Pech Kczyńskiego.

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 19:29

nie wystepuje w roli moda w teh chwili nie mieszaj pojec ktorycjh znaczenia nie rozumiesz

przepraszam, a za co ja MAM NIBY PRZEPRASZAC ?
za powszechne podawane w dziennikach informacje ?
czy wszystkie dzienniki ktore przekazaly informacje o konferencji PO podczas ktorej tusk domagal sie powolania komisji sledczej majacej wyjasnic kulisy tej sprawy tez maja przepraszac ? tobie przypadkiem nie przewraca sie w glowie ?
przesadziles chyba troche , pomylily ci sie piaskownice albo sie przetrenowales prawem
ps .
Proszę bardzo. Mimo formy pytającej, zdanie to zawiera bardzo wyraźnie stwierdzenie:

j0shu4 napisał/a:

nie mozesz po prostu przyznac ze taka afera zwiazana z finansowaniem przez FOZZ PC
miala miejsce ?

nie rozsmieszaj mnie to nie jest zadne oskarzenie
kazdy dziennik pisal o aferze to czy jest prawdziwa czy nie rozstrzyga sad
semantyke zostaw madrzejszym od siebie prawnicy z niej nie slyna
j0shu4
Moderator

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 19:55

cytat z tygodnia
Z kolei w poniedziałek w "Życiu Warszawy" Konstanty Miodowicz mówił o "niejasnościach" wokół finansowania Porozumienia Centrum. "Niewyjaśnione są relacje PC z protoplastami WSI czyli wywiadem wojskowym PRL, zwłaszcza w kontekście operacji FOZZ" - powiedział gazecie.

mam przeprosic za jego udostepnienie ?

za te dociekliwa rozmowe tez?

Monika Olejnik: Panie prokuratorze, wczoraj podczas debaty komisji sejmowej na temat ?Dramatu w trzech aktach? powiedział pan, że nie ma związków między Porozumieniem Centrum a FOZZ w sprawie finansowania Porozumienia Centrum przez FOZZ. Na jakiej podstawie pan tak mówił?

Janusz Kaczmarek: Tak, de facto powiedziałem to już po debacie, ponieważ na posiedzeniu komisji nie dane mi było wypowiedzieć tych słów, aczkolwiek moja wypowiedź oparta była na aktach FOZZ i aktach dotyczących przestępstw popełnionych przez pana Iwanowskiego Pineiro. Z tych akt wynika w sposób jednoznaczny, że takich związków nie ma. Nie ma dowodów na finansowanie z pieniędzy FOZZ Porozumienia Centrum. Z dokumentów, które Telewizja Polska przedstawiła na posiedzeniu komisji, wynika, że są jakieś karty z akt FOZZ, są zeznania świadka i wreszcie jest jedna notatka o charakterze tajnym. Te dokumenty tam wymienione to zapisy zeznań świadków przesłuchanych w sprawie FOZZ, z których to zeznań w żaden sposób nie wynika, ażeby jakakolwiek partia, w szczególności Porozumienie Centrum, była finansowana z pieniędzy FOZZ. Jeśli chodzi o tę notatkę o charakterze tajnym, to oczywiście nie mogę wypowiadać się o jej treści, jedynie poprzez zaprzeczenie mogę powiedzieć, że treść tej notatki w żaden sposób nie odzwierciedla tegoż faktu, o którym powiedziałem.

Monika Olejnik: Autorzy filmu pytają

Janusz Kaczmarek: No tak, jest to jakiś piękny tytuł, który miałby coś sugerować. Ta notatka jest w dyspozycji sądu. Zwracam jednak uwagę, że nie wiadomo, w jaki sposób dostała się do dyspozycji dziennikarzy. To jest kolejne pytanie. Jeżeli bowiem jest to dokument tajny, tajny specjalnego znaczenia, to nie powinien się znaleźć w niepowołanych rękach. Uspokajam jednak wszystkich
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 20:02

j0shu4 napisał(a):
semantyke zostaw madrzejszym od siebie prawnicy z niej nie slyna

Potrafisz napisać posta bez personalnych odniesień do rozmówcy?

j0shu4 napisał(a):
czy wszystkie dzienniki ktore przekazaly informacje o konferencji PO podczas ktorej tusk domagal sie powolania komisji sledczej majacej wyjasnic kulisy tej sprawy tez maja przepraszac

Czy jak Lepper powiedział, że PO było założone przez agentów, to mam prawo tak to sobie powtarzać i rozgłaszać, a jak ktoś mnie przyciśnie w dyskusji to powołam się na wiadomości i wszystkie inne dzienniki które tę wypowiedź Leppera nadały i będzie ok?

Ponadto jeśli uważasz, że w zdaniu poniżej nie dokonałeś przesądzenia okoliczności, że PC było finansowane przez FOZZ, to rzeczywiście nic o semantyce nie wiem. Gratulacje dobrego samopoczucia. Każdy niech sam sobie oceni to zdanie. Ja wysiadam.:

j0shu4 napisał(a): nie mozesz po prostu przyznac ze taka afera zwiazana z finansowaniem przez FOZZ PC miala miejsce ?

Na koniec mam propozycję. Zrób taki mały test. Powykreślaj ze swoich postów w tej dyskusji wszystkie frazy wyrażające jedynie Twe emocje lub Twój wartościująco - ocenny stosunek do poglądów interlokutora, epitety, personalne odniesienia, metafory itp., a zobaczysz ile zostanie samej treści dotyczącej meritum dyskusji. Pozdrawiam.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 20:07

j0shu4 napisał(a):cytat z tygodnia
Z kolei w poniedziałek w "Życiu Warszawy" Konstanty Miodowicz mówił o "niejasnościach" wokół finansowania Porozumienia Centrum. "Niewyjaśnione są relacje PC z protoplastami WSI czyli wywiadem wojskowym PRL, zwłaszcza w kontekście operacji FOZZ" - powiedział gazecie.

mam przeprosic za jego udostepnienie ?

za te dociekliwa rozmowe tez?

Monika Olejnik: Panie prokuratorze, wczoraj podczas debaty komisji sejmowej na temat ?Dramatu w trzech aktach? powiedział pan, że nie ma związków między Porozumieniem Centrum a FOZZ w sprawie finansowania Porozumienia Centrum przez FOZZ. Na jakiej podstawie pan tak mówił?

Janusz Kaczmarek: Tak, de facto powiedziałem to już po debacie, ponieważ na posiedzeniu komisji nie dane mi było wypowiedzieć tych słów, aczkolwiek moja wypowiedź oparta była na aktach FOZZ i aktach dotyczących przestępstw popełnionych przez pana Iwanowskiego Pineiro. Z tych akt wynika w sposób jednoznaczny, że takich związków nie ma. Nie ma dowodów na finansowanie z pieniędzy FOZZ Porozumienia Centrum. Z dokumentów, które Telewizja Polska przedstawiła na posiedzeniu komisji, wynika, że są jakieś karty z akt FOZZ, są zeznania świadka i wreszcie jest jedna notatka o charakterze tajnym. Te dokumenty tam wymienione to zapisy zeznań świadków przesłuchanych w sprawie FOZZ, z których to zeznań w żaden sposób nie wynika, ażeby jakakolwiek partia, w szczególności Porozumienie Centrum, była finansowana z pieniędzy FOZZ. Jeśli chodzi o tę notatkę o charakterze tajnym, to oczywiście nie mogę wypowiadać się o jej treści, jedynie poprzez zaprzeczenie mogę powiedzieć, że treść tej notatki w żaden sposób nie odzwierciedla tegoż faktu, o którym powiedziałem.

Monika Olejnik: Autorzy filmu pytają

Janusz Kaczmarek: No tak, jest to jakiś piękny tytuł, który miałby coś sugerować. Ta notatka jest w dyspozycji sądu. Zwracam jednak uwagę, że nie wiadomo, w jaki sposób dostała się do dyspozycji dziennikarzy. To jest kolejne pytanie. Jeżeli bowiem jest to dokument tajny, tajny specjalnego znaczenia, to nie powinien się znaleźć w niepowołanych rękach. Uspokajam jednak wszystkich

No w końcu coś wrzuciłeś.

Ale widzę, że znowu kręcimy się wokół tematu nakręconego przez hieny. Dobre źródło.

Podsumowując. Pytać każdy może. Mnie wzburzyło, że nie pytałeś ale stwierdziłeś.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 20:10

napisalem cos jeszcze ale skasowalem nie ma sensu
niech tak zostanie
odpowiem tylko na jedno pytanie

nie potrafie , rozmawiam z toba a nie ze sciana
nie pisze na ten temat pracy naukowej[/quote]
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 20:15

j0shu4 napisał(a):

nie potrafie , rozmawiam z toba a nie ze sciana

No to mógłbyś napisać czasem coś miłego :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 20:19

lubie cie tylko czasami jak dyskutujemy mam wrazenie jakbym ogladal reklame plusa
mowi sprzedawca do klienta haaallooo a on sie odwraca w poszukiwaniu drugiej osoby
a ty przeciez czesto doskonale wiesz o czym ludzie do ciebie pisza
j0shu4
Moderator

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 20:23

i tak zupelnie na rozluznienie
zeby ci humor poprawic news telewizyjny z 2001 roku
W wywiadzie dla TVP były oficer wojskowych specsłużb PRL Jerzy Klemba zasugerował, że w początku lat 90. firma ITI, dziś właściciel telewizji TVN, dostała pieniądze od FOZZ, a były prezes stacji Mariusz Walter "prawdopodobnie był po prostu współpracownikiem zarządu wywiadowczego". Klemba przypuszcza, że ITI jest nadal "włączona w struktury wywiadu". W specjalnym oświadczeniu przedstawiciele ITI (w tym Walter) zaprzeczyli, jakoby ich firma była finansowana z pieniędzy FOZZ. Nie odnieśli się jednak wprost do zarzutu dotyczącego rzekomej współpracy Mariusza Waltera z wywiadem wojskowym PRL. Przed wydaniem oficjalnego stanowiska Walter oświadczył jedynie: "Żarty się skończyły". Natomiast rzecznik TVN Andrzej Sołtysik poinformował, że ITI rozważa pozwanie Klemby do sądu. "Być może miarka się przebrała" - powiedział Sołtysik.
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 20:25

j0shu4 napisał(a):i tak zupelnie na rozluznienie
zeby ci humor poprawic news telewizyjny z 2001 roku
W wywiadzie dla TVP były oficer wojskowych specsłużb PRL Jerzy Klemba zasugerował, że w początku lat 90. firma ITI, dziś właściciel telewizji TVN, dostała pieniądze od FOZZ, a były prezes stacji Mariusz Walter "prawdopodobnie był po prostu współpracownikiem zarządu wywiadowczego". Klemba przypuszcza, że ITI jest nadal "włączona w struktury wywiadu". W specjalnym oświadczeniu przedstawiciele ITI (w tym Walter) zaprzeczyli, jakoby ich firma była finansowana z pieniędzy FOZZ. Nie odnieśli się jednak wprost do zarzutu dotyczącego rzekomej współpracy Mariusza Waltera z wywiadem wojskowym PRL. Przed wydaniem oficjalnego stanowiska Walter oświadczył jedynie: "Żarty się skończyły". Natomiast rzecznik TVN Andrzej Sołtysik poinformował, że ITI rozważa pozwanie Klemby do sądu. "Być może miarka się przebrała" - powiedział Sołtysik.

Widać wszystko w Polsce ma swój początek w FOZZie i służbach specjalnych. :)
Co za kraj :roll:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 17 maja 2006, 07:51

Do przedawnienia zostało jeszcze 2 czy 3 miesiące i po ptokach.
I możemy to w dużej mierze zawdzięczczać premierowi Millerowi .

A to ,że teraz niektórzy sugerują udział w FOZZie Kaczyńskim jest perfidnym pomówieniem .
Kiedy Kaczyńscy dostali informacje w 91r. o defraudacji pieniędzy FOZZ ich partia działała ledwo rok i chyba to logiczne ,że nie pakowali by się wtedy w taki trefny interes .
Wiadomo, kto stał za FOZZ'em i najlepszy sposób na zniszczenie PC Kaczyńskich to sugerowanie ,że istniało jakies powiązanie między nimi . A motywy były zupełnie inne ,nie związane z FOZZ
ewe
Gwiazdor

Postprzez kraall » środa, 17 maja 2006, 09:02

ewe-gratuluje.
Słyszałem, że bracia Kaczyńscy na gwałt poszukują doradców-analityków. Najlepiej jasnowidzów o jedynie słusznych odchyleniach. Zgłoś się, masz wielkie szanse na niebywały awans polityczny. Przyćmisz posła Hoca i Karpiniuka.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez ewe » środa, 17 maja 2006, 10:00

krall -te fakty były juz znane 15 lat temu ,a tylko brak zainteresowania z twojej strony tematem uniemożliwił ci odkrycie ich , choć do tej pory opisują się o tym gazety.
To ty niepotrzebnie mnożysz jakieś wątpliwości i urojone historie ,które tylko gmatwają obraz i tak niemożliwy już do objęcia aktem oskarżenia . I w jakim celu .? Chyba nie jest trudno zobaczyć na przestrzeni tych lat jakie "firmy ",banki i towarzystwa ubezpieczeniowe maczały w tym paluszki i kto posiadał Np: ich akcje.
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » czwartek, 18 maja 2006, 20:39

ewe napisał(a):A to ,że teraz niektórzy sugerują udział w FOZZie Kaczyńskim jest perfidnym pomówieniem .
Kiedy Kaczyńscy dostali informacje w 91r. o defraudacji pieniędzy FOZZ ich partia działała ledwo rok i chyba to logiczne ,że nie pakowali by się wtedy w taki trefny interes .

A dlaczego nie? W spółke Telegraf wpakowali się. I nie tylko "się". Ich funfel z tamtych czasów siedzi, pardon - przenieśli go do zakładu otwartego.

Tak sobie mysle i zastanawiam się, dlaczego mam nie wierzyć Lechowi Wałęsie i jego opinii o twinsach?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » czwartek, 18 maja 2006, 21:40

A dlaczego nie ujawniono dokumentów z czasów rzadu hanny Suchockiej, o inwigilacji prawicy? Kilka miesięcy temu Ziobro mówił, że je czyta i ujawni po tym jak sie zapozna. Jeszcze nie przeczytał? Brednie...
Może są tam jakieś kawałki na temat orientacji seksualnej niektórych polityków PC, może samego guru... A może i inne ciekawsze... Nigdy świat ich nie pozna...
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze