Wszyscy na jednego...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 15:54

Eureka napisał(a):Zapewniam Cię, że to pojęcie jest mi bardziej znane, niz Ci się wydaje.

Biologii uczysz? Pewnie tak.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 15:56

Długoimienny napisał(a):

Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy? :evil:

Święte słowa Długi.
Ale jak mówiłem. Całe szczęcie, że jednak potrafili się zreflektować i naprawić błąd. Lepiej późno niż wcale.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Eureka » poniedziałek, 3 kwi 2006, 16:04

Demurrer napisał(a):Już rozumiem na czym polega problem.

Biedactwa nie rozumieją pojęcia fizjologia i pewnie z oddawaniem moczu im się kojarzy. No cóż.

Zajęcie pozycji niefizjologicznej, oznacza zajęcie pozycji nienaturalnej dla organizmu, bo sprzecznej z jego zasadami funkcjonowania. Rozkrok, szczególnie duży, prowadzący do szpagatu jest dla organizmu ludzkiego pozycją niefizjologiczną, innymi słowami, nienaturalną. Co w tym jest obraźliwego? Ot, zgryźliwy komentarz.

Po drugie Eureko, jak cytujesz, to cytuj dokładnie.

Ja nie cytowałem, tylko odtworzyłem z pamięci, co usłyszłem w radiu. Sądzę, że sens zachowałem. Jeśli nie, to czekam na dokładny przedruk tego, co mówił poseł Hoc. Chcę Cię zapewnić, że wypowiedź ta nie jest dobrze odebrana w moim środowisku.
Eureka
V.I.P

Postprzez qrczak » poniedziałek, 3 kwi 2006, 16:54

Demurrer napisał(a):
Długoimienny napisał(a):

Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy? :evil:

Święte słowa Długi.
Ale jak mówiłem. Całe szczęcie, że jednak potrafili się zreflektować i naprawić błąd. Lepiej późno niż wcale.

Tak tylko jak wygladaja teraz Ci co najpierw albo się wstrzymywali od głosu albo byli przeciw, a później głosowali za :?:
I czemu nikt nie mówi o tym że pan poseł Karpiniuk zaczął kampanię prezydencką :?:
Jak tylko obecny prezydent zrobi cokolwiek to krzyk że kampania, a tu poseł robi krecią robotę i nikt nie krzyczy. Nie może się zdecydować kim chce być czy posłem czy prezydentem to lepiej niech nie będzie nikim.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 17:37

Co sie dziwicie Demurrer'owi ojca w koncu broni.
Dlugi zyjemy w panstwie prawa nie sadzisz :?: (poki co :mg: )
Niech mi ktos przypomni kto jest przewodniczoacym owej komisji i jak glosowal za budzetem :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 3 kwi 2006, 19:25

Długoimienny napisał(a):Jaki był problem zwołać komisję i opinię wydać? Ile to by zajęło? BlAaa, nie czarujmy się, celem był nie budżet tylko Bieńkowski. Mnie to politycznie ni ziębi ni grzeje. Taki był wybór większości, 11 radnych. Tylko dlaczego nikt się nie chce do tego przyznać? Dopiero po zmasowanym, wzajemnym i obustronnym ataku, doszło do przyznania się do gorzkiej prawdy? :evil:

O ile sie nie myle, to 11 radnych to większość bezwzgledna, reprezentująca większość mieszkańców. Dlaczego nikt o tym nie pamięta?
Zarówno HB jak i poseł Hoc, czy K. Legun skupili sie na Sebie i dwóch radnych PO, ale jakoś nie chce im sie dostrzec, że 9 pozostałych głosów to głosy SLD, przedstawiciela przedsiebiorców, komitetu "My Mieszkańcy" i ludzi, którzy reprezentują pozostałą lewicę? Gdyby Hok i Parus się wstrzymali to byłoby 9:9 i tez nie byłoby budżetu.
Gra nie szła o Bieńkowskiego, mówię to o własnej formacji tylko o realny deficyt, który wynosił 40 mln zł, a nie 10, jak to prezentowano. Od dwóch lat radni powtarzają prezydentowi, że prędzej się słońce okoci, niż on sprzeda lotnisko bez planu zagospodarowania przestrzennego i teraz też nie sprzeda, bo radni uważają, że mogłoby byc to pole do nadużyć!
Mimo, że lotnisko jest w projekcie listopadowym, to nie ma obaw, że dojdzie do poważnego zakłócenia równowagi wewnetrznej systemu, jakim jest miasto. Po prostu na dziś dzień deficyt wynosi 10 mln i wiemy skąd na to kasę sie weźmie.

I jeszcze jedno. Komisję faktycznie można było zwołać nawet w przerwie sesji 29 marca, tylko, że to jest prawo przewodniczącego tej komisji B. Ulana. Nie wpadł na to. Prosze jeszcze nie zapominać o naruszeniu procedury uchwalania budżetu, o której mówiła radna Jadwiga Maj, a poparła ją prawniczka Rady. Chodziło o to, że Komisji F-G nie rozpatrzyła jednego wniosku Komisji Spraw Społecznych i p. Jadzia domagała się wykrycia winnego.
Nie wspomne o trybie wprowadzania autopoprawki prezydenckiej, który również był niezgodny z procedurą uchwalania budżetu. Za dużo tego bałaganu było. I na pewno nie ponosza za to odpowiadzialności radni głosujący przeciw.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez MagdaLena » poniedziałek, 3 kwi 2006, 20:09

Achaja napisał(a):
Eureka napisał(a): Wasz błysk jest niczym w porównaniu z błyskiem, jakim popisał się poseł Czesław Hoc, który o Przewodniczącym Rady Miasta powiedział, że ten przyjął pozycją politycznego rozkroku, a to niewygodna pozycja fizjologiczna. Ten to ma łeb do obrażania ludzi.

zdecydowanie tekst, chba nawet nie na poziomie gimanzjum, ale cóż sobie wystawił świadectwo

Mnie to akurat rozbawiło :) i dziennikarzy, jak słyszałam na tkk w trakcie konferencji, też.
MagdaLena
Bywalec

Postprzez qrczak » poniedziałek, 3 kwi 2006, 21:20

qrczak oglądałeś sesje??

nie było takich, którzy głosowali tak jak piszesz - jeżeli podasz choć jedno nazwisko przeproszę Cię, bo ja jestem pewna, że nie było takiej osoby

Faktycznie, walnąłem babola, przepraszam.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 5 kwi 2006, 12:46

Długoimienny napisał(a):
BLAaa napisał(a):O ile sie nie myle, to 11 radnych to większość bezwzgledna, reprezentująca większość mieszkańców. Dlaczego nikt o tym nie pamięta?
Za dużo tego bałaganu było. I na pewno nie ponosza za to odpowiadzialności radni głosujący przeciw.

BLAaa, odnoszę wrażenie, że populizm zawitał w twoje progi. Masz takie pojęcie o kuluarach budżetu, jak radny Kruszewski o kodeksie postępowania administracyjnego. :twisted: Wiesz o tym dobrze, więc po co ta dyskusja? Rozmawialiśmy o tym, pamiętasz? I dlatego ja swego jestem pewien. Pomijając już fakt, że gdy budżet spadł na sesji, to poszedłeś do starostwa i aż pałałeś radością z tego faktu. Rozmawiajmy rzeczowo, a nie w takiej oto postaci, że sprzedaż lotniska może stanowić dla HB pole do nadużyć, bo tak twierdzą radni.

Przypomnę ci, że rozpoczęła się przebudowa sceny politycznej. Pojawili się nowi gracze, słabi, ale zawsze to nowi przeciwnicy. Tymczasem twój kolega S. Karpiniuk przegrał na własne życzenie 3 bitwy: został wywalony z Centroprawicy i nie ma tam powrotu (a to boli), przegrał kampanię nad budżetem, bo ten jednak został przyjęty, a na koniec wyczerpał na ten czas zapas kart z rękawa, o czym świadczy jego apel o poszukanie wspólnego kandydata Centroprawicy, ale nie Bieńkowskiego - HB powienien się jego zdaniem wycofać ze startu z wyborów. Takie argumenty stosuje polityczny zwycięzca? Oj, chyba nie.

Tym razem Długi to ty się mylisz. Po pierwsze przegrał Henryk. Przegrał, bo okłamał ludzi, że w grudniu nie było klimatu do uchwalenia budżetu. Właśnie, że był, co widać wyraźnie po pracach komisji. Przypominam, że zabrakło tylko końcowej opinii komisji F-G. Prawda jest taka, że tylko w głównym dokumencie możnabyło kiełbasę wyborczą wcisnąć. Poprawki w ciągu roku nie wchodziły w rachubę. I to spowodowało, że HB nie zdecydował się w grudniu przedstawiać listopadowej wersji budżetu na Radę, tylko zaczął pracować nad autopoprawką.
Kolejną rzeczą jest to, że przesunięcie uchwalenia budżetu o kwartał, a zrobił to tylko prezydent, pozbawiło dowinansowania organizacje społeczne i kluby sportowe przez trzy miesiące. Za to odpowiedzialność ponosi HB i nikt inny. Zapytaj radnej Nowickiej, czy ich klub nie musiał brać pożyczki, żeby obóz dla dzieciaków zorganizować.
Z tego co wiem, to w tym czasie byłeś we Wrocławiu, więc nie wiem skąd masz wiedzę, co robiłem po Sesji budżetowej, a gwarantuję Ci, że po jej zakończeniu byłem w domu, a nie w Starostwie.
Ucieszył mnie fakt uwalenia autopoprawki HB, bo była szkodliwa dla miasta. 11 radnych nie mogło się mylić. To się nazywa demokracja.
Cofnij się do swojego materiału o H. Bieńkowskim. Napisałeś tam ważne rzeczy. I dobrze zdiagnozowałeś podstawową wadę prezydenta. Nie wziął on sobie do serca, togo co tam napisałeś.

Nie obrażaj mnie porównując moją wiedzę o kuluarach budżetu do wiedzy radnego Kruszewskiego. Ja nie próbuję przyrównywać Twojej wiedzy do nikogo, tym bardziej, że nie było Cię w Kołobrzegu, gdy to wszystko się działo.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » środa, 5 kwi 2006, 14:03

Czy reszta z radnych procz Hoka i Parusa rownierz byla blada :?: Rozumiem ze PO ma 11 radnych w radzie (przynajmiej tak wnioskuje z twojego postu).

Patrzac na to co piszesz uwazam, ze dales sie wciagnac w dezinformacje naszych mediow przez ekipe HB (no ofence).
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg