Virtual Server 2005 R2 Enterprise Edition. ZA DARMO

Tutaj rozmawiamy na tematy dotyczące oprogramowania komputerowego... (Linux, FreeBSD, Windows itp.)

Virtual Server 2005 R2 Enterprise Edition. ZA DARMO

Postprzez marek » poniedziałek, 3 kwi 2006, 22:30

Zgodnie z naszymi dzisiejszymi zapowiedziami, Microsoft całkowicie za darmo udostępnił Virtual Server 2005 R2 Enterprise Edition. Dotychczas produkt ten kosztował (w zależności od wersji) 99 lub 199 USD.

Microsoft Virtual Server 2005 R2 pozwala na jednym fizycznym serwerze uruchomić wiele niezależnych i wirtualnych systemów np. w celu testowania aplikacji przed ich wdrożeniem w firmowej sieci czy odwrotnie - testowania nowej wersji systemu pod kątem poprawności działania używanego już w przedsiębiorstwie oprogramowania. Wersja R2 pozwala na obsługę systemów 32- i 64-bitowych, systemów firm trzecich (np. Linux czy Solaris), posiada wsparcie dla technologii hyper-threading, umożliwia bootowanie PXE oraz charakteryzuje się większą wydajnością środowiska.

Wymagania systemowe produktu to Windows Server 2003 (ew. Windows XP dla nie-produkcyjnych środowisk); procesor Intel lub AMD o prędkości 550 MHz (zalecany 1,0 GHz lub szybszy); 256 MB pamięci RAM oraz karta graficzna pracująca w rozdzielczości 800x600.

Oprogramowanie można pobrać ze stron producenta (wymagana jest wcześniejsza rejestracja).
zrodlo: dobreprogramy.com
marek
V.I.P

Postprzez Vin » wtorek, 4 kwi 2006, 15:37

Nic nie zrozumiałam.
To brzmi jak info z kosmosu.
Vin
Uzależniony

Postprzez r00t » wtorek, 4 kwi 2006, 15:41

Vincenta napisał(a):Nic nie zrozumiałam.
To brzmi jak info z kosmosu.

i koniecznie musiałaś o tym wszystkich poinformować w tym temacie? jeszcze raz coś takiego i ostrzeżenie... trzymajmy się zasady "jak nie mam nic do powiedzenia na konkretny temat to nic nie mówię"
r00t
Administrator

Powrót do :: software