Nie rozumiem ,po co komu ślub w Kościele jeśli jest przeciwny nauczaniu religii , chodzeniu na msze albo po prostu wyśmiewa sie z tych praktyk / oczywiście nie tak całkiem jawnie /
W tym temacie ceniłem komunistów za ich konsekwencję
hefajstos napisał(a):Religia nie jest przedmiotem obowiązkowym w szkole, tzn.,że nie trzeba na nią uczęszczać.
Ocena nie jest liczona do średniej ocen i nie ma wpływu na promocję do wyższej klasy.
Jedynym "ale" może być kwestaia finansowa-oszczędności na wynagrodzeniach z tytułu świadczeia pracy przez katechetów.
Dlaczego nie pozostawić wyboru uczniom,rodzicom.....niech sami decydują!!!!!!!!!!
ptaku napisał(a):Aha... Ja tam nie wiem, i chciałbym się dowiedzieć: Jakie wykształcenie tak wogóle ma Giertych?
PS. Tak wogóle według mnie w sporej części przypadków (nie odważę się użyć słowa większosć), chodzenie na religię, a nawet mszę święta, ślub w białej sukience itd. to objawy hipokryzji.
Nie wiem albo ja głupi jestem, albo Ty chciałeś coś napisać co miało mieć sens, ale nie wyszło. Większość ludzi chodzących do Kościoła to dla Ciebie hipokryci
Człowiek wierzący to dla Ciebie też hipokryta
Foreigner napisał(a):Nikt nikogo nie zmusza. Nie chcesz nie chodzisz. Ja nie chodzilem. Protesty rodzicow nie mialy tu nic do rzeczy.

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości