1% z podatku w Kołobrzegu?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Re: 1% z podatku w Kołobrzegu?

Postprzez Wald » sobota, 22 kwi 2006, 10:44

SatH^Raa napisał(a):W tym roku wyjątkowo późno wziąłem się za PIT'a. Zastanawiam się co zrobić z moim 1% podatku, który mogę oddać na jakieś wyższe cele. Chciałbym, żeby został w Kołobrzegu: może ktoś ma jakieś propozycje, albo listę?

Moim zdaniem w Urzędzie Skarbowym powinna być powieszona informacja o tym jednym procencie i podany szczegółowy wykaz instytucji upoważnionych do niego wraz z numerami kont! Myślę o tych głównie związanych z naszym regionem i miastem w szczególności. O!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez qrczak » niedziela, 23 kwi 2006, 17:58

Moim zdaniem w Urzędzie Skarbowym powinna być powieszona informacja o tym jednym procencie i podany szczegółowy wykaz instytucji upoważnionych do niego wraz z numerami kont! Myślę o tych głównie związanych z naszym regionem i miastem w szczególności. O!

Moim zdaniem zainteresowane instytucje powinny same postarać się dotrzeć do ofiarodawców, mają pieniądze na wyciągnięcie ręki, ale wyciągnąć ciężko, lepiej oglądać się na innych. O!
qrczak
Gwiazdor

Postprzez qrczak » poniedziałek, 24 kwi 2006, 09:17

Achaja napisał(a):Myślę, że jednak, dla co niektórych jest problemem wpłacenie 1% i dopiero po pewnym czasie odzyskanie tych pieniędzy.

Dla niektórych osób każda złotówka jest potrzebna by przeżyć i nie mogą sobie pozwolić na oczekiwanie, że US mu zwróci.

Ja właśnie tu widzę problem, nie w lenistwie, a w niemożności przekazania tych pieniędzy.

To jest chyba podstawowy problem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez voodoo3500 » poniedziałek, 24 kwi 2006, 17:57

namęczyłem się szukając instytucji godnej przekazania jej mojego 1%
ale prawie wszystko to Caritas a im nawet grosza nie dam
voodoo3500
Dyskutant

Postprzez Sauniere » środa, 28 cze 2006, 13:35

jasne .. przekaz od razu Wyborczej ;)
Sauniere
Ważniak

Postprzez Sauniere » środa, 28 cze 2006, 13:53

no bo widze typowych czytelnikow tej gazety .. ale ok, juz nie bede .. a przynajmniej sie ogranicze :( .. wybacz mi ...
Sauniere
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg