Minister Gospodarki Morskiej

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:11

Demurrer z tego zdjecia akurat duzo widac:)
przypomne tylko slynna afere z faszystowskim pozdrowieniem
jaka byla reakcja ? fotografowani "wszechpolacy" pozdrawiali fotografa :)
nie wnikam kim byl od poczatku chodzilo mi tylko o kompetencje i tutaj doszlismy do porozumienia
co do przeszlosci ok kazdy ma cos za uszami i jezeli faktycznie jest fajnym czlowiekiem
i co wazne z klasa niech sie wypowie jasno na ten temat
niech powie jechalem z kumplami na mecz bylismy bojowo nastawieni coz grzechy mlodosci
prezydenci wielkich mocarstyw w mlodosci palili maryche i tez im to wybaczono
wlasciwie chcialem tylko odniesc sie do dzisiejszych wypowiedzi na temat tego zdjecia romana giertycha
z pewnoscia slyszales te wypowiedzi, nie uwazasz tego za zenujace ?
ogladajac z zona wiadomosci bylismy conajmniej zazenowani tym ze minister giertych w zywe oczy robi z wszystkich imbecyli
j0shu4
Moderator

Postprzez padalec » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:12

Ja też, jak gdzieś jadę PKP, to się tak zachowuję jak minister, a nie jestem chamem ani bandziorem.
padalec
Dyskutant

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 8 maja 2006, 20:17

j0shu4 napisał(a):Demurrer z tego zdjecia akurat duzo widac:)
nie wnikam kim byl od poczatku chodzilo mi tylko o kompetencje i tutaj doszlismy do porozumienia
co do przeszlosci ok kazdy ma cos za uszami i jezeli faktycznie jest fajnym czlowiekiem
niech powie jechalem z kumplami na mecz bylismy bojowo nastawieni coz grzechy mlodosci
wlasciwie chcialem tylko odniesc sie do dzisiejszych wypowiedzi na temat tego zdjecia romana giertycha
ogladajac z zona wiadomosci bylismy conajmniej zazenowani tym ze minister giertych w zywe oczy robi z wszystkich imbecyli

Do LPR bardzo mi daleko i wiem jakie osobniki bywają wśród wszechpolaków więc rozumiem zniesmaczenie wielu cała tą sytuacją. Niemniej tak się zdarzyło zupełnie przypadkowo, że wiem trochę więcej o nowym ministrze niż przeciętny telewidz stąd moja wypowiedź. A czy będzie dobrym ministrem to się okaże. Na pewno jego wykształcenie bardziej predestynuje go do innych działów administracji rządowej, niekoniecznie tego w którym się znalazł.

Uważam też że przekreślanie człowieka z powodu jednego zdjęcia zawiewa dulszczyzną. Sądzę że w czasach licealnych czy studenckich niejeden z forumowiczów był uczestnikiem bardziej „wesołych” wydarzeń niż te uchwycone na zdjęciu, ale chyba nikt nie ma zamiaru z tego powodu rezygnowac z własnych ambicji.

Ponadto Wiechecki to mój rocznik i jest już ministrem. Tylko pogratulowac. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Dreams » wtorek, 9 maja 2006, 07:33

Hmmm... i jaki z tego wniosek? Lepiej się nie wychylać.... :girl:
Dreams

Postprzez BLAaa » wtorek, 9 maja 2006, 10:39

Bronić Rafała Wiecheckiego nie zamierzam, to gwoli ścisłości.
Tytuł jego pracy magisterskiej na studiach ekonomicznych - "Transeuropejskie Sieci Transportowe " - może świadczyć o tym, że liznął jednak trochę tzw. gospodarki morskiej. A w zasadzie nie gospodarki morskiej, tylko polityki morskiej. jest to pojęcie szersze i obejmuje spektrum spraw związanych z "morzem" plus zagadnienia sieci i ciągów transportowych. Nie będę zamęczał was teorią.

Wiechecki wpakował się po uszy. Polityka morską kraju rządzą specyficzne układy i związki, również zawodowe. Najgorsze w tym wszystkim są grupy nacisku wywodzące się z "dużego" biznesu, jak np. biznes paliwowy. Jeżeli będzie miał twardy kark, to sobie poradzi, jeżeli się ugnie, to wystrzelą go z fotela szybciej, niż jemu się może zdawać.
Mnie osobiście cieszy, że będzie musiał sięgnąć po fachowców z innych opcji, bo inaczej sobie nie poradzi. Jeżeli mógłbym mu zasugerować, to niech lepiej zagospodaruje jakąś grupę trzydziesto-czterdziestolatków.

Obiektywnie mówię, że cieszy mnie utworzenie tego resortu. dotychczas za gospodarkę morską i rybołówstwo odpowiadało dwóch podsekretarzy stanu w dwóch różnych ministerstwach, chociaż faktycznie niektóre zagadnienia znajdowały się i w innych.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez hefajstos » wtorek, 9 maja 2006, 14:17

j0shu4 napisał(a):Demurrer z tego zdjecia akurat duzo widac:)

Dokładnie o to idzie.Dla mnie to dziennikarska podłość i tyle.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Demurrer » wtorek, 9 maja 2006, 14:23

hefajstos napisał(a):

Dokładnie o to idzie.Dla mnie to dziennikarska podłość i tyle.

Bez przesady. Jak taki zbieg okoliczności nastąpił, to raczej naturalne że pokazują to zdjęcie. Nawet w ramach ciekawostki. Za to komentarze są przesadzone, żeby nie rzec - histeryczne.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez hefajstos » wtorek, 9 maja 2006, 15:51

No więc po co się takie zdjęcia publikuje?Dla zabawy,przychylności.Przeciętnie inteligentny czlowiek zdać sobie powinien sprawę z tego co spowoduje tego typu zdjęcie....domysły,złośliwość,zawiść,nienawiść,chamstwo.Chłopak nic złego nie zrobił ,a już się musi tłumaczyć. :evil:

Zaznaczam ,że na LPR to nie "moja" partia.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » wtorek, 9 maja 2006, 17:40

hefajstos jak sie z toba zgadzalem teraz niestetyy sie nie zgadzam
zdjecie ukazalo sie na okladce polityki 8 lat temu nie teraz
normalne ze sie je przypomina wlasnie gdy zostal ministrem
przeciez to zaden wyskok dziennikarski, PiS znany jest z tego ze przypomina ludziom zdjecia z dawnych lat vide Jolanta Kwasniewska , ja widze w tym wolnosc prasy nic wiecej
kazde inne postrzeganie jest bledne
j0shu4
Moderator

Postprzez Wald » wtorek, 9 maja 2006, 19:07

Demurrer napisał(a):
wredniak napisał(a):Wyobraz sobie Demurrer,ze w przeciwienstwie do tego osobnika nie zachowywalem sie jak bandzior. Wyjazd na mecz usprawiedliwieniem bandytyzmu. .

Skąd wiesz, że zachowywał się jak bandzior? Byłeś tam z nim? Ze zdjęcia wywodzisz takie wnioski? Ciekawe.

W TV pokazywali kilka różnych zdjęć tego "kibica-ministra". Zrobionych tam przez fotoreportera w tym samym miejscu. Na wszystkich ma nienawiść, taką wściekłość w oczach. A poza tym tenże fotoreporter mówi, że facio był bardzo agresywny. Czy tak zachowuję się kulturalny człowiek?
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez hefajstos » środa, 10 maja 2006, 12:18

A cóż to za kryterium Waldi-nienawiść w oczach.Jak to się mierzy,bada czy sprawdza....za wyraz twarzy takie larum?chyba wszyscy tu piszący nie są tak święci....co .Ja sam się przyznaję ,że kilka głupstewek się zrobiło. :) takie są prawa młodości!

joshu ja nie odbieram dziennikarzom prawa do pokazywania tego zdjęcia.Stwierdzam natomiast ,że to w/g mnie podłe działanie i tylko to miałem na myśli.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Mario » środa, 10 maja 2006, 22:00

Rządzi niedługo, ale już pierwszy pomysł mi sie podoba. Nie wierzę, że go zrealizuje, ale prznajmiej głośno o nim mówi.

Po tym, jak polityka poprzedników spowodowała ucieczkę armatorów na Cypr i inne tanie bandery, nowy minister ma życzenie by Polska również była tanią banderą. Wreszcie ktoś zauważył że lepiej jest mieć mało niż wcale.
Mario
Dyskutant

Postprzez Marko23 » czwartek, 11 maja 2006, 10:00

Wczoraj jadąc z Łodzi do Kołobrzegu słuchałem wywiadu w jakimś radiu łódzkim z ministrem Wiecheckim i na pewno mogę stwierdzić, ze chłopak ma głowę na karku.Nie mam pojęcia czy zna się na gospodarce morskiej, ale nie jest to na pewno Nikoś Dyzma.
Co ciekawe, oprócz dyrektora PŻM - u Pawła Brzezickiego, który zostanie wiceministrem, Wiechecki wymienił trzy nazwiska osób związnych z LPR, ktore będa mu pomagać w organizacji ministerstwa, wśród których znalazł się Robert Żłobiński z Kołobrzegu.
Nie jestem zwolennikiem LPR-u ale uważam, że należy stawiać na młodych ludzi nie tylko w gospodarce morskiej, ale i innych dziedzinach.
Marko23
Rozgrzewa się

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze