Pech Kczyńskiego.

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez BLAaa » wtorek, 16 maja 2006, 07:42

Demurrer napisał(a):Jedyny konkret jaki podałeś to wyrok na Kaczuchę. Przypomnę więc, że to jest wyrok cywilny za naruszenie dóbr osobistych, a nie za jakieś afery jak insynuujesz. Zresztą ten temat wałkowaliśmy już na forum z BLAaa. Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć na ten temat to sobie poszukaj, bo z wiedzą u Ciebie generalnie krucho.

Kaczy faktycznie dostal wyrok w sprawie cywilnej. Wacha mógł wykonac wyrok za niego - to sie chyba nazywa "zastepcze wykonanie", tzn., że mógł opublikować przeprosiny dla siebie, a kosztami obciazyc Kaczego.

A wracając do tematu - prezydent mówca nie jest.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 16 maja 2006, 07:48

Potwierdzam, ja tez to widziałem.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez wredniak » wtorek, 16 maja 2006, 11:23

Demurrer,wyjasnij mi kogo opluwalem na forum,jakie zmyslone bzdury opisywalem ?
Napisz co konkretnie jest niezgodne z prawda w moich wypowiedziach na forum. Prosze o konkrety :!:
Czy z wiedza u mnie krucho ? Wedlug standardow PiS pewnie tak. Niestety,nie czerpie wiedzy z ich bibuly partyjnej a do myslenia i wyciagania wnioskow uzywam wlasnych szarych komorek. Na szczescie jeszcze wolno to robic.
wredniak
Ważniak

Postprzez ewe » wtorek, 16 maja 2006, 11:56

Wredniak'u mam nadzieję ,że spadając z fotela nie uderzyłeś się w głowę. Ale i tak raczej ty jesteś naiwny sądząc ,że jakakolwiek partia ,która wygra wybory odda te resorty.
Doskonale też zdaję sobię sprawę z politycznej drogi prezydenta i to od KOR'u ,kiedy pomagał prawnie robotnikom . I nie bez przyczyny stał się najbardziej popularnym członkiem rządu jako minister sprawiedliwości . To własnie dzięki niemu zaczęto w W-wie ujawniać w Internecie informacje o przetargach, a brak dochodów z zasiadania w licznych spółkach i radach nadzorczych ,nie zgromadzenie jakiegoś majątku , nie mówiąc o prezesowaniu NIK chyba daje dowód jego uczciwości.
To ty Wredniak należysz do naiwnych ,którzy uważają ,że można uczciwie zaoszczędzić milion ,dwa pracując w administracji ,sejmie w kilka lat .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 13:30

wredniak napisał(a):Demurrer,wyjasnij mi kogo opluwalem na forum,jakie zmyslone bzdury opisywalem ?
Napisz co konkretnie jest niezgodne z prawda w moich wypowiedziach na forum. Prosze o konkrety :!:
.

Porszę bardzo. Kilka Twoich zdań:

wredniak napisał(a):O jakiej uczciwosci ty mowisz ? Nazwiska panow K. pojawiaja sie przy roznych aferach i przekretach.

wredniak napisał(a):Jesli mnie pamiec nie myli to jeden z panow K. zostal skazany wyrokiem niezawislego podobno sadu. W obecnej sytuacji sprawa nie ujrzy pewnie swiatla dziennego. Mamy teraz Prawo i Sprawiedliwosc wedlug kaczek.

wredniak napisał(a):Mam dziwne przeczucie,ze zostana dokladnie wyczyszczone stare, smierdzace sprawy a w cudowny sposob znajda sie nowe dokumenty i nowi swiadkowie.

wredniak napisał(a):Czy wiesz w jakiej partii wczesniej byli panowie Kaczynscy i dlaczego utworzyli nowa?

Powyżej:
- sugerujesz, że Kaczyńscy byli uczestnikami jakiś afer
- w powyższym kontekście mówisz o jakimś wyroku, tak aby czytelnik myślał, ze chodzi o wyrok w związku z tymi aferami. Dopuszczasz się tym samym manipulacji. Wiadomo przecież, że wyrok jest cywilny a nie karny i nie ma związku z żadnymi aferami a nadużyciem wolności słowa.
- oskrażasz o ukrywanie przed opinią publiczą tego wyroku (co za bzdura)
- oskarżasz Kaczyńskich o tuszowanie afer i przekrętów i fabrykowanie dowodów
- sugerujesz, że okoliczność powstania PiS wynika, z aferalnej przeszłości poprzedniej partii Kaczyńskich.

Mało oszczerstw zaserwowałeś jak na kilka zdań?

Teraz ja żądam konkretów (dowodów) na poparcie tych oszczerstw. Czekam.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez hefajstos » wtorek, 16 maja 2006, 15:08

ewe ależ można na jabłkach,gruszkach czy malinach. :lol:
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 16:21

Demurrer napisał(a):
wredniak napisał(a):Demurrer,wyjasnij mi kogo opluwalem na forum,jakie zmyslone bzdury opisywalem ?
.

Porszę bardzo. Kilka Twoich zdań:

wredniak napisał(a):O jakiej uczciwosci ty mowisz ? Nazwiska panow K. pojawiaja sie przy roznych aferach i przekretach.

np. Afera FOZZ

wredniak napisał(a):Jesli mnie pamiec nie myli to jeden z panow K. zostal skazany wyrokiem niezawislego podobno sadu. W obecnej sytuacji sprawa nie ujrzy pewnie swiatla dziennego. Mamy teraz Prawo i Sprawiedliwosc wedlug kaczek.

sprawa z powodztwa Mieczyslawa Wachowskiego

wredniak napisał(a):Mam dziwne przeczucie,ze zostana dokladnie wyczyszczone stare, smierdzace sprawy a w cudowny sposob znajda sie nowe dokumenty i nowi swiadkowie.

powtorze sie afera FOZZ

wredniak napisał(a):Czy wiesz w jakiej partii wczesniej byli panowie Kaczynscy i dlaczego utworzyli nowa?

Porozumienie Centrum ktore stracilo drastycznie we wszelkich sondazach po programie wyemitowanym w TVP dotyczacym afery FOZZ i neijasnego finansowania partii
.

pozwolilem sobie troche pomoc
to tylko ogolnie znane i pewnie na nich opieral swoje tezy wredniak
nie zmienia to faktu ze FOZZ do dzisiaj pozostaje czarna dziura polskiej polityki
niby rozstrzygniecia zapadly - dla wielu nie do konca jasne
osoatecznego zamkniecia tej sprawy domaga sie PO coz.. i tak z tego nic nie bedzie ale smrod zawsze pozostaje
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 17:02

Co afera FOZZ ??

Twa wiedza chyba ogranicza się do paszkwilu nagranego przez TV Kwiatkowskiego, który został za brak elementarnej rzetelności powszechnie potępiony przez środowisko dziennikarskie.

A PC straciło poracie, jak wiele innych partii. Po prostu.

Proszę więc ponownie o konkrety i zapytam raz jeszcze - co FOZZ?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 17:45

rozbawiles mnie szczerze tym razem
zwlaszcza ze moim zamiarem nie bylo atakowanie PiS
moja wiedz nie ogranicza sie tylko do reportazu Tv
jestem uwaznym obserwatorem zycia politycznego od wielu lat
z tego co sie orientuje to srodowisko dziennikarskie tak nie do konca potepilo ten materiał
nie mozesz po prostu przyznac ze taka afera zwiazana z finansowaniem przez FOZZ PC
miala miejsce ? nie przechodzi ci to przez gardlo ? przeciez nie rozstrzygam czy autorzy mieli racje czy tez nie, w mojej wypowiedzi wskazalem tylko na wydarzenia ktore mialy miejsce a przeciez o to chodzilo
przestan wszystkich pouczac jak maja myslec i jakie miec zdanie
nie dla wszystkich PiS jest jedyna sluszna partia musisz to przyznac po prostu
jedni jedza maslo inni margaryne, PiS polski nie zbawi tak jak nie zbawia jej inne partie proste
pytasz co FOZZ ? zarty ze mnie sobie robisz ? dobrze wiesz o czym pisze
nie musisz wzorem KC PiS udowadniac wszystkim ze sa glupsi od jedynych wybrancow narodu
bo nie sa
pytanie - czy szklanka jest w polowie pelna czy w polowie pusta
czy PiS poparla w wyborach prezydenckich polowa polakow czy tylko polowa polakow
czy PO poparla polowa polakow czy tylko polowa polakow
jestes oredownikiem idei PIS i szanuje to, uszanuj tez innych
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 18:02

j0shu4 napisał(a):
nie mozesz po prostu przyznac ze taka afera zwiazana z finansowaniem przez FOZZ PC
miala miejsce ?

Sorrki j0shu4, ale ja Cię nie nawracam na PiS i szanuję Twoje i innych forumowiczów poglądy w tym zakresie, wiedząc że są one co do zasady krytyczne. Ale my tu mówimy o czymś zupełnie innym.

Rzucasz bardzo poważne oskarżenia i to w taki sposób, jakby sprawa była przesadzona – była afera FOZZ z udziałem obecnych polityków PiS i koniec.

A ja dotychczas słyszałem, tylko pewne ewentualne niejasności w związku z oskarżeniami rzucanymi przez przestępców poszukiwanych przez polską prokuraturę. Ale Ty widzę wiesz więcej. Więc się podziel swą wiedzą.

Jakoś SLDowska prokuratura nie była w stanie (mimo dużych chęci) nawet ruszyć sprawy przeciwko Kaczyńskim ze względu na brak nawet śladu dowodów, ale Ty masz już wszystko poukładane, przesądzone – po prostu wiesz. Ciekawe.

Ale po co mamy się przerzucać tekstami w stylu – rozbawiła mnie Twoja wypowiedź, przez gardło Ci nie przejdzie. itp. Po prostu powiedz mi konkretnie co na ten temat wiesz (kto dał , ile komu i kiedy) i skąd masz te informacje. Jeśli podasz mi konkrety i źródła to wszystko mi przez gardło przejdzie, ale nie takie czcze gadanie.

Trochę więcej odpowiedzialności za słowa. Napisałeś długiego posta, z którego NIC nie wynika. A ja chcę tylko choć kawałek faktów na poparcie Twych słów i wcale nie oczekuję dowodów w znaczeniu prawa procesowego.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 18:05

j0shu4 napisał(a):
moja wiedz nie ogranicza sie tylko do reportazu Tv
jestem uwaznym obserwatorem zycia politycznego od wielu lat
z tego co sie orientuje to srodowisko dziennikarskie tak nie do konca potepilo ten materiał
n

Mały przykładzik reakcji środwiska.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiena_Roku

Hiena Roku - tytuł, przyznawany przy okazji corocznego rozdania nagród dziennikarskich przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich dziennikarzowi, który wyróżnił się szczególną nierzetelnością i lekceważeniem zasad etyki dziennikarskiej.
(...)
2001 - Witold Krasucki i Grzegorz Nawrocki, za film telewizyjny "Dramat w trzech aktach", opisujący aferę FOZZ.

I dalej:
http://www.elomza.pl/wiadomosci/news.ph ... j_opinie=1
SLD
Przemysław Orcholski (30 l.)

Dwudziesty piąty na liście SLD w Toruniu. Dziennikarska hiena roku. Autor emitowanego w TVP pseudoreportażu "Dramat w trzech aktach", sugerującego związki braci Kaczyńskich z aferą FOZZ. Telewizja musiała potem Kaczyńskich przepraszać.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 18:34

j0shu4 napisał(a):
pytasz co FOZZ ? zarty ze mnie sobie robisz ? dobrze wiesz o czym pisze
nie musisz wzorem KC PiS udowadniac wszystkim ze sa glupsi od jedynych wybrancow narodu
bo nie sa
pytanie - czy szklanka jest w polowie pelna czy w polowie pusta

A co to w ogóle za wywód? łał
Jedną ręką piszesz, drugą program prowadzisz? O co chodzi? Poważnie rozmawiamy?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » wtorek, 16 maja 2006, 18:42

najzupelniej powaznie widac nie lapiesz w locie
i napisz mi gdzie kogokolwiek oskarzylem ?
o ile mnie pamiec nie myli napisalen wyraznie przeciez nie rozstrzygam czy autorzy mieli racje czy tez nie i nie byolo to moja intencja
w przyszlosci bede staral sie pisac krotkie zwiezle posty
dlugich nie lapiesz
nie mam szczegolnej wiedzy w temacie afery FOZZ nie jestem prokuratorem ani swiadkiem w tej sprawie, moja wiedza opiera sie na przekazach medialnych ktore pojawialy sie i pojawiaja w wiekszosci mediow juz nie tylko w TVP kwiatkowskiego bo go nie ma
od poczatku mowa byla o informacjach medialnych laczacych PC i FOZZ
programu nie prowadzi sie reka sadzilem ze wiesz o tym jako wyksztalcony prawnik
no ale nie mozna wiedziec wszystkiego , ja nie wiem ty tez
j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » wtorek, 16 maja 2006, 19:22

j0shu4 napisał(a):najzupelniej powaznie widac nie lapiesz w locie

j0shu4 napisał(a):w przyszlosci bede staral sie pisac krotkie zwiezle posty
dlugich nie lapiesz

j0shu4 napisał(a):programu nie prowadzi sie reka sadzilem ze wiesz o tym jako wyksztalcony prawnik

Jeden post- trzy razy personalnie na mnie wjeżdżasz. Miło się z Tobą rozmawia. Nie powiem. Wzór moderatora.

j0shu4 napisał(a):
i napisz mi gdzie kogokolwiek oskarzylem ?

Proszę bardzo. Mimo formy pytającej, zdanie to zawiera bardzo wyraźnie stwierdzenie:

j0shu4 napisał(a):
miala miejsce ?

Na razie jedynym źródłem Twej wiedzy są informacje od hien roku 2001 oraz 2003. Masz inne źródła? Pokaż. Mówiłem, że nie chcę wcale prokuratorskich dowodów, ale po prostu wrzuć ciut więcej do dyskusji niż czcze gadanie. W/w hieny za sugestie powiązań Kaczyńskich z FOZZ już przepraszały, a Ty?
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze