Policjanci skatowali 22 latka

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez qrczak » niedziela, 23 kwi 2006, 09:50

Vin napisał(a):rysio - a nie wystarczą kajdanki i na glebę ?
przecież był sam

Sorry, nie wiem ile lat żyjesz na tym świecie, ale naprawdę chyba mało widziałaś.

Jak ten gość ze zdjęcia jest skatowany to ja jestem Matka Teresa z Kalkuty. Policjanci chcieli go okraść, nie miał ochoty z nimi rozmawiać bo był pod wpływem alkoholu. Nie no faktycznie biedny on jest, pokrzywdzony przez Policję. :lol:
Będzie następny głosiciel hasła CHWDP. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » niedziela, 23 kwi 2006, 10:27

qrczak fakt, mało widziałam, mimo , że już trochę zyję
szczerze mówiąc, to z policją też jeszcze nie miałam do czynienia
Vin
Uzależniony

Postprzez Foreigner » niedziela, 23 kwi 2006, 11:06

Policjanci tez ludzie i pomylki i czarne owce wsrod nich sie zdarzaja. nie rozumiem tylko nagonki niktorych osob na naszych funkcjonariuszy. Panie i panowie czasy SB, Milicji i ZOMO juz sie skonczyly. Nie nalezy traktowac Policjantow jak oprawcow. Nie sadzisz Skorpion :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez Wald » niedziela, 23 kwi 2006, 16:50

Foreigner napisał(a):Policjanci tez ludzie i pomylki i czarne owce wsrod nich sie zdarzaja. nie rozumiem tylko nagonki niktorych osob na naszych funkcjonariuszy. Panie i panowie czasy SB, Milicji i ZOMO juz sie skonczyly. Nie nalezy traktowac Policjantow jak oprawcow. Nie sadzisz Skorpion :?:

DOKŁADNIE!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Foreigner » niedziela, 23 kwi 2006, 17:03

skorp!on napisał(a):A czy ja gdzieś napisałem, że wszystkich policjantów?

No wnioskujac po twoich postach na temat Policjantow w roznych tematach odnioslem takie wrazenie :]

Musieli ci niezle za skore zajsc :mg:
Foreigner
Weteran

Postprzez Wald » niedziela, 23 kwi 2006, 17:16

Foreigner napisał(a):No wnioskujac po twoich postach na temat Policjantow w roznych tematach odnioslem takie wrazenie :]

Musieli ci niezle za skore zajsc :mg:

Regułą jest, że najbardziej narzekają na policję ci, którzy mieli z nią do czynienia, jako podejrzani, a w swoim mniemaniu są aniołeczkami...
Wald
V.I.P

Re: Policjanci skatowali 22 latka

Postprzez Wald » poniedziałek, 24 kwi 2006, 14:54

hefajstos napisał(a):Jak donosi PAP w Gdańsku miało miejsce pobicie młodego chłopaka przez policjantów(wstrząśnienie mózgu liczne rany,siniaki.)W akcji pobicia brało kilku policjantów ,a ich działania miały charakter sadystyczny.Dziwne jest ,że komendant tamtejszej policji broni policjantów.http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,82 ... caid=51793

I co? Oglądał ktoś program na ten temat w TVN? Ja - tak! Co o tym sądzicie?
Wald
V.I.P

Postprzez hefajstos » środa, 26 kwi 2006, 13:09

Oglądałem Waldi-dziwna sprawa,tylu policjantow i z tego jeden podopodobnie jakiś "koks" na jednego chłopaczka?Rady sobie nie dali?Lekarz jasno udzielił odpowiedzi ,że sam sobie tego chłopak nie zrobił.
Chyba podobna sytuacja była w Kołobrzegu.W Kołobrzegu na przystanku autobusowym policjanci pobili studenta albo licealistę,to było ze dwa lata temu.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Wald » czwartek, 27 kwi 2006, 10:40

hefajstos napisał(a):Oglądałem Waldi-dziwna sprawa,tylu policjantow i z tego jeden podopodobnie jakiś "koks" na jednego chłopaczka?Rady sobie nie dali?Lekarz jasno udzielił odpowiedzi ,że sam sobie tego chłopak nie zrobił.

Ale tenże lekarz również powiedział. że te urazy nie są tak znów duże. A sam sobie nie zrobił? Może pomógł mu w tym jego kolega? Żeby mieć argumenty. Ja jakoś nie wierzę temu "pobitemu biedakowi"... Coś mi tu czymś zalatuje...
Wald
V.I.P

Postprzez hefajstos » czwartek, 27 kwi 2006, 12:48

Ależ to jest bez znaczenia czy urazy są duże czy małe.Weźmy przykład patologii rodzinnej -mąż bije żonę lub też odwotnie.Żona lub mąż ma podbite oko i parę siniaków.
Czy więc to przemoc czy nie? Czy musiała(ł)by stracić kilka zębów i rękę aby nastąpiło przekroczenie prawa.Sedno tkwi w tym ,że bez względu na zachowanie tego młodego człowieka policjanci mogli,umieli i powinni obezwładnić go w taki sposób aby nie przekroczyć swoich uprawnień.Według mnie sprawa jest ewidentna.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez qrczak » czwartek, 27 kwi 2006, 13:01

Sedno tkwi w tym ,że bez względu na zachowanie tego młodego człowieka policjanci mogli,umieli i powinni obezwładnić go w taki sposób aby nie przekroczyć swoich uprawnień.Według mnie sprawa jest ewidentna.

Piszesz tak, jakbyś tam był i widział wszystko na własne oczy. A kurat program Wrony traktowałbym z przymrużeniem oka.
Według Ciebie jak ktoś nie reaguje na polecenia słowne policjantów i nie chce dać się dobrowolnie skuć w kajdanki i wsiąśc do radiowozu to policjanci maja nic nie robić bo przekraczaja swoje uprawnienia stosując środki bezpośredniego przymusu :?: To wtedy co maja z takim osobnikiem zrobić :?: Zostawić w spokoju :?:
Nie prowadzi to do niczego, tylko do tego, że policjant będzie się bał wyciągnąć ręce z kieszeni podczas interwencji i wtedy przestępca będzie górą, będzie robił co chce przy asyście przygladających mu się policjantów.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze