TVN TURBO!!!

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Wald » piątek, 26 maja 2006, 15:39

Palacz napisał(a):Już nie długo monopol TPSA się skończy :P

A co tu ma do rzeczy TP SA. Co ma telekomunikacja do repertuaru kablówki?
A swoją drogą, to TKK naprawdę cienko przędzie! I nic tu nie da tłumaczenie, że TVN Turbo woła wysokich opłat. To tak ciekawy kanał, że zawsze warto w niego zainwestować.
Tylko niech mi ktoś na miły Bóg odpowie, dlaczego plansza NTV stoi już mnóstwo miesięcy z informacją o braku uprawnień? To wsadzcie na to miejsce inny kanał rosyjskojęzyczny, drodzy operatorzy TKK. Choćby ORT, czy RTR Planeta... To są zresztą lepsze kanały od NTV!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez hefajstos » piątek, 26 maja 2006, 16:01

j0shu4 napisał(a):hefajstos pozjadales wszystkie rozumy ja wiem
wystarczy przeczytac temat w ktorym bylo to walkowane
TVN Turbo ma klopoty finansowe bo podniesli cene dziesieciokrotnie
przyjmiesz to do glowy czy mam ci narysowac
ps. przeczytaj sobie tu
i czasem zanim cos palniesz w swej madrosci napisz sobie na kartce moze to pomoze ci w zrozumieniu tego co piszesz
[/center]

Joshu, a Ty jesteś zwyczajnie niegrzeczny- to też sobie zapisz na kartce!
Może TKK niech zrezygnuje z części zysku i włączy TVN Turbo,no chyba ,że funkcjonuje na granicy opłacalności tzn. nie stać jej na zrezygnowanie z części zysku tzn. ma problemy finansowe,tym bardziej ,że wpływy z pewnego źródła zniknęły.Może również podnieść cenę,ale to jest ryzykowne,bo część mieszkańców może zrezygnować z jej usług jak z resztą większość pisze - przeciętnej oferty telewizji.

I zadaj sobie pytanie,jak to jest ,że w Kamieniu Pomorskim(jak pisał ktoś wcześniej)tvn turbo jest,polsat sport.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » piątek, 26 maja 2006, 16:54

jestem niegrzeczny przykro mi , jestem bo jestes irytujacy, jak bede przypadkiem w poblizu urzedu podrzuce ci dwa nagie miecze
zdaje mi sie ze wlasciwie to ciebie nie powinno tutaj byc ?
to ty zadaj sobie trud i dowiedz sie dlaczego tam jest i do kiedy
sprawdz terminy umow , koszty , realna oferte , porownaj publicznie ceny i cala reszte
sprawdz tez poziom inwestycji w kamieniu ich koncesje i oplaty ktore ponosza
radzilbym tez sprawdzic ilosc mieszkancow i umowy na retransmisje programow danych stacji
a z drugiej strony jakie masz podstawy zeby wypowiadac sie na temat kondycji finansowej takiej czy innej firmy
jestes to w stanie udowodnic ? jestem pewien ze nie
ps. byles kiedys w kamieniu ? bo moze tylko slyszales ze cos takiego istnieje
moglbys tez np. pokusic sie o publiczne porownanie kilku ofert z miast odpowiadajacych kolobrzegowi
rownie dobrze ja moge napisac ze widzialem cie jak w banku odmowiono ci kredytu poniewaz widniejesz w ogolnopolskim rejestrze dluznikow ,
j0shu4
Moderator

Postprzez hefajstos » piątek, 26 maja 2006, 17:34

Nie wiem dlaczego reagujesz agresją. Mnie tu nie powinno być, a to niby dlaczego? jestem więc chyba mam prawo tu być, przestrzegam regulaminu.Tobie najwidoczniej nie podoba się moje odmienne zdanie,mam do niego prawo? Niedawno stawałeś w obronie wolności słowa dziennikarskiego, a teraz zmieniasz zdanie?Mówisz jak socjalista.
To jest wolny rynek Joshu, czy to się tobie podoba czy nie liberalizm-jak sobie pościelisz tak się wyśpisz,luz blues czy jakoś tak.
Tak na chłopski rozum to co kogo obchodzi jak sobie radzi TV w Kamieniu,jakie ma umowy z kim i za ile,a liczba odbiorców tzn.mniejsza ich liczba działa in minus dla Kamienia,a pomimo tego tam jest TVN turbo i za przystępną cenę, a w Kołobrzegu nie ma, ot tyle.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » piątek, 26 maja 2006, 17:51

hefajstos napisał(a):Nie wiem dlaczego reagujesz agresją. Mnie tu nie powinno być, a to niby dlaczego? jestem więc chyba mam prawo tu być, przestrzegam regulaminu.Tobie najwidoczniej nie podoba się moje odmienne zdanie,mam do niego prawo? Niedawno stawałeś w obronie wolności słowa dziennikarskiego, a teraz zmieniasz zdanie?Mówisz jak socjalista.
To jest wolny rynek Joshu, czy to się tobie podoba czy nie liberalizm-jak sobie pościelisz tak się wyśpisz,luz blues czy jakoś tak.
Tak na chłopski rozum to co kogo obchodzi jak sobie radzi TV w Kamieniu,jakie ma umowy z kim i za ile,a liczba odbiorców tzn.mniejsza ich liczba działa in minus dla Kamienia,a pomimo tego tam jest TVN turbo i za przystępną cenę, a w Kołobrzegu nie ma, ot tyle.

o ile dobrze pamietam to ode mnie dostales 3 ostrzezenie podpisujac sie jako gargamel
co usuwa ci z grona uzytkownikow piszacych na forum
dostales je nie za darmo juz wiesz o czym pisze ? a skad posiadasz informacje ze liczba dziala in minus ? a moze odwrotnie ? sprawdziles to czy tylko tak myslisz bo poznalem cie jako czlowieka ktory stara sie operowac faktami nie przemysleniami
j0shu4
Moderator

Postprzez hefajstos » piątek, 26 maja 2006, 18:01

Po pierwsze to nie wiesz czy Gargamel to ja.Po drugie gdzie w regulaminie masz napisane ,że osoba usunięta raz z forum nie może do niego wstąpić ponownie.Po trzecie z ekonomią masz nie wiele wspólnego.Przemysł przez weekend jak to jest z tą konkurencją.

Muszę uciekać,na razie!
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » piątek, 26 maja 2006, 19:23

hefajstos napisał(a):Po pierwsze to nie wiesz czy Gargamel to ja.Po drugie gdzie w regulaminie masz napisane ,że osoba usunięta raz z forum nie może do niego wstąpić ponownie.Po trzecie z ekonomią masz nie wiele wspólnego.Przemysł przez weekend jak to jest z tą konkurencją.

Muszę uciekać,na razie!

primo wiem ze to ty bo mam na to sposoby
secundo po to usuwa sie uzytkownika zeby nie wrocil lub wrocil po przemysleniu bledow ktore go wykluczyly z forum
tertio o moja znajomosc ekonomii mikro i makro sie nie martw uwazam ze jest na dosc niezlym poziomie
ps. nie musze myslec przez weekend nad konkurencja dla tkk bo ta nie istnieje - blad rzeczowy, na zasadami funkcjonowania innych sieci tez nie musze bo je znam w interesujacej mnie czesci , ty ich nie poznasz :) tez mi milo
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » piątek, 26 maja 2006, 19:37

Wald napisał(a):A co tu ma do rzeczy TP SA. Co ma telekomunikacja do repertuaru kablówki?

Pewnie nic, ale ostatnio rozpisują się na temat wejścia tepsy na ten rynek. Duzi kablówkowi gracze zwierają szeregi. Jaki to będzie miało wpływ na nasz lokalny rynek?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 26 maja 2006, 20:32

Wejdzie na dobre internet bezprzewodowy . Ale dokąd TP SA dyktuje wysokie ceny dla odbiorców "hurtowyh" na internet takich ruchów nie będzie
ewe
Gwiazdor

Postprzez Wirnik » piątek, 26 maja 2006, 22:59

ewe napisał(a):Wejdzie na dobre internet bezprzewodowy . Ale dokąd TP SA dyktuje wysokie ceny dla odbiorców "hurtowyh" na internet takich ruchów nie będzie

...mam "dobry" internet bezprzewodowy....i czekam na otwarcie strony trzy minuty....tfuuuuu....co mnie skusilo ?!
Wirnik
Dyskutant

Postprzez Foreigner » sobota, 27 maja 2006, 11:08

hefajstos napisał(a):Po pierwsze to nie wiesz czy Gargamel to ja.Po drugie gdzie w regulaminie masz napisane ,że osoba usunięta raz z forum nie może do niego wstąpić ponownie.Po trzecie z ekonomią masz nie wiele wspólnego.Przemysł przez weekend jak to jest z tą konkurencją.

Muszę uciekać,na razie!

Ja wiem ;]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » sobota, 27 maja 2006, 11:09

Wirnik napisał(a):
ewe napisał(a):Wejdzie na dobre internet bezprzewodowy . Ale dokąd TP SA dyktuje wysokie ceny dla odbiorców "hurtowyh" na internet takich ruchów nie będzie

...mam "dobry" internet bezprzewodowy....i czekam na otwarcie strony trzy minuty....tfuuuuu....co mnie skusilo ?!

Cena??
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze