Do woja marsz do woja...

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » czwartek, 6 lip 2006, 13:37

Ale bzdura. Co komu dadzą 4 miesiace proponowanego przeszkolenia? I co ze studiami? Przez te 4 miesiące cały rok ucieknie.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Flo_ » czwartek, 6 lip 2006, 14:22

spoko zanim to wprowadza to zmieni sie minister i viceminister :lol:
Flo_

Postprzez Roman » czwartek, 6 lip 2006, 14:28

ciekawe, czego nauczą na takim 4-miesięcznym szkoleniu, jak obierać kartofle?

póki co mi to wisi, bo mam D, ale z nimi nic nie wiadomo
Roman
Mieszka tu

Postprzez Roman » czwartek, 6 lip 2006, 14:58

rząd PiS dotychczas ukazywał się jako "solidarny", który reformując kraj nigdy nie działa wbrew wolii narodu

to chyba dotyczy jedynie górników - oni już raz zrobili dym

a młodzi to według władz albo są ćpunami i pedofilami (niepełnoletni!) - min. Giertych
albo też z ich zdaniem "autorytet władzy" nie może się liczyć - urzędnik przecież wie lepiej
Roman
Mieszka tu

Postprzez jeepi_srs » czwartek, 6 lip 2006, 22:17

tzn ze do rezerwy zostana przeniesieni przyglupy, albo ludzie ktorzy cala swoja wiedze opieraja na przedszkolu i zerowce ;/
jeepi_srs
Ważniak

Postprzez quad » czwartek, 6 lip 2006, 22:26

WZT napisał(a):
KaucZ napisał(a):no i teraz ja jestem ciekaw mojej sytuacji... bo jak czesc wie powtarzam rok w licku i we wrzesniu stuka mi 19. Co teraz ? Bede chcial zdac mature to nie bo do woja mam zapieprzac ? O nie... durny pomysl... nawet gorzej... pomijajac to ze jestem przeciwny przymusowemu poborowi w ogole, ale to juz jest masakryczna przesada !

jak narazie Ciebie nie rusza bo siedzisz w liceum wiec jestes kryty

G... prawda, jezeli toto przejdzie to do woja ida WSZYSCY ktorzy ukonczyli 19 lat i maja zdatne zdrowie - nie ma zmiluj. I tak, Kauczu, oblewasz przez to mature (ja oblewam przykladowe studia).

Druga sprawa to wyjasnienie pana ministra ze to krok przed wprowadzeniem zawodowej armii. "Przed wprowadzeniem zawodowej armii musimy przeszkolic wszystkich mlodych ludzi" WTF? Oni beda przeszkalac tak do 3000 roku? Czy juz z gory zakladaja ze po 5 latach mlodzi pouciekaja za granice i nie bedzie kogo przeszkalac?:)

Jendak cala sprawa nie przejdzie...
1. Nie ma na to zaplecza logistycznego, bo przeca jednoski sie likwiduje. Niech przykladem bedzie nasze piekne miasto: gdzie wy tu chcecie pomiescic 2000 poborowych z rocznika '87 przykladowo? Co zabieramy mieszkania ktore zrobili w "czewonych" koszarach ?:)
2. Nie ma na to kasy: kabza MONu swieci pustaki a tutaj trzeba wyzywic, ubrac i utrzymac 200 000 nowych poborowych? Buahahahahahahah tyla powiem.
3. Nie ma sztabu... bo ile my mamy osob w MONie zawodowych: szybkie <clickety click> wyjasnia: mamy 76 482, z generalami i oficerami... I ta liczba ma sobie poradzic z 200 000 roznego typu mlodziezy? No ja juz widze jak to kaprale beda przez okno latac...

Chociaz jak tak teraz pomysle to zbliza sie slawna IV RP i raczej nie ma tutaj miesca na logike, wiec jakby to przeszlo to ja organizuje bojowke i obalam wladze ;)
quad
Coś tam napisał

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze