Minister Gospodarki Morskiej

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Wald » czwartek, 11 maja 2006, 17:28

hefajstos napisał(a):A cóż to za kryterium Waldi-nienawiść w oczach.Jak to się mierzy,bada czy sprawdza....za wyraz twarzy takie larum?chyba wszyscy tu piszący nie są tak święci....co .Ja sam się przyznaję ,że kilka głupstewek się zrobiło. :) takie są prawa młodości!

joshu ja nie odbieram dziennikarzom prawa do pokazywania tego zdjęcia.Stwierdzam natomiast ,że to w/g mnie podłe działanie i tylko to miałem na myśli.

To nie da się widzieć nienawiści w oczach? To spójrz głęboko w oczęta "ministra" na omawianym zdjęciu. Zapewniam, że tam ją zobaczysz!
A jakie znów podłe działanie dziennikarzy? Że pokazują prawdę? Taka ich rola!
A jakby w takiej sytuacji pokazano np. Olejniczaka z SLD, to byłoby w porządku?
Ot, selektywne rozumowanie...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez hefajstos » piątek, 12 maja 2006, 12:43

No nie, ja nie mam takich zdolności jak p.[beeeeep] w oczach cy cóś. :lol:
Co mnie obchodzi czy i z jaką miną,grymasem i jakim pociągiem jechał dany minister....może i nawet na pewno to kwestia tolerancji i zrozumienia przy którym ja pozostanę.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Wald » niedziela, 14 maja 2006, 08:24

hefajstos napisał(a):No nie, ja nie mam takich zdolności jak p.Begger-[beeeeep] w oczach cy cóś. :lol:
Co mnie obchodzi czy i z jaką miną,grymasem i jakim pociągiem jechał dany minister....może i nawet na pewno to kwestia tolerancji i zrozumienia przy którym ja pozostanę.

Dla draństwa tolerancji być nie może!
Ja też pozostaję przy swoim...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Eureka » niedziela, 14 maja 2006, 11:10

Wald napisał(a):
hefajstos napisał(a):A cóż to za kryterium Waldi-nienawiść w oczach.Jak to się mierzy,bada czy sprawdza....za wyraz twarzy takie larum?chyba wszyscy tu piszący nie są tak święci....co .Ja sam się przyznaję ,że kilka głupstewek się zrobiło. :) takie są prawa młodości!

joshu ja nie odbieram dziennikarzom prawa do pokazywania tego zdjęcia.Stwierdzam natomiast ,że to w/g mnie podłe działanie i tylko to miałem na myśli.

To nie da się widzieć nienawiści w oczach? To spójrz głęboko w oczęta "ministra" na omawianym zdjęciu. Zapewniam, że tam ją zobaczysz!
A jakie znów podłe działanie dziennikarzy? Że pokazują prawdę? Taka ich rola!
A jakby w takiej sytuacji pokazano np. Olejniczaka z SLD, to byłoby w porządku?
Ot, selektywne rozumowanie...

hefajstos, jeżeli Wald ma doświadczenie w odczytywaniu charakteru człowieka ze zdjęcia, to uszanujmy to. Zarozumiałość, pewność siebie, butę, czy nienawiść, poznajemy tak z zachowań ludzkich, jak i z ich wyrazu twarzy, czy po spojrzeniu. Co do nowego ministra, który według mnie jest za młody na tak odpowiedzialnego stanowisko, mam podobne odczucia, jak Wald. W jego oczach widać nienawiść. Chyba, że jest świetnym aktorem i zagrał tę rolę celowo, by wystraszyć przeciwników. Przy wydawaniu opinii należy wziąć pod uwagę i taką możliwość. Jeżeli zachowanie dziennikarzy oceniasz surowo, to sam wiesz najlepiej, że i Ciebie posądzano o podłe działania.
Eureka
V.I.P

Postprzez hefajstos » czwartek, 18 maja 2006, 13:42

Doświadczenie w odczytywaniu charakteru człowieka ze zdjęcia?To chyba jakieś nadprzyrodzone zdolności. :)
Nie można drugiego człowieka oceniać na podstawie wyrazu twarzy i dokonywać interpretacj osobowości-to bzdura bezgraniczna,to bełkot :evil: Jedni za młodych lat jeździli na mecz inni kradli(a może się częstowali) jabłkami z drzewa sąsiada,jeszcze inni bili w szkole kolegów w obronie lub dla hecy,pluli rzucali śnieżkami w ludzi,przeklinali,sikali za murem itp.. :lol: :lol:.Znam jak na razie dwie osoby o idealnej,nienagannej przeszłości-to chyba Eureka i Wald...tylko bez grymasów :lol:
Wiecie w czyich oczach widzę nienawiść i złość....w każdych danego człowieka,którego np.nie lubię.Mogę tak?Ciekawe na jaki rezultat liczył autor tego zdjęcia i czym się kierował?
......z miłośći zamieścił te zdjęcie,nie z nienawiści :lol: ,bo z miłośći. :lol:

Przyznać Wam muszę,że zdjęcie wywołuje uśmiech na mojej twarzy i nic więcej :)
hefajstos
Dyskutant

Postprzez BLAaa » czwartek, 18 maja 2006, 20:34

hefajstos napisał(a):Doświadczenie w odczytywaniu charakteru człowieka ze zdjęcia?To chyba jakieś nadprzyrodzone zdolności. :)
Nie można drugiego człowieka oceniać na podstawie wyrazu twarzy i dokonywać interpretacj osobowości-to bzdura bezgraniczna,to bełkot :evil: Jedni za młodych lat jeździli na mecz inni kradli(a może się częstowali) jabłkami z drzewa sąsiada,jeszcze inni bili w szkole kolegów w obronie lub dla hecy,pluli rzucali śnieżkami w ludzi,przeklinali,sikali za murem itp.. :lol: :lol:.Znam jak na razie dwie osoby o idealnej,nienagannej przeszłości-to chyba Eureka i Wald...tylko bez grymasów :lol:
Wiecie w czyich oczach widzę nienawiść i złość....w każdych danego człowieka,którego np.nie lubię.Mogę tak?Ciekawe na jaki rezultat liczył autor tego zdjęcia i czym się kierował?
......z miłośći zamieścił te zdjęcie,nie z nienawiści :lol: ,bo z miłośći. :lol:

Przyznać Wam muszę,że zdjęcie wywołuje uśmiech na mojej twarzy i nic więcej :)

Na podstawie zdjęcia moge określic wyłacznie, czy ktos jest przystojny, czy nie. I nic więcej.
Znam za to kogos od głów, kto robi obcym ludziom "ocenę" nie sprawdzajć ich. Różnie bywa.
Mimo, że nie jestem zwolennikiem LPR, to dawna przeszłośc kibola obecnego ministra GM lata mi luźnym kalafiorem.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » piątek, 19 maja 2006, 08:55

Glupstwa w mlodosci popelnial kazdy, niech sie chlopak wykaze. Wcale nie uwazam Eureka, ze jest za malody na "bycie" ministrem. Mlody to i moze bedzie mial inne spojrzenie, pozbawione nalecialosci PRL :]

Co do zdjecia, to wybacz hefajstos, ale nienawisc z oczu bije i to widac (i ta piesc pewnie wlasnie chcial ja otworzyc by fotoreporterowi reke z usmiechem podac :lol: ). Prosze nie pisz w ten sposob bo to smieszne, widac ze bije z niego agresja. NIemniej jednak to jest zdjecie z mlodosci. Bledy w mlodosci popelnia kazdy. Jezdzil na mecze ok. Moze nawet rozrabial, ale z tego co mi wiadomo nikt go za nic nie skazal wiec to zdjecie mozna potraktowac jak folklor.
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 22 maja 2006, 15:59

Piszę z przekonaniem, że przeczyta to Robert Żłobiński.

GazetaWyborcza zrobiła jazdę Rafałowi Wiecheckiemu z tytułu jego wypowiedzi na temat portu śródlądowego w Schwedt. Powiedział on, że jest przeciwny niemieckim inwestycjom.

Sz.P. Ministrze.
Jeżeli niemcy prowadzą rozbudowę portu Schwedt, to tylko powinnismy się cieszyć. Na rozwoju portów śródlądowych w niemczech, a szczególnie na odrze może zyskać Szczecin. To on będzie typową przeładownią dla niemieckich portów śródlądowych. To polskie firmy zarobia na obsłudze ładunków. Polskie firmy żeglugi śródlądowej również.
Głownie zarobiłyby firmy, ale też porty Szczecin i Świnoujście z tytułu opłat portowych, w szczególności za tranzyt (opłata za przejazd przez port). Dlatego rozwój niemieckich portów rzecznych nie jest dla nas zagrożeniem. Wręcz przeciwnie - niemiachy moga nam pomóc pozyskać kasę na uregulowanie Odry.

Robercie, zapytaj czasami, możecie stworzyć niezłą pakę. Do polityki morskiej mam sentyment. Nie dołączę do grona krytykantów.

Acha, pisałem, żebyście odpuścili sobie starszą ekipę i otoczyli się młodszym pokoleniem. tak zróbcie. Wiem, że rozpatrujecie pewnego pana z Kołobrzegu związanego z rybołówstwem. Nie wiem, czy były członek KC PZPR (sic! KC!!) byłby dobrym współpracownikiem. Lepiej dajcie szansę ludziom młodszym.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » piątek, 9 cze 2006, 09:56

Żenada
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 9 cze 2006, 10:11

JAk sam powiedział , jest zwolennikiem naboru na stanowiska w formie konkursu i interesuja go tylko kompetencje merytoryczne.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Pirat_kg » sobota, 10 cze 2006, 07:13

Demurrer napisał(a):Żenada

dobrze powiedziane ;/
Pirat_kg
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze