TVN TURBO!!!

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 29 maja 2006, 14:28

oczywiscie ze bedzie musiala
pomijajac swiatlowody , wszystkie instalacje TPSA na klatkach schodowych kompletnie nie nadaja sie do przesylu sygnalu tv , zreszta jakosc wiekszosci uslug tej firmy pozostawia wiele do zyczenia poczawszy od dostepnosci neostrady , na Blekitnej Linii konczac
j0shu4
Moderator

Postprzez Eureka » poniedziałek, 29 maja 2006, 15:13

j0shu4 napisał(a):oczywiscie ze bedzie musiala
pomijajac swiatlowody , wszystkie instalacje TPSA na klatkach schodowych kompletnie nie nadaja sie do przesylu sygnalu tv , zreszta jakosc wiekszosci uslug tej firmy pozostawia wiele do zyczenia poczawszy od dostepnosci neostrady , na Blekitnej Linii konczac

Również nie bardzo chcę uwierzyć w nową, lepszą jakość usług TPSA. Na taką opinię pracowali latami i pracują nadal.
Eureka
V.I.P

Postprzez Flo » poniedziałek, 29 maja 2006, 15:55

j0shu4 napisał(a):oczywiscie ze bedzie musiala

zgadza sie, nie stac ich na wymiane tylu kabelkow
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Wald » sobota, 8 lip 2006, 16:49

Demurrer napisał(a):
Długoimienny napisał(a):
Według gazety umożliwi to operatorowi oferowanie usługi "trzy w jednym", czyli dostarczanie abonentom jednym kablem telefonu, internetu i telewizji. "Dziennik" przestrzega, że nowa usługa może zniszczyć konkurencję, ponieważ spółka dzięki abonentom telefonii stacjonarnej ma dostęp do milionów potencjalnych klientów. Gazeta zwraca uwagę, że TP S.A. nie musi nawet przeciągać dodatkowych kabli.

Bzdura! Kable telefoniczne (istniejące) w żadnym razie nie są w stanie przenieść sygnału TV! To absolutnie niemożliwe! Po kablu telewizyjnym może być przesłany sygnał do telefonu, ale odwrotnie jest to technicznie niemożliwe!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Generał » sobota, 9 wrz 2006, 08:16

Ciekawa polemika z twierdzeniami jednego z dużych operatorów TV kablowej.

Komunikat w sprawie zaprzestania emisji TVN Turbo i TVN Style w sieciach ASTER 07.09.2006

W związku z licznymi publikacjami i opiniami dotyczącymi zakończenia współpracy pomiędzy Grupą TVN i Grupą ASTER w kwestii emisji kanałów TVN Turbo i TVN Style, przedstawiamy faktyczny przebieg rozmów oraz obecny status relacji pomiędzy Grupą TVN i Grupą ASTER. Mamy nadzieję, że pozwoli to wyjaśnić wszelkie wątpliwości i uniknąć błędnych interpretacji.

31 sierpnia 2006 r. wygasła umowa licencyjna na emisję kanałów tematycznych TVN Turbo i TVN Style w sieciach kablowych Grupy ASTER (Warszawa, Kraków i Zielona Góra).
Ceniąc długoletnią współpracę oraz pragnąc kontynuować ją w kolejnych latach, na początku kwietnia br. Grupa TVN przedstawiła Grupie ASTER propozycję nowych cen za kanały TVN Turboi TVN Style. Przez prawie 5 miesięcy Grupa ASTER nie podjęła zaproszenia do rozmów i nie wykazała intencji uzgodnienia nowych warunków współpracy. W ostatnim tygodniu sierpnia br. Grupa Aster wyraziła chęć przystąpienia do negocjacji, w odpowiedzi na co Grupa TVN niezwłocznie przedstawiła kolejną ofertę długoterminowej współpracy.

Ponieważ Grupa ASTER nie zaakceptowała nowej ceny za TVN Turbo i TVN Style przyjętej wcześniej w tym roku przez większość podmiotów na rynku kablowo-satelitarnym, strony postanowiły zaprzestać re-emisji kanałów TVN Turbo i TVN Style w sieciach Grupy ASTER z dniem 1 września 2006 r.

Oferta dla Grupy ASTER - szóstego pod względem ilości abonentów operatora - bazowała na realnej cenie rynkowej kanałów TVN Turbo i TVN Style. Zaproponowane ceny nie odbiegały
od średnich cen, które dotychczas zaakceptowało czterech z pięciu największych operatorów: Cyfra+, Multimedia, Cyfrowy Polsat i Grupa Vectra. W minionym półroczu podpisali oni z Grupą TVN długoterminowe umowy.

Cena zaakceptowana przez rynek operatorów kablowych i satelitarnych (około 300 umów na kanał TVN Turbo i ponad 200 umów na kanał TVN Style) wynosi kilka eurocentów za abonenta miesięcznie za każdy kanał. Brak akceptacji przez Grupę ASTER zaproponowanych warunków jest tym bardziej zaskakujący, iż wysokość opłat za abonament telewizji kablowej w Warszawie (gdzie Aster posiada zdecydowaną większość klientów) należy do najwyższych w kraju.

Przez 2 lata od uruchomienia TVN Turbo i TVN Style, opłata licencyjna za te kanały była symboliczna i wynosiła USD 0,01 za abonenta miesięcznie. Była to cena promocyjna i nie odzwierciedlała ani kosztów marketingowych, ani kosztów produkcji tych kanałów.
A te - w związku z decyzją Grupy TVN o konsekwentnym podnoszeniu jakości oferty programowej - wzrosły. Obecna pozycja rynkowa mierzona wynikami oglądalności TVN Turbo i TVN Style plasuje je w czołówce kanałów tematycznych.

Olgierd Dobrzyński, Członek Zarządu TVN S.A. odpowiedzialny m.in. za dystrybucję kablową i satelitarną programów telewizyjnych Grupy TVN powiedział: "Rozmowy o TVN Turbo i TVN Style zostały zakończone, gdyż próbowaliśmy uzgodnić nowe opłaty licencyjne
od prawie 5 miesięcy i nie widzieliśmy poważnego zainteresowania ze strony Grupy ASTER. Oferta współpracy z końca sierpnia br. również nie została zaakceptowana. Dziwi to, gdyż obecne ceny zaakceptowało kilkuset innych operatorów, w tym znacznie większych, niż Grupa ASTER. Źle się stało, że poróżniło nas kilka groszy... Bardzo żałuję, bo konsekwencje braku docenienia wartości naszych kanałów przez Grupę ASTER poniosą przede wszystkim nasi wierni widzowie. TVN Turbo i TVN Style zaprezentują jesienią nowe i atrakcyjne formaty telewizyjne. Od wielu miesięcy próbowaliśmy zainteresować Grupę ASTER naszymi programami i wciąż wierzymy, że - pomimo rozstania - Grupa ASTER doceni wartość naszych kanałów tak jak zrobili to inni operatorzy."

Po ponad dwóch latach istnienia na polskim rynku telewizyjnym, TVN Turbo i TVN Style zyskały wierną i stale powiększającą się widownię. Istotnie poprawiła się jakość i szerokość oferty programowej obu kanałów.

TVN Turbo jest pierwszą polską telewizją dla mężczyzn. Oferta programowa TVN Turbo
to kilkanaście magazynów, polskich i zagranicznych, poświęconych motoryzacji i innym męskim tematom. Hasło stacji to "Męska jazda". Motoryzacja, podobnie jak sport, jest tematem interesującym większość mężczyzn - efektem tego jest ogromna popularność stacji. Tej jesieni w TVN Turbo pojawią się wyjątkowe nowości. Codzienny magazyn informacyjny "Raport Turbo" prowadzony przez Patryka Mikiciuka, program o polskich
drogach "Ale dziura!", w którym podpowiadamy widzom, których dróg lepiej unikać, magazyn o nowinkach technicznych "Gadżet" i wiele innych polskich i zagranicznych programów. Oczywiście nie zabraknie nowej serii kultowego już "Top Gear". Pozycją specjalną na antenie TVN Turbo będą mecze rundy grupowej piłkarskiej Ligi Mistrzów.

TVN Style i TVN Turbo są dostępne u operatorów sieci kablowych i platform cyfrowych
m. in.: UPC, Cyfra+, Cyfrowy Polsat, Grupa Vectra, Multimedia i wielu innych.

Źródło
Generał
Coś tam napisał

Postprzez Piotras » niedziela, 10 wrz 2006, 00:29

tesknie za moim TVN Turbo :( :cry: :(

:P :) :lol: ale tak na powaznie, to byl jedyny program jaki ogladalem w tym TKK, teraz mam TKK w sumie chyba dlatego, ze nikomu sie nie chce isc umowy rozwiazac i podpisywac gdzie indziej... czyli z czystego lenistwa... Nawet internet mi ostatnio zwalnia i z tego co wiem, to nie tylko mi...
Piotras
Bywalec

Postprzez dankul » środa, 13 wrz 2006, 21:33

ptaku napisał(a):Ja tam bym mógł płacić nawet parę złotych wyższy abonament żeby tylko mieć TVN Turbo.... Brakuje mi go....

Piotras napisał(a):tesknie za moim TVN Turbo :( :cry: :(

Ja mam tak samo albo pozabierać arabskie, ruskie i polskie biznesowe kanały a oddać z powrotem TVN Turbo, oddam za jeden 5 kanałów, albo 1 bądź 2 zł więcej zróbcie cos!!!!

Nie wiem czy zarząd tkk jest głuchy na głosy własnych klientów?? Trzeba robić jakieś podpisy, pikiety, głosowanie, a może nadal tkwimy w przekonaniu – cieszcie się tym, co macie i nie marudzicie, i nie ważne ze to my – klienci- płacimy i utrzymujemy z naszych abonamentów ta firmę. Naprawdę do netu nic nie mam, ale do TV owszem kilka kanałów rozsądnych reszta to zapchaj dziura, a teraz pozbawiają nas kolejnego kanału tematycznego.
dankul
Twardziel

Postprzez Roman » piątek, 15 wrz 2006, 12:43

do tej pory za TVN Turbo nie płakałem

no, ale tam jest Liga Mistrzów - na tych ruskich, arabskich i Tv biznes jej nie ma :twisted:
Roman
Mieszka tu

Postprzez Sato » piątek, 15 wrz 2006, 15:58

Generał napisał(a):Ciekawa polemika z twierdzeniami jednego z dużych operatorów TV kablowej:
(...)
Ponieważ Grupa ASTER nie zaakceptowała nowej ceny .
(...)
Źródło

i to jest clue calej sprawy...
[mala dygresja ON]
nie zaakceptowali ceny, gdyz przy takiej ilosci klientow, czyli kilkudzisieciu tysiecy, zaroboliby troche mniej niz zwykle.... Aster City maja klienta gleboko w dupie... liczy sie kasa, kasa, KASAAA!!!!
kozystam z ich uslug, i nie jestem zadowolony, niestety jestem na nich skazany, bo maja monopol na moj blok...
to jest takie male panstwo w panstwe... notorycznie zdazaja sie blokady uzytkownikow pod pozorem lamania szeroko pojetej netykiety, i nakladanie na nich kar, bez logicznych uzasadnien... niektore sprawy ocieraly sie o prokurature, ale jako, ze to jest przedsiebiorstwo prywatne, to konczylo sie na smiesznych pouczeniach... polskie prawo jest tak skonstruowane, ze oni sa nietykalni, a prokuratorzy nie chca tracic czasu na drobne problemy konsumentow....
u nich regulamin=cyrograf... skonstruowany tak, ze klient to najwieksze smiec i czyste zlo...
[mala dygresja OFF]
dlatego, gdy zobaczylem informacje o zdjeciu TVN Turbo i TVN Style z anteny, tylko utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze to banda zlodziei... i nawet sie nie ludze, ze kanaly wroca spowrotem na antene
Sato
Dyskutant

Postprzez Generał » piątek, 15 wrz 2006, 17:14

Nie wiem dla ilu groszy brutto Tkk zrezygnowała z retransmisji kanału TVN Turbo, ale widząc ceny obowiązujące na rynku obawiam się, że było to mniej niż 8 groszy za abonenta.
Generał
Coś tam napisał

Postprzez j0shu4 » piątek, 15 wrz 2006, 17:18

raczej centów jak już
ceny wzrastajace prawie 10-krotnie sa nienormalne czyz nie ?
zreszta nie znam sie , to opinia z wielu publikacji
j0shu4
Moderator

Postprzez dziadek » piątek, 15 wrz 2006, 17:44

Generał - siedzisz w biznesie i wiesz że reguły są twarde.
Nie ma kompromisów,albo jest opłacalne albo nie.
My możemy sobie pogdybać.
dziadek
Twardziel

Postprzez Generał » piątek, 15 wrz 2006, 20:01

j0shu4 napisał(a):raczej centów jak już

Racja eurocentów, czyli mniej niż 40 groszy, czyli wzrost o około 35 groszy. Procentowo to 1 % wartości wnoszonego abonamentu za ofertę Tkk.

dziadek napisał(a):Generał - siedzisz w biznesie i wiesz że reguły są twarde.
Nie ma kompromisów,albo jest opłacalne albo nie.
My możemy sobie pogdybać.

Wiem, ale jako abonent mogę się wypowiedzieć.
Wielokrotnie postulowałem rzeczową dyskusję na łamach forum o oczekiwaniach abonentów i możliwości zaspokojenia tychże przez spółkę. Rozumiem, że przeważała obawa zwykłych pyskówek i abstrakcyjnego koncertu życzeń. Wydaje mi się jednak, że taka dyskusja musi się odbyć.
Zwróć proszę także uwagę, że nie zajmuję stanowiska o słuszności decyzji, podaję tylko fakty.
Generał
Coś tam napisał

Postprzez Elfik » piątek, 15 wrz 2006, 20:24

j0shu4 napisał(a):raczej centów jak już

Z tego co doczytałam w dziale ekonomicznym jednej z gazet to ceny wzrosly o tyle dlatego, ze od startu tych kanalów obowiazywaly ceny promocyjne, które nie odzwierciedlały kosztów, a ponieważ stacje sie przyjęly, maja coraz szersze grono telewidzów, to ich ceny wzrosły do cen rynkowych. To fakt ceny wzrosły wielokrotnie, ale te kanały nie są droższe niz wiele innych dostępnych na rynku. Nikt nie będzie w nieskończoność dokładał do funkcjonowania kanału tv i inwestor oczekuje zwrotu zainwesatowanych środków finansowych to chyba logiczne. A jeśli jest zapotrzebowanie na te kanały to posiadanie ich w ofercie jest zachętą do instalowania kablówki; czyli atrakcyjne kanały wpływaja też na kondycję finansową Tkk.
Elfik
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze