Dzierżoniów: Zapadł najszybszy wyrok w Polsce

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 12 cze 2006, 14:08

Foreigner napisał(a):
BLAaa napisał(a):Nie zgodze się w przypadku ławników. Jeżeli są przydzieleni do jednej sprawy, to są w niej aż do wyroku. Wykruszenie ławnika może byc podstawą do rozpoczęcia procesu od nowa.

Ja tez posiadam takie informacje. Prawnikiem jednak nie jestem. Moz wypowie sie ktos kompetntny na ten temat.

Macie racje. Zagalopowałem się. W karnych jest inaczej, tak jak mówicie.

Nie zmienia to jednak oceny roli ławników.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez hefajstos » wtorek, 13 cze 2006, 17:27

A prawda jest taka, że ławnicy występują w roli kukiełek, co zresztą pokazuje ten wyrok, oraz moja wiedza.Oczywiście nikt z ławników oficjalnie nie powie o tym, ale to częsta praktyka.Takie praktyki nie są wyjątkami w Polsce.Może pani sędzia wyrok ustalała z mężem,sąsiadem lub sklepową? i ta arogancja oj,oj,oj polska rzeczywistość.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez BLAaa » wtorek, 13 cze 2006, 18:28

Nie przesadzaj. Trochę zaufania do Sądu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » środa, 14 cze 2006, 10:04

Dobrze ,że chociaż nie ma tych pseudoławników w Kolegiach do spraw wykroczeń . Byli i są laikami . Nie brali pod uwagę ,/ razem z sedzią/ nawet oceny rzeczoznawcy sądu wojewódzkiego .Biora tylko kasę. To był teatr .
ewe
Gwiazdor

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze