Dan Petrescu napisał(a):"Przed moim przyjazdem do Krakowa powinno się mi powiedzieć, że Legia musi zdobyć tytuł. Zostałbym w Rumunii." - powiedział po wczorajszym meczu Wisły z Górnikiem trener krakowian Dan Petrescu. Już od kliku tygodni rumuński szkoleniowiec rozpowiada o teorii spiskowej i wskazuje winnych tego, że to nie Wisła prowadzi w tabeli Orange Ekstraklasy.
"Nie jestem zresztą zadowolony z wielu rzeczy po tym meczu. Zawodnicy Górnika grali tak, jakby czekali na kartki, może nie chcieli grać przeciwko Legii? Wszystko jest robione, by to ona zdobyła tytuł. W naszych meczach rywale walczą o życie, doznają kontuzji, otrzymują kartki, a w następnym meczu są zmęczeni. Czekamy na ostatnie spotkanie, żeby przekonać się kto jest lepszym zespołem!" - dodał Petrescu.
Mnie ten człowiek rozbraja...doszukuje się niewiadomo czego. W rundzie wiosennej jak Wisła wygrywała i prowadziła w tabeli to nikt nic nie mówił o terminarzu, który zresztą w ostatnich sezonach jak Wisła zdobywała mistrza poukładany był podobnnie tyle, że to Wisła podejmowała rywali "wymęczonych" przez Groclin czy Legię. I jeszcze mówi o tym, że w meczach z Wisłą rywale walczą jak niewiadomo z kim. G... prawda. Właśnie ostatnie mecze z Amiką czy Zagłebiem pokazały jak te zespoły walczyły w meczach z Wisłą. Zawodnicy tych drużyn sami mówili w wywiadach, że z Wsiłą zagrali źle, a przeciwko Legii na maksa, co zresztą widać było na boisku.