Soczewki

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Soczewki

Postprzez PIOTRGAN » piątek, 16 cze 2006, 09:46

Pytanko do stosujących.

Gdzie u nas można w miare tanio sie zaopatrzyć "od podstaw" ;)

i jakie polecacie ??

[smilie=thankyou.gif]
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez redlovebloodgirl » piątek, 16 cze 2006, 09:49

szczerze polecam Optix-zdarzylo mi sie w nich przestac noc( :oops: ) i zyje i mam sie dobrze :) sa jakos podwojnie nawilzone tak ze nawet okulistka pozwala w nich na godzinna drzemke ;)

soczewki zawsze kupuje u okulistki na zaplecznej a plyn...jezeli bywasz w koszalinie to w emce jest taniej niz w kg...a poznan to juz w ogole marzenie :roll:
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Hnitek » piątek, 16 cze 2006, 10:32

Ja polecam soczewki Bausch&Lomb PureVision (balafilcon A), można w nich spać, chociaż dla większego komfortu oka i tak zdejmuje je przed spaniem i rano zakładam. Naprawde dobre soczewki, polecam. Płyn do soczewek polecam też firmy Baush&Lomb Renu. Tanio można zamówić i soczewki i płyn na allegro.
Nie polecam soczewek jednodniowych tzn. takich, w których mozna chodzić dzień, potem należy je do płynu wsadzić i za kilka godzin znowu mozna nosić. Mi w tych soczewkach strasznie oczy się męczyły.
Hnitek
Ważniak

Postprzez redlovebloodgirl » piątek, 16 cze 2006, 10:37

Hnitek napisał(a):Nie polecam soczewek jednodniowych tzn. takich, w których mozna chodzić dzień, potem należy je do płynu wsadzić i za kilka godzin znowu mozna nosić. Mi w tych soczewkach strasznie oczy się męczyły.

do tej pory myslalam ze jednodniowe to takie, ktore po 12godz noszenia wyrzuca sie do kosza :]
zas takie o jakie ty okresliles 'jedniodniowymi' nosze od kilku lat i nie narzekam. chyba jest to sprawa indywidualna...a na zmeczenie polecam 'sztuczne lzy'-zwlszcza jezeli ktos duzo pracuje przed kompem.
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Suzy » piątek, 16 cze 2006, 10:46

... polecam te soczewki w których "można spać"... mimo tego, że i tak ściągam je na noc, są tak mocno nawilżone, że faktycznie nie męczą za bardzo oczu... a przy dusznym powietrzu, paleniu papierosów itp. to dość istotne :wink:

.... jeśli ktoś ma suche oczy to do tego propnuję oczywiście także wspomniane "sztuczne łzy" - rzeczywiście to świetna sprawa
Suzy
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 16 cze 2006, 11:19

Ja polecam soczewki Bausch&Lomb PureVision (balafilcon A)

Też polecam.

Nie polecam soczewek jednodniowych tzn. takich, w których mozna chodzić dzień, potem należy je do płynu wsadzić i za kilka godzin znowu mozna nosić. Mi w tych soczewkach strasznie oczy się męczyły.

Soczewki jednodniowe po jednym dniu się wyrzuca, a nie wkłada z powrotem do płynu.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Hnitek » piątek, 16 cze 2006, 11:30

qrczak napisał(a):

Soczewki jednodniowe po jednym dniu się wyrzuca, a nie wkłada z powrotem do płynu.

Dlatego po tym jak napisałem 'jednodniowe' wyjaśniłem dokładnie o jakie mi chodzi bo nie wiedziałem jak dokładnie się na takie mówi ;]
Hnitek
Ważniak

Postprzez PIOTRGAN » piątek, 16 cze 2006, 13:47

a można namiary na w/w w K-gu i w dodatku na Okulistę ??

Zaczynamy dopiero drogę do soczewek :)
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez qrczak » piątek, 16 cze 2006, 14:29

PIOTRGAN napisał(a):a można namiary na w/w w K-gu i w dodatku na Okulistę ??

Zaczynamy dopiero drogę do soczewek :)

Dr. Rutkowska chociażby. Przyjmuje w podwórku w okolicach salonu Plusa.
Na wstępie dostajesz miesięczne soczewki na próbę.
qrczak
Gwiazdor

Powrót do :: hydepark