grozny pies

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez ewe » wtorek, 25 kwi 2006, 09:23

Co do ciągnięcia opony przez amstaffa jest to specjalne działanie właściciela aby wyrobić mu większy ścisk /po co? -wiadomo / . Tylko ,że robią to niektórzy ,kiedy amstaffy dostają w wieku 2 lat szczękościsku . Powód jest oczywisty -szykują sobie broń.
Te psy zawsze rzucają się do gardła i zagryzają . Taki durny właściciel nie zdaje sobie sprawy ,że taki pies jeśli zagryza nawet kota może to zrobić i z czlowiekiem ,szczególnie małym który stanie w obronie swojego psa. Największym problemem jest to ,że np: amstaffy chowają dzieci .
W Poznaniu niedawno za odgryzienie nosa dorosłemu właściciel psa musiał zapłacić ponad 60 tys. odszkodowania
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » wtorek, 25 kwi 2006, 09:28

Co do ciągnięcia opony przez amstaffa jest to specjalne działanie właściciela aby wyrobić mu większy ścisk /po co? -wiadomo /

Sorry, ja może głupi jestem, ale w jaki sposób ciągnięcie opony przyczepionej do szelek, których pies nie trzyma w zębach ma wpłynąć na siłę ścisku jego szczęki :?: :shock:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 25 kwi 2006, 09:29

Jak właściciel chce, żeby jego pies bujał się na oponie, to niech się buja, ale na spacery z tym pupilkiem niech wychodzi w szelkach, na smyczy i w kagańcu.
I sobie też niech wyrobi korpus mięśniowy, żeby był w stanie utrzymać swojego słodkiego pupilka.
Vin
Uzależniony

Postprzez Mafi » wtorek, 25 kwi 2006, 09:46

[center]***[/center]
Ja bym tych dwóch panów zaprzęgła w takie szelki i niech sobie sami ciągają takie cuś :x :x :x :x :x

No sadyzm jakiś noo...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez ewe » wtorek, 25 kwi 2006, 10:00

To są bardzo fajne psy i można je ułożyć tak ,że jak je atakuje mały piesek to nawet nie szczekną . I nie uważam ,żeby był obowiązek prowadzenia psa w kagańcu . Należy postawić na obowiązkowe szkolenie psów -wszystkich .
Zwykłe obcięcie uszu takiemu psu mówi bardzo dużo o celu jego wychowania.

qrczak - wyraziłem się nieprecyzyjnie ,pisałem i jadłem śniadanko .Ale liczę ,że rozumiesz o co chodzi, nawet jak cos nie jest dosłownie napisane
ewe
Gwiazdor

Postprzez Wald » wtorek, 25 kwi 2006, 10:04

Niestety! Niektórych ludzi bardzo cieszy, jak ich pies jest agresywny! Takim ludziom powinno się odbierać psy, a im samym kazać nosic kaganiec! Nie wspomnę już o wysokiej karze pieniężnej i nie tylko. Po co w mieście trzymać agresywnego psa? Przecież z reguły taki miejski piesek nie służy do obrony, tylko do zabawy.
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez BLAaa » wtorek, 25 kwi 2006, 10:09

REZ napisał(a):Blaaa odpowidz na poziomie, bys sie zastanowił zanim cos napiszesz przynajmiej twój wiek tego wymaga...

A gdyby to nie był jamnik, tylko niemowlę? Lub ciut starsze dziecko? Nie pamiętacie tragedii w Holandii, gdzie na ulicy, na oczach matki taki właśnie amstaf przerobił dziecko na befsztyk tatarski? Może to co powiem jest mało popularne, ale wynika z przemyśleń (przy czym szanuję Wasze poglądy w temacie!!!). Jak pies , a szczególnie taaaki pies atakuje, to owszem wina leży po stronie właściciela, ale samo zwierzę stanowi dla mnie tak ogromne zagrożenie, że należy je eliminować. Płakać, ale eliminować.

Achaja ma fajnego psiaka, bardzo dobrze ułożonego! Więc wiem, że można tego dokonać. Ale właścicielowi tamtego (a spójrzcie, że ten ktoś już tu pisał, że to nie pierwszy atak tego amstafa!) należy się solidne lanie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez ewe » wtorek, 25 kwi 2006, 10:17

Problemem jest też to że z psami jak z ludźmi : są spokojni ,nerwowi i tacy którym nie wiadomo kiedy odbije szajba. Taki pies może być spokojny ,ale stawać się agresywny gdy cos mu sie źle skojarzy znienacka, np: szybkie podanie ręki przy przywitaniu . Więc tylko szkolenia ,szkolenie w domu i ocena z zaleceniami znawców.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » wtorek, 25 kwi 2006, 10:19

BLAaa jakie lanie włascicielowi ? tu jest potrzebne dochodzenie Policji w sprawie użycia nieumyślnego bronii .
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 25 kwi 2006, 12:57

ewe napisał(a):BLAaa jakie lanie włascicielowi ? tu jest potrzebne dochodzenie Policji w sprawie użycia nieumyślnego bronii .

Popieram. Lanie powinno byc w cudzysłowe w moim wczesniejszym poście.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez padalec » wtorek, 25 kwi 2006, 14:21

REZ napisał(a):BlAaa smiesza mnie twoje wypowiedzi bo nawet jak jest j***ty własniciel to z jamnika zrobi zabujce, a dzsija miałem tego najlepszy przykład jak zwykły pies rzucił sie na mojego i kundel go ugryzł bo swojemu powiedziałem ze ma siedziec spokojnie.!

To musiał być dla Ciebie straszliwy wstrząs, kiedy ten pies Zabujca zaatakował Twojego Niezwykłego Psa. Moja rada: musicie razem, Ty i Twój Niezwykły Pies, udać się do psiego psychoterapeuty.
padalec
Dyskutant

Postprzez hefajstos » wtorek, 25 kwi 2006, 14:34

Co się dzieje w tym kraju.To już nawet kundelki atakują amstaffy. :szok:
hefajstos
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark