Wszyscy na jednego...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » sobota, 1 kwi 2006, 10:59

Bo prawda jest taka, że te inwestycje, jak je nazywasz przy dziurze budżetowej pociagna za sobą w niedalekiej przyszłości albo kredyty konsumpcyjne, albo cięcia wydatków społecznych.

I o to chodzi, to ma być taki gol strzelony ewentualnemu następcy.

Czy nie :?:
Bo ja się nie znam.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 1 kwi 2006, 11:02

Gargamel napisał(a):BLAaa ty jesteś ignorantem.Prezydent odbierał dziesiątki jak nie setki telefonów z wręcz wściekłością od dyrektorów,trenerów spiortowych ,stowarzyszeń ,klubów i mieszkańców.
Wszyscy wypowiadali się w tonie Platforma obywatelska z Kolobrzegu musi odejść.

Gargamelu, gdyby prezydent dopuścił budżet do głosowania w grudniu, to wszystkie organizacje i kluby nie musiałby do niego dzwonić. TO PREZYDENT SWOIM POSTĘPOWANIEM SPOWODOWAŁ, ŻE PRZEZ PIERWSZY KWARTAŁ PODMIOTY TE BYŁY POZBAWIONE FINANSOWANIA. Przez zdjęcie budżetu z sesji grudniowej Heniu zablokował procedurę rozstrzygania konkursów i wcale się nie dziwię, że dostawał setki telefonów. Ja tez bym do niego zadzwonił gdybym udzielał sie w którejś organizacji. Ze zdrowym OPR.

A jeżeli chodzi o treść tych telefonów, to nie wierzę w relację prezydenta.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » sobota, 1 kwi 2006, 11:06

qrczak napisał(a):
I o to chodzi, to ma być taki gol strzelony ewentualnemu następcy.

Czy nie :?:
Bo ja się nie znam.

Nie. To jest typowa polityka pana Henryka. Do wyborów igrzyska, a potem będziemy się martwić. Bo jestem przekonany, że on chce wygrać te wybory.

Rechot losu polega jednak na tym, że to i tak zawsze Rada Miejska musiała ratować miasto z opresji, w które zostało wpędzone.
A że przy utracie płynności finansowej tnie się wydatki socjalne, to już książkowa reguła. Po prostu najłatwiej je ciąć.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » sobota, 1 kwi 2006, 11:14

Bzdura BLAaa wszystko odbyło się zgodnie z prawem.Miasto funkcjonowało w oparciu o prowizorium i w czasie zgodnym z prawem.
Tak na marginesie to mało mnie interesuje w co wierzysz.

Łukasz jeszcze niedawno dyskutowaleś ze mną na P.W ,że wręcz żądasz boisk z zieloną trawką ,bo młodzież musi jeździć do Podczela i 6. Teraz już ich nie chcesz?Mam ci to wkleić ?"Rozdwojenie jaźni czy jakoś tak!!!!!!!!!?
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » sobota, 1 kwi 2006, 11:30

Gargamel napisał(a):Bzdura BLAaa wszystko odbyło się zgodnie z prawem.Miasto funkcjonowało w oparciu o prowizorium i w czasie zgodnym z prawem.
Tak na marginesie to mało mnie interesuje w co wierzysz.

No, na prowizorium. Wiesz chyba skąd wzięła się ta nazwa?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » sobota, 1 kwi 2006, 12:07

Co rok tysiące miast i miasteczek funkcjonuje w oparciu o prowizorium,a Ty BLAaa próbujesz straszyć i przekłamujesz ,że nie mieli kasy,że to wina prezydenta itp..Dostaną ,ale po uchwaleniu budżetu jak co rok od wielu,wielu lat.Czego Ty nie wymyślisz.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Foreigner » sobota, 1 kwi 2006, 12:57

Jedno jest pewne. Procedura uchwalania budzetu zostala naruszona. Prezydent postawil pod sciana radnych glosujac za budzetem 29 marca (nie dal nawet cienia szansy sobie w przypadku porazki). Szantaz :?: Raczej tak. 2002 rok byl bardzo podobny z ta roznica, ze wtedy przewodniczacy rady rozpoczal procedury od nowa i mial na to czas. Teraz Gargamelu twoj pryncypal myslal, ze nie beda mieli wyjscia. Jak zwykle sie mylil. Z tego co wiem to PO ma 2 (slownie dwoch) radnych w radzie miejskiej. Hmmm powalajaca wiekszosc. Pozostalych 9 radnych to skad sie wzielo :?:

Nawiazujac do posla Hoca i jego konferencji... czy on wogole wie o czym bredzi :?: Radze panie posle samemu sie przygotowywac do takich wypowiedzi bo czytanie z kartki tych bzdur co nabazgral prezydent i jego swita na dobre nie wychodzi. Chcialbym zobaczyc tez debate naszych poslow. Dlaczego nie zobaczylem posla Hoca w klinczu :?: Odmowil (bal sie :?: ) Tak wiec gargamel zyj w swojej krainie marzen.
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » sobota, 1 kwi 2006, 13:55

Gargamel napisał(a):Co rok tysiące miast i miasteczek funkcjonuje w oparciu o prowizorium,a Ty BLAaa próbujesz straszyć i przekłamujesz ,że nie mieli kasy,że to wina prezydenta itp..Dostaną ,ale po uchwaleniu budżetu jak co rok od wielu,wielu lat.Czego Ty nie wymyślisz.

Człowieku! Sam piszesz, że dostana po uchwaleniu budżetu! Projekt pod obrady Rady Miejskiej wnosi Prezydent. Połącz te dwie rzeczy, to wyjdzie Ci, że nie nalezy budżetu odsuwać w czasie.
Powiat spokojnie zrobił to w grudniu i tam podmioty społeczne nie musiały sie martwić.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » sobota, 1 kwi 2006, 14:41

Pozostalych 9 radnych to skad sie wzielo :?:

Jak to skąd :?:
Z układu się wzięli. Jakiś niedomyślny jesteś, niby z układu a nie wiesz. :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » sobota, 1 kwi 2006, 17:08

Aaaaaaaaa no tak z ukladu.
Z tego samogo ukladu co zmusil syna prezydenta do picia a pozniej wsadzil go w samochod i kazal jechac, po czym powiadomil policje :]
Tak uklad jest wszechwladny :]
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » sobota, 1 kwi 2006, 17:10

Jak rodzic
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Foreigner » sobota, 1 kwi 2006, 17:11

Jak dzaidzunio jest z ukladu to ja sie z niego wypisuje :!: :]
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona