Wypadek na ul. Trzebiatowskiej

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » wtorek, 2 maja 2006, 12:14

Lepiej nikomu śmierci nie życzyć , po prostu sprawca już poniósł karę
ewe
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » środa, 3 maja 2006, 08:31

Sluchaj "alter ego" nie jestem za progami spowalniajacymi na wjezdzie do miasta bo to glupota. Tak jak pisal dlugoimienny beda tylko bardziej spktakularne wypadki. Ulica kossaka jest jednak droga osiedlowa co by o niej nie mowic i chodza tam zwierzeta, dzieci. Tylko dlatego, ze ktos stwierdzil ze ma to byc obwodnica dojdzie tam predzej czy pozniej do tragedii badz niebezpieczngo wypadku. Progi tam sa wskazane gdyz jak yla tam zuzlowka to mlodzi ludzie urzadzali tam wtedy wyscigi na 1/4 mili. Na zuzlu :!: Pomysl jak tam bedzie asfalt. W umie to nieciezko sobie wyobrazic co sie bedzie w nocy dzialo. Moze puscmy obwodnice przez srodek ogrodow najlepiej dwupasmowa pod klatkami blokow. Pomyslcie troche. Zanim sie wypowiecie zbadajcie tez sytuacje, bo jestem na 100% przekonany, ze 99% z was tam nawet nie zajrzala i nie rozpoznala sytuacji. Mowie wam to sie zle skonczy :!:
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 5 maja 2006, 11:32

No więc młody demokrato to żeś sobie wymyślił,no cóż taka twoja rola do wyrażania opinii na nie-permanentne krytykanctwo przyćmiło Ci świat realny...bo jak można mieć pretensje do prezydenta o to ,że tam będą wyścigi na 1/4 mili.Pozozmawiam z prezydentem i zaproponuję aby stanął tam z radarem i lizakiem. :lol:
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 11:37

Gargamelu nie wiem czemu nazywas zmnie Mlodym demokrata. Nie wiem tez gdzie wyczytales, ze winie prezydenta o wyscigi na 1/4 mili. Mozliwe, ze masz bardzo mala wyobraznie i nie dopuszczasz stworzenia progow zwalniajacych w tamtych miejscach. Nikt prezydenta za wyscigi nie wini i prosze cie wysil nastepnym razem swoja inteligencje (wierze, ze takowa posiadasz) i uwazniej czytaj posty.
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 11:39

Ciesze sie, ze w koncu postanowiles nam powiedziec, ze pracujesz "obok" prezydenta. To tylko utwierdza mnie w pewnym przekonaniu :]
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 5 maja 2006, 12:04

Foreigner napisał(a):Sluchaj "alter ego" nie jestem za progami spowalniajacymi na wjezdzie do miasta bo to glupota. Tak jak pisal dlugoimienny beda tylko bardziej spktakularne wypadki. Ulica kossaka jest jednak droga osiedlowa co by o niej nie mowic i chodza tam zwierzeta, dzieci. Tylko dlatego, ze ktos stwierdzil ze ma to byc obwodnica dojdzie tam predzej czy pozniej do tragedii badz niebezpieczngo wypadku. Progi tam sa wskazane gdyz jak yla tam zuzlowka to mlodzi ludzie urzadzali tam wtedy wyscigi na 1/4 mili. Na zuzlu :!: Pomysl jak tam bedzie asfalt. W umie to nieciezko sobie wyobrazic co sie bedzie w nocy dzialo. Moze puscmy obwodnice przez srodek ogrodow najlepiej dwupasmowa pod klatkami blokow. Pomyslcie troche. Zanim sie wypowiecie zbadajcie tez sytuacje, bo jestem na 100% przekonany, ze 99% z was tam nawet nie zajrzala i nie rozpoznala sytuacji. Mowie wam to sie zle skonczy :!:

Masz na czerwono!!!!! progi ,no nie wiem.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 12:30

Wysil swoje szare komorki. Asfalt ok nikt nie mowi, ze ma byc tam zuzel. Problem polega na tym, ze po remoncie bedzie to odcinek bardzo dlugiej prostej gdzie samochody beda sie niezle rozpedzac. Postawienie tam paru progow zwalniajacych ikomu nie zaszkodzi a jedynie pomoze.
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 5 maja 2006, 12:40

Nio więc musisz inaczej budować zdania ,bo ciężko Ciebie zrozumieć.Na ulicy Kossaka może wystarczy ograniczenie prędkości.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 14:49

Uwierz mi nie wystarczy. Jest to na obrzezach miasta. Malo kto tam zaglada i wiele sie tutaj nie zmeni. Nie mowie, ze powinny tam byc spowalniacze wielkosci walcow drogowych. Niemniej jednak pare sztuk powinno tm powstac. Przejdz sie tam i ocen sytuacje. Ta droga jest budowana obok domkow jednorodzinnych.
Foreigner
Weteran

Postprzez ewe » poniedziałek, 15 maja 2006, 09:07

NO i coś robią . Ostatnio załozono próg zwalniający na ul .Złotej .
Ale najważniejsze jest aby takie progi były zakładane przy każdej szkole
ewe
Gwiazdor

Postprzez hefajstos » poniedziałek, 15 maja 2006, 09:23

Przy szkołach ,przedszkolach jak najbardziej powinny być progi spowalniające.
Wracając do propozycji montażu takich na glównych arteriach,drogach tranzytowych,wjazdowych itp.jest po prostu zabronione przez prawo.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez ewe » poniedziałek, 15 maja 2006, 09:33

Zamiast progów przy wjeździe do miasta może lepiej zamontować bramki i złotóweczka ,i złotóweczka do kaski miasta. Ruch tez się troch e zmniejszy
I reklama Kołobrzegu będzie w TV na całą Polskę za darmo . :D :brawo: :jupi:
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » poniedziałek, 15 maja 2006, 10:33

ewe startuj na radnego
naprawde masz doskonale pomysly
:)
Vin
Uzależniony

Postprzez kgg0000 » poniedziałek, 15 maja 2006, 11:26

jak się wjeżdża do Szczecina to Policja (czy miasto) na stałe zamontowała fotoradar. jeden taki na trzebiatowskiej by postawili i też nie byłoby problemu.
sorry ale progi na droga wjazdowych to kretyński pomysł.
kgg0000
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg