Gadu-Gadu - nowa licencja

Tutaj rozmawiamy na tematy dotyczące oprogramowania komputerowego... (Linux, FreeBSD, Windows itp.)

Gadu-Gadu - nowa licencja

Postprzez marek » wtorek, 16 maja 2006, 14:44

Chyba oglądalność reklam spada .... :lol:
Ciekawe ilu użytkowników protokołu GG używa alternatywnych komunikatorów. Listy tworzył nie będę, bo nie jestem w stanie wpisać do ankiety wszystkich komunikatorów ale piszcie, kto jakiego komunikatora używa z podpiętym protokołem GG. To, że pomysł GG uważamy wszyscy, chyba wszyscy, za lekko .... uszkodzony to jasne.

Wczoraj, 15. maja Gadu-Gadu Sp. z o. o. zaktualizowało regulamin korzystania z serwisu Gadu-Gadu. Punkt 11 powinien zainteresować nie tylko użytkowników orginalnego komunikatora Gadu-Gadu, ale również wszystkich innych korzystających z tej sieci w swoich IM-ach.

Z regulaminu korzystania z serwisu Gadu-Gadu:

11. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu (w szczególności komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu) jest możliwe wyłącznie za pomocą rozpowszechnianego przez Operatora oprogramowania służącego do korzystania z tych usług, dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, którego dotyczy Licencja w wersji tego oprogramowania udostępnianej przez Operatora bez jakichkolwiek modyfikacji dokonywanych przez inne osoby. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu. W celu wyjaśnienia wątpliwości Operator zastrzega, że użytkownik nie jest uprawniony do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikowania się poprzez komunikator Gadu-Gadu z użytkownikami innego komunikatora internetowego, ani też nie jest uprawniony do korzystania z tych usług w taki sposób, że będąc jednocześnie użytkownikiem innego komunikatora internetowego będzie korzystał z usług komunikatora Gadu-Gadu poprzez swój Numer Użytkownika komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikacji z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu realizowanej w ramach infrastruktury, w tym oprogramowania takiego innego komunikatora tj. poprzez korzystanie z oprogramowania innego komunikatora. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że Operator nie jest stroną jakichkolwiek umów bądź porozumień z operatorami innych komunikatorów internetowych, na podstawie których tacy operatorzy byliby uprawnieni do udostępniania swoim użytkownikom funkcjonalności swoich komunikatorów naruszającej zakaz opisany w niniejszym pkt 11, zaś ewentualne faktyczne udostępnianie przez takich operatorów bez zgody Operatora wymienionej funkcjonalności użytkownikom ich usług nie zwalnia Użytkownika z odpowiedzialności za naruszenie niniejszego Regulaminu. (pogrubienia - red.)

Konnekt, Kadu
marek
V.I.P

Postprzez marek » wtorek, 16 maja 2006, 14:56

KaucZ napisał(a):no dobra, a jak ktos uzywac bedzie nadal gg za pomoca tlena to co ?
Kod: Zaznacz cały
[b]Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu.[/b]
zabronione
marek
V.I.P

Postprzez Didi » wtorek, 16 maja 2006, 14:57

miranda wp kontakt stefan - komunikator interii ktory sam sie promowal wysylajac mailing do userow interii ze dogadal sie z innymi komunikatorami by uzywac tzw 2 w 1

ja uzywam komunikatora aqq tam jest tlen gg i icq i wystarczy :)

skoro taki maja regulamin to niech sie wypchaja komunikator z tygodnia na tydzien wazy coraz wiecej zrzera coraz wiecej pamieci wersja 7 jest do dupy caly czas uzywam 6 albo wkladki w aqq
Ostatnio edytowano wtorek, 16 maja 2006, 14:58 przez Didi, łącznie edytowano 1 raz
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez quad » wtorek, 16 maja 2006, 19:04

PSI czyli Jabber -> GG , EKG.
No brawo, brawo panowie z GG.
Ale tam przejmowac sie nie ma co, jak poblokuja inne clienty to protokol gg straci cale srodowisko opensource (nie wierze ze ktos bedzie wwwgadu uzywal ;)) a poza tym "dobrzy ludzie" szybko rozgryza na czym polega detekcja orginalu i porobia poprawki ;)

A zreszta co mi tam zalezy, wszyscy sie przesiada na jabbiego albo wroca na icq, gg nie lubilem od poczatku :P
quad
Coś tam napisał

Postprzez Flo » wtorek, 16 maja 2006, 19:32

uzywam tylko gg, ale generalnie jakbym uzywal czegos innego to mialbym gdzies ten reg
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Sato » wtorek, 16 maja 2006, 23:14

przestalem lubic gg pewien czas temu, po kilku miesiac uzerania sie z tym niestabilnie dzialajacym gownem...
teraz nie lubie tych panow od gg jeszcze bardziej...

p.s. uzywam Konnekta :) i jestem bardzo zadowolony
Sato
Dyskutant

Postprzez rysio » wtorek, 16 maja 2006, 23:58

a ja uzywam nakladki na gg - power gg i tez mam ich gdzies... nie ogladam reklam, a moje gg dziala stabilnie... widocznie poprawki w powergg ustabilizowaly bledy oryginalnego release'a
rysio
Terminator

Następna strona

Powrót do :: software