Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez james » piątek, 21 kwi 2006, 23:35

kurka rocky 4 lecialo!!!stare ale jare najlepszy odcinek z calej serii :twisted:
james
Mistrz klawiatury

Postprzez Olcia » sobota, 22 kwi 2006, 19:44

Epoka Lodowcowa 2 - nie no.. bajka rewelacja, tylko był mały przypał... tylko ja się śmiałam na 40 osób w kinie :lol: :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez FiDo » sobota, 22 kwi 2006, 20:51

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » niedziela, 23 kwi 2006, 00:10

''Jaskinia'' ''The Cave" (2005)
Ciekawe ile jeszcze powstanie filmów o podobnej tematyce .... czy nastała teraz jakaś moda na gubienie się w jaskiniach i uciekanie przed coraz śmieszniejszymi 'jaskiniowcami'? Scenariusz? Lepiej przemilczeć. Aktorstwo? Chyba nie wiedzą co to słowo znaczy. Napięcie? Dobrze napięte to były ich linki do wspinaczki. No i przede wszystkim główni bohaterowie czyli 'tubylcy'. Pomieszanie Obcego i Predatora z jakimiś prehistorycznymi skrzydlatymi (nie obrażając żadnego z wymienionych). Aha .... jeszcze nauka płynąca z filmu. Hmmm ... stwierdzam, że uczennica ze mnie marna.
Dobre strony jednak były. Po pierwsze zdjęcia (miodzio). Po drugie muzyka. Po trzecie zakończenie.
Polecam ... w celu zrelaksowania umysłu, a dokładniej mówiąc odmóżdżenia.

"Dziewczyna z sąsiedztwa" "The Girl Next Door"
Jestem na TAK. Można się przyczepić do bardzo wielu rzeczy w tym filmie i po przeanalizowaniu ich dojść do wniosku, że to obraz ... przygłupi. Jednak nic mnie to nie obchodzi. Film lekki, przyjemny, zabawny, czasem kiczowaty i wkraczający na poziom absurdu. Nie wiem nawet do jakiego gatunku go zaliczyć. Ale ubawiłam się i o to mi chodziło. Polecam każdemu kto chce zobaczyć licealistę i jego przyjaciół w krzywym zwierciadle, ładujących się w sytuacje, które raczej się uczniom zbyt czesto nie zdarzają :D
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Olga » niedziela, 23 kwi 2006, 11:37

Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez kamila » niedziela, 23 kwi 2006, 11:52

Komornik, ciekawy film.. jeśli ktoś jest bezwzględny to śmiało może zostać komornikiem, ja nim nie mogłabym zostać, główny bohater też nie wytrzymał..

Benkarty diabła, film na mnie nie zadziałał.. heh, taki sobie. Rodzinka, która ma swoje zboczenia, była dosć śmieszna :wink:
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Flo » niedziela, 23 kwi 2006, 16:24

Flo
Arcymistrz

Postprzez kamila » poniedziałek, 24 kwi 2006, 13:11

kamila
Arcymistrz

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 24 kwi 2006, 21:11

"DOM DUSZ"
Gwiazdorska obsada: Glenn Close,Meryl Streep,Winona Ryder, Antonio Banderas,Jeremy Irons

Nie pokuszę się o własną wypowiedź...przytoczę fragment opisu... :)

"Epicka opowieść rozciągnięta w czasie na ponad pół wieku,jest w niej miejsce na wielkie namiętności,tragiczne nieporozumienie,konflikty klasowe i uczuciowe mezalianse...."
Gorrrąco polecam...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:P Pewnie Wy pisaliście... i pewnie ja pisałam...ale co tam-dziś odświeżyłam jeszcze jeden film...i nie mogę nie napisać o nim....

"Szkoła uczuć" -to film ,który trzeba oglądać co jakiś czas-daje wiarę,że może nas spotkać coś niezwykłego i całkiem nie spodziewanego, i nie wolno nam tego przegapić za żadną cenę.... :wink:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez kamila » wtorek, 25 kwi 2006, 05:24

znów nie obejrzałam tego co mialam ;)
Natomiast: The Jacket, "Postrzał w głowę podczas wojny w Zatoce Perskiej sprawia, że sierżant Jack Starks cierpi na amnezję. Zmuszony, więc jest wrócić do Stanów, gdzie wkrótce przez przypadek oskarżony zostaje o morderstwo. Z rozpoznaniem choroby psychicznej trafia do zakładu zamkniętego. Tam poznaje doktora Beckera, który poddaje go eksperymentalnej metodzie leczenia, podczas której Jack w kaftanie bezpieczeństwa trafia do szuflady na zwłoki w szpitalnej kostnicy. Jednak w efekcie Starks... podróżuje w czasie. Angażuje się w zdarzenia ściśle związane z przeszłością, także jego, a nawet może ja zmienić", bardzo przyjemny film, łezka na koniec w oku się zakręciła :)
kamila
Arcymistrz

Postprzez kamila » wtorek, 25 kwi 2006, 14:06

Dirty Dancing 2, bosz.. dwa dni pod rząd uronić łzy z powodu filmu, to dla mnie za dużo :P .. ładnnnnny film, się wybiorę kiedyś na Kubę :oops:
kamila
Arcymistrz

Postprzez Flo » wtorek, 25 kwi 2006, 14:09

Flo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film