PIS ROZMAWIA Z PO W KOLOBRZEGU

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Eureka » niedziela, 18 cze 2006, 10:08

Demurrer napisał(a):PiS i Cz. Hoc są cacy dopóki nie popierają HB. A jak ewentualnie poprą to już cacy nie będą :P

Demurrer, trudno nie przyznać Ci racji, ale proszę wziąć pod uwagę, że w społeczeństwie jest zbyt wielka niechęć do H.B. a fakt ten jest dobrze znany Panu posłowi Czesławowi Hocowi. Nie sądzę, by nie brał tego pod uwagę. PiS ma Cz. Hoca a PO S. Karpiniuka i tylko oni liczą się w walce o urząd prezydenta, ale wygląda na to, że nie będą startować. Cz. Hoc popiera H.B. i dużo ryzykuje. S. Karpiniuk jeszcze nie wystawił swojego kandydata forsując wspólnego dla prawicy, ale nie popiera H.B. Stanowisko takie wprowadza w zakłopotanie PiS. Ta walka niebawem nabierze rumieńców. Na ustępstwa bym nie liczył, bo H.B. nie odpuści.
Eureka
V.I.P

Postprzez ewe » niedziela, 18 cze 2006, 11:13

A może PiS zabezpiecza sie na wypadek niepomyślnego roztrzygnięcia w sprawie z panem Rosiakem ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » niedziela, 18 cze 2006, 11:15

kraall napisał(a):Jeżeli więcej niż trzy komitety będą w RM tym lepiej dla przyszłego prezydenta. W takim układzie będą zaledwie dwa kluby i radni bez przydziału. I takich radnych H.B. , bo on jest dla mnie na dziś pewniakiem, potrafi doskonale zagospodarować. Wie o tym doskonale poseł S.K. i dlatego tak się zachowuje. Tylko, że do posła Cz.H. to się pomylił, bo całkiem niezły z niego gracz.

Ja bardzo liczę, że w przyszłej kadencji znacznie spadnie średnia wieku radnych, a to nie wróży najlepiej ewentualnemu zwycięzcy H. Bieńkowskiemu.
Mysle, że w RM bedą radni PS (Platformy Samorządowej), Lewicy, PiS-u (czy jak ten komitet bedzie sie nazywał) i może ze dwóch niezaleznych.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » niedziela, 18 cze 2006, 11:19

WIększość ,to będą ci sami radni ,może z 3 osby nowe
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » niedziela, 18 cze 2006, 11:25

ewe napisał(a):WIększość ,to będą ci sami radni ,może z 3 osby nowe

Nie, raczej gdzieś polowa bedzie nowych.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » niedziela, 18 cze 2006, 12:46

Tak, będzie trochę nowych twarzy, ale dlatego, że SLD dostanie baty. PO i PiS młodzieży nie wprowadzą. Może po jednej osobie.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Eureka » niedziela, 18 cze 2006, 13:07

ewe napisał(a):A może PiS zabezpiecza sie na wypadek niepomyślnego roztrzygnięcia w sprawie z panem Rosiakem ?

Nie wiem o co chodzi z Panem Rosiakiem. W przypadku zagrożenia przeciągnie tak długo, jak prawo na to zezwoli. Jak będzie pewnej wygranej przyspieszy sprawę i to jest zrozumiałe. Wielu by tak postąpiło.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » niedziela, 18 cze 2006, 13:36

Eureka napisał(a):Nie wiem o co chodzi z Panem Rosiakiem. W przypadku zagrożenia przeciągnie tak długo, jak prawo na to zezwoli. Jak będzie pewnej wygranej przyspieszy sprawę i to jest zrozumiałe. Wielu by tak postąpiło.

Z p. Roskiakiem jest sprawa karna. Jak prezydent przegra, to straci mandat prezydenta. Gra idzie o wysoką stawkę.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » niedziela, 18 cze 2006, 13:43

Nie wiem o jakie przestępstwo chodzi, ale to musi być duży "kaliber". Nie wypowiadam się, jak nie znam sprawy.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » niedziela, 18 cze 2006, 13:49

Eureka napisał(a):Nie wiem o jakie przestępstwo chodzi, ale to musi być duży "kaliber". Nie wypowiadam się, jak nie znam sprawy.

Pomówienie, zniesławienie. Cos tam było, że niby p. Rosiak był złym dyrektorem. Podał do sądu H.B. i ze dwóch innych panów. W pierwszej instancji sąd warunkowo umorzył sprawę i zasądził nawiązke od pozwanych, po 2 tys. zł. P. Rosiak odwołał się, a sąd drugiej instancji nakazał ponownie rozpatrzeć sprawę.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg