębiorcy z którym zawiera się kontrakt i każda zmiana wymaga aneksu.
Sprzedano ziemię i budynki, teraz planują spółki i co dalej opylić? Fotele radnych?
pluskwa
Twardziel

Postprzez qrczak » czwartek, 13 lip 2006, 13:35

qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 13 lip 2006, 16:50

BLAaa
Uzależniony

Postprzez Katia » czwartek, 13 lip 2006, 17:15

Katia
Twardziel

Postprzez Konsul » czwartek, 13 lip 2006, 19:39