Co dzisiaj latalo nad kołobrzegiem ?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Co dzisiaj latalo nad kołobrzegiem ?

Postprzez macsurf » środa, 3 maja 2006, 22:37

Witam
Moze mi ktos powiedziec co dzisiaj latalo nad Kołobrzegiem ok. godz. 22:30 ?
Zrobilem kilka fotek, niestety mam tylko zoom 3x :[

Te zielone pixele to gwiazdy, aparat akurat tak czuły widocznie nie jest. To cos latalo w roznych kierunkach, raz w prawo raz w lewo ale nie skokowo tylko bardzo płynnie.
Wykluczam: samolot, helikopter, satelite, lasery.
Moze ktos tutaj mnie olsni, goscie z kosmosu to napewno nie sa, tylko pytanie co ?
Oto link z fotkami:

http://how.pl/ufo/
macsurf
Coś tam napisał

Postprzez Basketman » środa, 3 maja 2006, 22:40

Gdy wszedłem w ten topic i zacząłem czytać - zadzwonił mój telefon. Mam dzwonek z tytułowym kawałkiem "Z Archiwum X" :shock:
[beeep] mać.
Basketman
V.I.P

Postprzez Mafi » środa, 3 maja 2006, 22:44

[center]***[/center]
Z której strony nie patrzę, to widzę tylko ciemne niebo i jakieś kolorowe kropeczki, to to? ;p

Bardzo się wpatruję, ale nic z tego ;p hehe :)
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Nemo » środa, 3 maja 2006, 22:50

Niestety nie wiem, moge powiedziec tylko tyle ze to nie bylam ja. :P 8)
Proponuje skombinowac numer telefonu do Foxa Mouldera .On bedzie wiedział. :wink: 8) :twisted:
Nemo
Ważniak

Postprzez Didi » środa, 3 maja 2006, 22:52

bueheheheheh

to byl widoczny pokaz sztucznych ogni z Ustronia Morskiego dzis byl zaplanowany z okazji 10 lecia partnerstwa z jakims niemieckim miastem przed kronika przez caly tydzien lecialy spoty.

UFo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez macsurf » środa, 3 maja 2006, 22:53

Te kolorowe pixele to gwiazdy a te zółto-czerwone to obiekt który próbowałem sfotografowac. Fotografowałęm praktycznie w ciemno bo na lcd i wizjerze nic nie bylo prócz gwiazd widac, dlatego nie na wszystkich fotkach jest albo jest słabo uchwycone.
Obiekt był widoczny na południowo-wschodniej strefie nieba, nie znam sie na gwiazdach ale tam tylko jedna była bardzo widoczna zresztą.
Czekam na jakies sugestie.
macsurf
Coś tam napisał

Postprzez macsurf » środa, 3 maja 2006, 22:57

Widzisz na fotkach cos co przypomina sztuczne ognie ? Bardzo zaluje ze nie mialem pod reki kamery, wtedy moze mialbys nieco inne zdanie.
Napisalem ze to latalo w prawo i w lewo, takich sztucznych ognii nie widzialem jeszcze.
O ile sie orientuje to UFO nie oznacza zielonych ludzikow tylko niezidentyfikowany obiekt latajacy, no ale skoro mowisz ze to sa sztuczne ognie to moze ktos inny bedzie twierdzil to samo. Czekam na dalsze sugestie.
macsurf
Coś tam napisał

Postprzez Didi » środa, 3 maja 2006, 22:59

sluchaj moze jakies laserki tez mieli wiec nie ma sie czym tak jarac :) zreszta kilka moglo nie wypalic a mogly byc to i race wojskowe z ustronia
Didi
Rycerz forum

Postprzez Flo » środa, 3 maja 2006, 23:05

jeden madrzejszy od drugiego :) Zamiast zgadywac poczekajcie, moze ktos odpowie :)
Flo
Arcymistrz

Postprzez Didi » środa, 3 maja 2006, 23:07

jesli to byly zdjecia robione w strone arki to na bank jakies efekty ogni sztucznych z ustronia jesli w inna strone nich i mu bedzie ze ufooooo zaraz sie zjedzie nie dowiary z tvn ;)
Didi
Rycerz forum

Postprzez macsurf » środa, 3 maja 2006, 23:07

Wcale sie nie jaram, zrobilem fotki i chcialem na spokojnie dowiedziec sie co to bylo.
Nie napisalem ile czasu to sie unosilo w powietrzu, moge powiedziec mniej wiecej - czas orientacyjny jakies 10min. Czyli sztuczne ognie mozna raczej zdyskwalifikowac.
Chcialem jeszcze raz zaznaczyc, ze nie twierdze ze sa to jakies zielone ludziki, byc moze jakies zadko spotykane zjawisko, albo jakis banalny ferel o ktorym nie wiedzialem ale mylic sie jest rzecza ludzką. Jakby ktoś stwierdził, że jest to faktycznie owy ferel to sam bym się z tego i z siebie pośmiał.
macsurf
Coś tam napisał

Postprzez Didi » środa, 3 maja 2006, 23:13

mniej wiecej tyle trwaja pokazy sztucznych ogni niesko budzetowe, napisalem wyzej robiles je kierujac aparat w strone arki ? jesli tak odp jest prosta jesli nie mozna gdybac dalej podobe efekty bylo kiedys widac z pokazow organizowanych kilkanascie lat temu na lotnisku w bagiczu sam z balkonu nawet je ogladalem tez wygladaly poodobnie mogles widziec najjasniejsze kolorowe punkty mogl to byc wystrzal fajerwerku przy rozbiciu sie i wybuchu moglo juz efektu nie byc widac wiec mozna te zdjecia tak wlansie zinterpretowac
Didi
Rycerz forum

Postprzez macsurf » środa, 3 maja 2006, 23:22

Tak to było gdzieś w kierunku Ustronia. Typowych sztucznych ogni nie widzialem :(
Tylko 1 punkt golym okiem ledwo widoczny latajacy swobodnie w prawo i w lewo. Myslalem ze to samolot ale swiatlo bylo stale i skrecalo w rozne strony.
Ktos byl w Ustroniu na tym pokazie ? Może później bawili sie jakimis efektami świetlnymi. Jeśli miałbym za czymś obstawiać to chyba te efekty świetlne, widziałem już rózne bajery na niebie włacznie z laserami ale takiego bajeru nie widziałem. Nie mniej jednak chyba sprawa jest rozwiązana, nie ma co szukać sensacji.
macsurf
Coś tam napisał

Postprzez Sędzia Czesław » środa, 3 maja 2006, 23:48

W prawo i w lewo? Mogła to być raca kiwająca się na wietrze. Chyba, że odległośc kiwania była większa niż od zwykłego wiatru
Sędzia Czesław
Ważniak

Gadu-Gadu: 6008002

Następna strona

Powrót do :: hydepark