Potrzebuje pomocy - przerwy w dostawie internetu

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Potrzebuje pomocy - przerwy w dostawie internetu

Postprzez Peny » sobota, 17 cze 2006, 20:10

sytuacja wyglada tak:
uruchamiam komputer, wszystko sie wlacza dziala i jest cacy, ale po okolo 15-20 minutach nie moge polaczyc sie z zadna witryna www oraz nie dziala zaden komunikator.
o co chodzi?
W "polaczeniach sieciowych" pokazuje mi ze prawie wszystko jest ok, znaczy ze wysylane sa impulsy ale nie sa odbierane.. nawet modem mruga normalnie, znaczy swieca sie wszystkie kontrolki.
Nie wiem co to jest ale faktem jest ze po jakims czasie od wlaczenia komputera nie moge korzystac z internetu! Moze to za sprawa nowego antywirusa ktorego zainstalowalam lub tez ma zwiazek ze zmiana polozenia komputera w moim pokoju ;) jakies fale radiowe λ zaklucaja dzialanie kablowki ;P albo tez jest to wina pogody? nie mam pojecia.

Czy ktos moze mi pomoc?
Peny
Terminator

Postprzez Flo_ » sobota, 17 cze 2006, 22:48

ja mam taki sliczny modem z tkk i gdy nie mam pakietow odbieranych to dokladnie wiem co modemikowi dolega. Mianowicie przewod wysuwa sie z koncowki i tym sposobem drucik nie dochodzi do modemu i jest przerwa w dostawie :twisted: A ze leniwy jestem i nie chce mi sie zaizolowac to czasem mam takie trzaski kontrolowane :)
Flo_

Postprzez Peny » niedziela, 18 cze 2006, 22:10

z moimi drucikami jest wszystko ok. nic sie nie wysuwa bo jest przykrecone i zaizolowane. Jakas inna przyczyna?

komputer po restarcie znow ma internet wiec raczej nie chodzi o kabelek w tym przypadku (chociaz moge sie mylic)
Peny
Terminator

Postprzez Flo_ » niedziela, 18 cze 2006, 22:12

nie no chodzi o cos innego hmmmm, moze trza by zweryfikowac ustawienia dnsy czy cus. Poza tym skoro to kablowka to warto zapytac kogos od nich telefonicznie
Flo_

Powrót do :: wsk - tkk