Prezydent odbiera ludziom nadzieje!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Candy » środa, 28 cze 2006, 22:54

BLAaa ma racje właśnie dziś dotarły do mnie takie informacje. Wiem, że ludzie z Kopernika nie chcą przeprowadzki oraz, że ich budynek nie jest w złym stanie technicznym. Ale pan prezydent już dawno obiecał inwestorowi ten teren i zamierza
spełnić swoją obietnice. Wiem, że to dlatego zostałam skreślona z listy przecież prezydent musi gdzieś upchnąc te 13 czy14 rodzin z Kopernika. I oczywiście pewnie niektórzy powiedzą,że prezydentowi wolno, że on ma takie prawo. Każdy niech sobie myśli co chce ja wiem jedn-daje sie mieszkania tym co ich nie chcą, a zabiera się tym którzy bardzo ich potrzebują i chcą!
Candy
Twardziel

Postprzez Flo_ » środa, 28 cze 2006, 23:02

mam nadzieje ze znajdzie sie paragraf na jego wyczyny
Flo_

Postprzez Candy » środa, 28 cze 2006, 23:10

Flo tylko widzisz ja tu nic juz nie mogę zrobić bo jak ktoś mi wczoraj powiedział co może 14 niezadowolonych rodzin kontra 350 szczęśliwych. :(
Candy
Twardziel

Postprzez Flo_ » środa, 28 cze 2006, 23:11

Candy napisał(a):Flo tylko widzisz ja tu nic juz nie mogę zrobić bo jak ktoś mi wczoraj powiedział co może 14 niezadowolonych rodzin kontra 350 szczęśliwych. :(

spoko forum czyta wiele osob, ktos sie tym zainteresuje
Flo_

Postprzez Vin » czwartek, 29 cze 2006, 00:05

A gdzie jest ulica Kopernika ?
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » czwartek, 29 cze 2006, 12:31

Oderwał sie od społeczeństwa. Syty głodnego nie zrozumie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 29 cze 2006, 15:18

Nie zgadzam się . Jak widzimy ,w Kołobrzegu /z ograniczonym terenem na rozbudowę /trochę tych mieszkań oddano i w porównaniu jak jest w Polsce ,to pod tym względem u nas jest super. A może "tym czekającym na mieszkanka" nie należy się taki wysoki standard ,może mieszkania ,które oddaje się komuś za darmo powinny mieć standard obniżony, bardziej poza atrakcyjnymi terenami. Za dużo tego dawania za darmo ,choć są oczywiście sytuacje wyjątkowe.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 29 cze 2006, 15:23

slonkokg napisał(a):Ja chyba nawet na te smieszne wybory nie pojde. A jesli sie zdecyduje lub ktos mnie "przymusi", to na terazniejszego pana prezydenta nie zagłosuję na bank. Już dawno stracił w moich oczach, chociazby przez taką pierdołe, jak przemawianie do gości z reką w kieszeni. Niektorzy chyba nie wiedza co to jest szacunek dla gosci i ogolnie dla ludzi. Ale w tym momencie mam już to gdzies. Powinno sie kierowac "głowy" miast, wsi i panstw na kursy dobrego wychowania i miłego usposobienia, bo ci co rzadza w tej chwili miastem i krajem, nawet sie usmiechnąć nie potrafią .... pffff. ...

Jeśli chodzi o to ,to właśnie już dość dawno w Świecie wielu mówi z ręką w kieszeni i właśnie na kursach z zachowań interpersonalnych tego uczą.
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 29 cze 2006, 17:21

ewe napisał(a):Nie zgadzam się . Jak widzimy ,w Kołobrzegu /z ograniczonym terenem na rozbudowę /trochę tych mieszkań oddano i w porównaniu jak jest w Polsce ,to pod tym względem u nas jest super. A może "tym czekającym na mieszkanka" nie należy się taki wysoki standard ,może mieszkania ,które oddaje się komuś za darmo powinny mieć standard obniżony, bardziej poza atrakcyjnymi terenami. Za dużo tego dawania za darmo ,choć są oczywiście sytuacje wyjątkowe.

"dawanie", czyli wynajmowanie mieszkań wpisuje się w zadania własne miasta. Kwestia podejścia, czy odpicowane, czy może stan surowy. Chyba stan surowy byłby bardziej sprawiedliwy, chociaz z pewnością moga pojawic się tu rózne pomysły. Może tylko mieszkania socjalne? Kwestia zapatrywań rządzących.

Rekę do kieszeni mozna wkładać, zgoda, ale na luźnych "spiczach", bez krawatu.

¥
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg