Zmiany na stanowisku wiceprezydenta miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez hefajstos » piątek, 2 cze 2006, 18:10

BLAaa jak to nie jego broszka.Sekretarz jest byłym dyrektorem szkoły,nauczycielem,był również ze świetnym wynikiem przedsiębiorcą.Sebastian mógłby się wiele od niego nauczyć w sprawach dotyczących oświaty.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez ewe » piątek, 2 cze 2006, 18:12

Achaja napisał(a):
a jeszcze o innym słyszałam

Ja też
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 2 cze 2006, 20:18

hefajstos napisał(a):BLAaa jak to nie jego broszka.Sekretarz jest byłym dyrektorem szkoły,nauczycielem,był również ze świetnym wynikiem przedsiębiorcą.Sebastian mógłby się wiele od niego nauczyć w sprawach dotyczących oświaty.

Wiem, że Czarek był dyrektorem i nie kwestionuję jego sukcesów pedagogicznych. A ma jeden taki szczególny.
Wiem, że prowadził działalność gospodarczą, ale musiał ja przepisać, ze względów na przepisy. Wszyscy tak robią i słusznie, bo ten antykorupcyjny szał kilku baranów doprowadził do tego, że ludzie muszą ograniczać swoja aktywność, a przez co państwo ma mniej podatków. Od pilnowania, żeby wszystko było cacy są właściwe służby. To taka dygresja.

Mówię, że to nie jego broszka, bo powierzanie spraw oświaty i kultury sekretarzowi miasta, który ma zupełnie inne zadania jest co najmniej dziwne.
Tak, wiem, że prezydent ma takie prawo. Ale dziwie się.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez bloosman » piątek, 2 cze 2006, 22:27

hefajstos napisał(a):BLAaa jak to nie jego broszka.Sekretarz jest byłym dyrektorem szkoły,nauczycielem,był również ze świetnym wynikiem przedsiębiorcą.Sebastian mógłby się wiele od niego nauczyć w sprawach dotyczących oświaty.

Ile był tym świetnym dyrektorem ? I jak wielką szkołą zarządzał?Czego wielkiego dokonał w tej swojej maleńkiej szkółce ?Ciekawe czego mógłby się nauczyć od niego Sebastian?Chyba zarozumialstwa i pychy.
bloosman
Dyskutant

Postprzez hefajstos » sobota, 3 cze 2006, 14:48

Społeczne szkoły są najlepszymi szkołami w Kołobrzegu, nie chcę skłamać na którym miejscu się plasują w województwie, ale na pewno wysoko stoją-wyniki testów i egzaminów Bloosman.To są szkoły z z uprawnieniami szkołół publicznnych,a nie zwykłe molochy ze 100 % finansowaniem ze środków samorządu, a pomimo tego funkcjonują i to bardzo dobrze.Tam trzeba się wykazać nie lada przedsiębiorczością,wiedzą i doświadczeniem.Nie wystarczy tylko być żeby być BLoosman.Czego mógłby się dowiedzieć.Mam Ci zadać pytanie po którym usłyszałbyś odpowiedź od swojego pryncypeła yyyyyyyy?
A i jeszcze jedno ,w Podczelu już blisko pół miliona złotych księgowa sobie pożyczyła.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez BLAaa » sobota, 3 cze 2006, 16:11

W szkołach społecznych świadomość zarówno rodziców, jak i uczniów jest większa, niz w publicznych. Wiadomo - płacą. Wyniki osiagaja lepsze, bo optymalnie dobrana jest liczba dzieciaków w klasie. No i srednia rozkłada sie na mniejsza liczbe osób. Ale i tak wszystko zalezy od ucznia, czy będzie chciał cos osiagnąc, czy nie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » sobota, 3 cze 2006, 21:13

hefajstos napisał(a):A i jeszcze jedno ,w Podczelu już blisko pół miliona złotych księgowa sobie pożyczyła.

Dodaj, że dyrektorkę zatrudnił nie kto inny, tylko prezydent Bieńkowski. Niech Ci powie dlaczego to zrobił. Była to wtedy delikatna sprawa. Nominacja na dyrektora osoby bez doświadczenia i przy braku predyspozycji do pełnienia funkcji kierowniczej dały o sobie znać. Dobór kadr przez prezydenta do bani.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » sobota, 3 cze 2006, 22:55

Eureka napisał(a):
hefajstos napisał(a):A i jeszcze jedno ,w Podczelu już blisko pół miliona złotych księgowa sobie pożyczyła.

Dodaj, że dyrektorkę zatrudnił nie kto inny, tylko prezydent Bieńkowski. Niech Ci powie dlaczego to zrobił. Była to wtedy delikatna sprawa. Nominacja na dyrektora osoby bez doświadczenia i przy braku predyspozycji do pełnienia funkcji kierowniczej dały o sobie znać. Dobór kadr przez prezydenta do bani.

pamietam, jak "naczelny" próbował winą za zaistniałe zjawisko obarczyć Sebę. Wiązal to z oporem wicka i grupy dyrektorów na pomysl scentralizowania finansowania oświaty, czy jak zwał ten zamysł. Ale to raczej słuzby finansowe powinny wychwycić braki w kasie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » niedziela, 4 cze 2006, 11:12

Masz rację, nawet nie bedę próbował dyskutować. Po prostu zauważam wyższą świadomość w tych szkołach - tak bardzo ogólnie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » niedziela, 4 cze 2006, 11:40

Długoimienny napisał(a): Wreszcie, że 6 godzin języka angielskiego w tygodniu jest realne.

Mam nadzieję ,że będzie realnne ,bo nie jest . W szkolach jak widze te przedmioty traktują luźno
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 4 cze 2006, 12:23

ewe napisał(a):
Długoimienny napisał(a): Wreszcie, że 6 godzin języka angielskiego w tygodniu jest realne.

Mam nadzieję ,że będzie realnne ,bo nie jest . W szkolach jak widze te przedmioty traktują luźno

Te przedmioty luźno traktuje młodzież a nie nauczyciele. W szkołach społecznych nie uczą najlepsi z najlepszych. Uczą natomiast w innych uwarunkowaniach, przy innej świadomości ucznia. Proszę zauważyć, że nauczycieli do pracy z młodzieżą szkół społecznych przygotowują te same uczelnie. Więc problem nie leży w luźnym traktowaniu przedmiotów przez szkoły, czy nauczycieli, ale przez brak świadomości ucznia i brak dostatecznych środków finansowych na placówki publiczne. Dobrze to ujął Długoimienny pisząc, że w szkołach społecznych reforma nauczania wyprzedziła "Gromka" i "Kopernika", bo przy tak niskich nakładach i skostniałych przepisach, wyprzedzić musiała. Ciekawy jestem, jakie koszty kształcenia na jednego ucznia przypadają w szkołach publicznych, a jakie w społecznych. Licząc oczywiście wszystkie opłaty.
Eureka
V.I.P

Postprzez ewe » poniedziałek, 5 cze 2006, 09:56

Bzdura . Własnie nauczyciele traktują przedmiot jez.obcego lekceważąco. Często te lekcje są odwoływane . Na przykładzie gimnazjum na Okopowej : były ciągłe problemy z jęz. niemieckim ,bo nauczycielka w ciąży albo coś innego . Zamawiane są książki do nauki ,których nikt nie przerabia ,itp. Nigdy nie ma winy ucznia . To zawsze błędy nauczycieli ,rodziców. Na pewno dużym problemem w szkołach jest to ,że w klasach znajduje sie wielu uczniów nie dających sobie rady z nauka na tym poziomie , i tzw. rozrabiających . Im powinno sie stworzyc po prostu klase specjalną . Ułatwi to pracę nauczycielom i naukę uczniom . Ale jak wiemy jest inaczej bo coś tam , bo niby brakuje wykładowców .....
I to właśnie powinno się przykładać szczególną wagę do nauki języków w tych najmłodszych klasach , w ogólniakach mozna to najwyżej poszerzać .
ewe
Gwiazdor

Postprzez bloosman » wtorek, 6 cze 2006, 09:22

Trochę odeszliśmy od głównego wątku. Proponuję p.Prezydentowi w celu poprawy swojego wizerunku ,aby pozbył się i to jak najszybciej Hefajstosa vel Gargamela , który ma opinię ignoranta i alfy-omegi od wszystkiego , oraz rzecznika , który najlepiej wypada jak nic nie mówi.Te dwa ruchy ( a nie zwolnienie M.Sobczaka pod dyktando PiS-u) na pwno przyspożyłyby prezydentowi wielu zwolenników.
bloosman
Dyskutant

Postprzez Foreigner » wtorek, 6 cze 2006, 09:51

Jak i przeciwnikow wsrod swojego dworu :]
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg