Poseł Karpiniuk - Szycha!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Flo » czwartek, 1 cze 2006, 16:12

kALiNeK napisał(a):gromek MAUAHAH gosc po AWF ktory został dyrektorem pracujac jako nauczyciel WF, zenada!! Prezydentem powinien zostać osoba z doswiadczeniem zaw. i wiedza nauczana na studiach zwiazanych z tym kierunkiem rozwoje samego siebie, a nie jakis nauczyciel WF ktory teraz nakazuje nauczyciela gnebić tak uczniow aby piorytetem w ich zyciu była ciagła nauka, ktora tak mu brakuje! Wogule jak on sie wypowiada na radach miasta to tez jest SMIECH NA SALI !! WOGULE ELO Z TYM TYPEM!!

slownik slownik slownik ortograficzny
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez hefajstos » czwartek, 1 cze 2006, 17:55

To prawda ,że ze słownictwem pan Janusz ma ogromne problemy,a na ostatniej sesji po prostu wypadał bardzo słabo.Jak można każde zdanie kończyć wyrazem nie :] .To słownictwo,nie ujmując nikomu z budowy.....i te żarciki.
Szkołę de facto prowadzą zastępcy,pan Janusz tylko stemple przystawia,musztruje nauczycieli i w telewizji występuje,taki drugi poseł Karpiniuk.

Tak na marginesie BLAaa, zapytać chciałem,dlaczego pan Janusz nie prowadzi lekcji wf ?
Zapytaj Naczelnika i odpowiedz jak możesz.Chciałem zaznaczyć ,że powinien (w mniejszym wymiarze, ale powinien) jak każdy inny w-fista dyrektor w Kołobrzegu.
Pytam ,bo syn znajomego mówił,że pan Janusz nie zna podstawowych elementów technicznych.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » czwartek, 1 cze 2006, 18:23

Ale jest tez przewodniczacym rady miejskiej , z wieloletnim doswiadczeniem samorzadowym a takich po tej stronie szukac ze swieczka
zgadzam sie p.Janusz Gromek ma klopoty z wyslawianiem sie i sam czasem lapie sie na zazenowaniu przy niektorych zwrotach , podobnie dzialo sie gdy przeodniczaca byla Danuta Adamska-Czepczynska .
Janusz Gromek to postac o ktorej mozna powiedziec wiele dobrego i ze strony dzialan samorzadowych i szkolnych . Jednakze prawda jest taka ze na kandydata na prezydenta miasta moim zdaniem sie nie nadaje mimo calego szacunku dla jego osoby jaki mam.
W trojce kandydatow na kandydatow znalazl sie takze Marek Hok i nie wiem czy do zly czy dobry pomysl ale sadze ze bylaby to najlepsza kandydatura dla rozbitej prawicy .
Inaczej gdzie dwoch suie bije tam trzeci skorzysta i bedziemy mieli powtorke z rozrywki z 98 roku w miescie a na razie na to moze sie zanosic .
j0shu4
Moderator

Postprzez Didi » czwartek, 1 cze 2006, 18:48

hefaj pan Gromek nie prowadzi lekcji wf jak kiedys mowiono ma problemy z kregoslupem czy cos w tym stylu i to nie kwalifikowalo go do nauczania wf- chodz kilka razy na duzych szkolnych imprezach byl sedzia chociazby w pilce siatkowej pamietne czasy i mecze nauczyciele kontra uczniowie
Didi
Rycerz forum

Postprzez Eureka » czwartek, 1 cze 2006, 18:55

hefajstos napisał(a):To prawda ,że ze słownictwem pan Janusz ma ogromne problemy,a na ostatniej sesji po prostu wypadał bardzo słabo.Jak można każde zdanie kończyć wyrazem nie :] .To słownictwo,nie ujmując nikomu z budowy.....i te żarciki.
Szkołę de facto prowadzą zastępcy,pan Janusz tylko stemple przystawia,musztruje nauczycieli i w telewizji występuje,taki drugi poseł Karpiniuk.

Osoby publiczne na różnych stanowiskach mają różne problemy z mówieniem. Na przykład rzecznik prasowy prezydenta Bieńkowskiego ma problem z nadmiarem śliny i ku mojej rozpaczy, połyka ją. Prezydent Kaczyński z kolei wykonuje ruchy językiem, jak by starał się pozbyc resztek jedzenia. Przykłady można by mnożyc. Proponuję trochę tolerancji. A co do stawiania stempli przez Pana Janusza, to przyznam, że o to bym go nie posądził. Myślałem, że robią to sekretarki.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » czwartek, 1 cze 2006, 22:37

hefajstos napisał(a):Tak na marginesie BLAaa, zapytać chciałem,dlaczego pan Janusz nie prowadzi lekcji wf ?
Zapytaj Naczelnika i odpowiedz jak możesz.Chciałem zaznaczyć ,że powinien (w mniejszym wymiarze, ale powinien) jak każdy inny w-fista dyrektor w Kołobrzegu.
Pytam ,bo syn znajomego mówił,że pan Janusz nie zna podstawowych elementów technicznych.

HB ciagle powtarza "żeśmy". każdemu można coś przykleić.

Janusz Gromek jest nauczycielem dyplomowanym, więc coś to już o nim świadczy. Widocznie nie jest takim złym pedagogiem, skoro młodzież darzy go tak dużym szacunkiem. Jest radnym od 1990r i to też coś znaczy. Mimo, że reprezentuje inna opcje, to ja traktuje go bardzo poważnie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » piątek, 2 cze 2006, 07:54

hefajstos napisał(a):Tak na marginesie BLAaa, zapytać chciałem,dlaczego pan Janusz nie prowadzi lekcji wf ?

Zanim kogos zaczniesz oskarzac zapoznaj sie z faktami. Pan Gromek nie prowadzi lekcji WF ze wzgledow zdrowotnych. Zapewniam cie rowniez, ze bardzo mocno angazuje sie w zycie szkoly.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » piątek, 2 cze 2006, 08:07

BLAaa napisał(a):
Janusz Gromek jest nauczycielem dyplomowanym, więc coś to już o nim świadczy.

To znaczy tylko tyle, ze w momencie wdrazania szczebli kariery nauczyciela byl dyrektorem. Dostal to "z urzedu".
Bruno
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » piątek, 2 cze 2006, 08:50

Bruno napisał(a):
BLAaa napisał(a):

To znaczy tylko tyle, ze w momencie wdrazania szczebli kariery nauczyciela byl dyrektorem. Dostal to "z urzedu".

Gdy został dyrektorem, to były chyba inne przepisy, chociaz moge się mylic.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » piątek, 2 cze 2006, 09:05

Bruno napisał(a):
BLAaa napisał(a):

Bruno. Widać, że orientujesz się w temacie i dlatego proszę Cię, nie zaciemniaj sytuacji. Pan Janusz Gromek nie został nauczycielem dyplomowanym z urzędu. Musiał wykazać się osiągnięciami zawodowymi a tych mu nie brakuje. Do tego była potrzebna sterta dokumentów. Dla dyrektorów szkół procedura była skrócona i słusznie. Dyrektorem zostają osoby, na których stawiają nauczyciele i urzędnicy. Nie sądzę, by żałowano decyzji powołania na dyrektora Pana Janusz Gromka. Wyniki szkoły mówią same za siebie. Chyba wiesz, że do tej szkoły nie przychodzą same „orły”. Słyszałem opinię, że dla Pana Gromka dobro ucznia jest na pierwszym planie. Czy to dobrze, czy źle??
Eureka
V.I.P

Postprzez Bruno » piątek, 2 cze 2006, 09:21

Eureka napisał(a):Wyniki szkoły mówią same za siebie. Chyba wiesz, że do tej szkoły nie przychodzą same „orły”. Słyszałem opinię, że dla Pana Gromka dobro ucznia jest na pierwszym planie. Czy to dobrze, czy źle??

Gdzie napisalem, ze niewazne jest dobro ucznia, gdzie pisze o wynikach szkoly ??

Nie wkladaj nie moich slow w moje usta.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Eureka » piątek, 2 cze 2006, 10:25

Bruno napisał(a):
Eureka napisał(a):Wyniki szkoły mówią same za siebie. Chyba wiesz, że do tej szkoły nie przychodzą same „orły”. Słyszałem opinię, że dla Pana Gromka dobro ucznia jest na pierwszym planie. Czy to dobrze, czy źle??

Gdzie napisalem, ze niewazne jest dobro ucznia, gdzie pisze o wynikach szkoly ??

Nie wkladaj nie moich slow w moje usta.

Nie napisałeś, że nieważne jest dobro ucznia. Nie napisałeś o wynikach szkoły. Podważyłeś jednak wartość awansu zawodowego Pana Gromka. Napisałeś, że awans dostał z urzędu, co jest z Twojej strony nadużyciem. Pomniejszając wagę awansu zawodowego na nauczyciela dyplomowanego, powinieneś liczyć się z pytaniem, którego odpowiedź pomoże Ci zrozumieć, że na awans zapracował a pełnienie funkcji dyrektora w tym pomogło. Widać, że władza, jaka jest przypisana dla funkcji dyrektora szkoły, została dobrze spożytkowana przez Pana Janusza Gromka. Wiem również, że cieszą się z tego uczniowie i rodzice. Te fakty są Jego mocną stroną i dlatego niektórych tak bardzo denerwują. Czy Ciebie również?
Eureka
V.I.P

Postprzez Bruno » piątek, 2 cze 2006, 13:27

Eureka napisał(a): Pomniejszając wagę awansu zawodowego na nauczyciela dyplomowanego, powinieneś liczyć się z pytaniem, którego odpowiedź pomoże Ci zrozumieć, że na awans zapracował a pełnienie funkcji dyrektora w tym pomogło. Widać, że władza, jaka jest przypisana dla funkcji dyrektora szkoły, została dobrze spożytkowana przez Pana Janusza Gromka. Wiem również, że cieszą się z tego uczniowie i rodzice. Te fakty są Jego mocną stroną i dlatego niektórych tak bardzo denerwują. Czy Ciebie również?

Czemu uczepie(a)s sie mnie jak rzep psiego ogona ?? Mnie to ani grzeje, ani ziebi. A formalnosc zwana awansem zawodowym dyrektorow na n-la zawodowego pozostanie formalnoscia. Autorytetu czy tez innych spraw nie bede podwazal, bo mnie to po prostu nie interesuje. Jestem w tym wypadku daleki od polityki i innych spraw.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Eureka » piątek, 2 cze 2006, 14:31

Bruno napisał(a):
Eureka napisał(a): Pomniejszając wagę awansu zawodowego na nauczyciela dyplomowanego, powinieneś liczyć się z pytaniem, którego odpowiedź pomoże Ci zrozumieć, że na awans zapracował a pełnienie funkcji dyrektora w tym pomogło. Widać, że władza, jaka jest przypisana dla funkcji dyrektora szkoły, została dobrze spożytkowana przez Pana Janusza Gromka. Wiem również, że cieszą się z tego uczniowie i rodzice. Te fakty są Jego mocną stroną i dlatego niektórych tak bardzo denerwują. Czy Ciebie również?

Czemu uczepie(a)s sie mnie jak rzep psiego ogona ?? Mnie to ani grzeje, ani ziebi. A formalnosc zwana awansem zawodowym dyrektorow na n-la zawodowego pozostanie formalnoscia. Autorytetu czy tez innych spraw nie bede podwazal, bo mnie to po prostu nie interesuje. Jestem w tym wypadku daleki od polityki i innych spraw.

O jakiej formalności zwanej awansem zawodowym dyrektorów na n-la zawodowego piszesz? Jeżeli chciałes błysnąć wiedzą, że awans zawodowy dyrektora na nauczyciela dyplomowanego jest formalnością, to "błysnąłeś". Brak logiki i wiedzy w tym temacie czepiło się Ciebie, jak rzep psiego ogona. Jeżeli nie wiesz, co pioszesz, to nie pisz nic.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg