Eureka napisał(a):Zapewniam Cię, że to pojęcie jest mi bardziej znane, niz Ci się wydaje.
Biologii uczysz? Pewnie tak.
Długoimienny napisał(a):
Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy?
Demurrer napisał(a):Już rozumiem na czym polega problem.
Biedactwa nie rozumieją pojęcia fizjologia i pewnie z oddawaniem moczu im się kojarzy. No cóż.
Zajęcie pozycji niefizjologicznej, oznacza zajęcie pozycji nienaturalnej dla organizmu, bo sprzecznej z jego zasadami funkcjonowania. Rozkrok, szczególnie duży, prowadzący do szpagatu jest dla organizmu ludzkiego pozycją niefizjologiczną, innymi słowami, nienaturalną. Co w tym jest obraźliwego? Ot, zgryźliwy komentarz.
Po drugie Eureko, jak cytujesz, to cytuj dokładnie.
Demurrer napisał(a):Długoimienny napisał(a):
Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy?
Święte słowa Długi.
Ale jak mówiłem. Całe szczęcie, że jednak potrafili się zreflektować i naprawić błąd. Lepiej późno niż wcale.
Długoimienny napisał(a):Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy?
Achaja napisał(a):Eureka napisał(a): Wasz błysk jest niczym w porównaniu z błyskiem, jakim popisał się poseł Czesław Hoc, który o Przewodniczącym Rady Miasta powiedział, że ten przyjął pozycją politycznego rozkroku, a to niewygodna pozycja fizjologiczna. Ten to ma łeb do obrażania ludzi.
zdecydowanie tekst, chba nawet nie na poziomie gimanzjum, ale cóż sobie wystawił świadectwo
i dziennikarzy, jak słyszałam na tkk w trakcie konferencji, też.qrczak oglądałeś sesje??
nie było takich, którzy głosowali tak jak piszesz - jeżeli podasz choć jedno nazwisko przeproszę Cię, bo ja jestem pewna, że nie było takiej osoby
Długoimienny napisał(a):BLAaa napisał(a):O ile sie nie myle, to 11 radnych to większość bezwzgledna, reprezentująca większość mieszkańców. Dlaczego nikt o tym nie pamięta?
Za dużo tego bałaganu było. I na pewno nie ponosza za to odpowiadzialności radni głosujący przeciw.
BLAaa, odnoszę wrażenie, że populizm zawitał w twoje progi. Masz takie pojęcie o kuluarach budżetu, jak radny Kruszewski o kodeksie postępowania administracyjnego.Wiesz o tym dobrze, więc po co ta dyskusja? Rozmawialiśmy o tym, pamiętasz? I dlatego ja swego jestem pewien. Pomijając już fakt, że gdy budżet spadł na sesji, to poszedłeś do starostwa i aż pałałeś radością z tego faktu. Rozmawiajmy rzeczowo, a nie w takiej oto postaci, że sprzedaż lotniska może stanowić dla HB pole do nadużyć, bo tak twierdzą radni.
Przypomnę ci, że rozpoczęła się przebudowa sceny politycznej. Pojawili się nowi gracze, słabi, ale zawsze to nowi przeciwnicy. Tymczasem twój kolega S. Karpiniuk przegrał na własne życzenie 3 bitwy: został wywalony z Centroprawicy i nie ma tam powrotu (a to boli), przegrał kampanię nad budżetem, bo ten jednak został przyjęty, a na koniec wyczerpał na ten czas zapas kart z rękawa, o czym świadczy jego apel o poszukanie wspólnego kandydata Centroprawicy, ale nie Bieńkowskiego - HB powienien się jego zdaniem wycofać ze startu z wyborów. Takie argumenty stosuje polityczny zwycięzca? Oj, chyba nie.
Rozumiem ze PO ma 11 radnych w radzie (przynajmiej tak wnioskuje z twojego postu).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości