Co robi policja za pieniadze podatnikow

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » czwartek, 30 mar 2006, 06:08

A za benzyne zaplacili sami :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » czwartek, 30 mar 2006, 06:12

Foreigner napisał(a):A za benzyne zaplacili sami :]

Uzywali sluzbowych aut, w czasie sluzby, a to wlasnie robi roznice. Zablokowali czesc miasta i uzywali bezpodstawnie sygnalow switlno-dzwiekowych, a to tez robi roznice.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Foreigner » czwartek, 30 mar 2006, 06:21

Bruno samochody zostaly wykorzystane za pozwoleniem komendanta. Za benzyne placili sami. Jak ty bedziesz bral slub to tez nie uzywaj czasem klaksonu w miescie bo jest to zabronione przepisami. Ludzie opamietajcie sie. Gosc sie zenil. Czy taka sytuacja ma miejsce codziennie :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » czwartek, 30 mar 2006, 10:27

Bede sie upieral przy swoim ;) Mam chyba do tego prawo :?:
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » czwartek, 30 mar 2006, 12:00

Jeszcze masz :mg: Poczekaj troszke a bedzie inaczej :mg:
Foreigner
Weteran

Postprzez evoe » piątek, 31 mar 2006, 10:58

Zgadzam się, że to zdarzenie jest tylko nawiązaniem do tradycji. Osobiście chętnie oglądam śluby „żołnierskie”, „policyjne” czy „strażackie”. Poza tym warto pamiętać o tym, że policji na mieście jest ostatnio więcej. Radiowozy pojawiają się nawet w miejscach, gdzie wcześniej traktowane byłyby bardziej jako fatamorgana – 1 – ego Maja, cała starówka (wieczorem wjeżdżają nawet w alejki, w których ruch samochodowy jest zabroniony), bulwar itp. Taki „branżowy” ślub, oczywiście może trochę to przerysuję, utrwala przekonanie w ludziach, że policjanci tez ludzie – też się bawią, też kochają itp. A sami policjanci maja okazję do budowania solidarności zawodowej – razem pracujemy, razem się cieszymy itd.
evoe
Bywalec

Postprzez Foreigner » piątek, 31 mar 2006, 13:10

Szkoda, ze nie wszyscy to rozumieja.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » piątek, 31 mar 2006, 14:04

Podsumowaujac, na 2 z 5 pytan jest odpowiedz:
- dlaczego za panstwowe pieniadze? - bo sie chlopaki na paliwo zrzucili.
- kto na to pozwolil? - komendant.

Z kolei na 2 inne nikt w przekonujacy sposob nie odpowiedzial:
- dlaczego w czasie sluzby?
- dlaczego uzywali sygnalow swietlno-dzwiekowych?

evoe napisał(a):Taki „branżowy” ślub, oczywiście może trochę to przerysuję, utrwala przekonanie w ludziach, że policjanci tez ludzie

A we mnie, ze wciaz z policja jest tak jak przyslowiu: "co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie".

PS Poza tematem, pare dni temu widzialem jak sie chlopaki spieszyli na stacje shell (na przerwe zapewne) zaiwaniajac na parkingu minimala zdrowo ponad 100 km/h, ale pewnie to normalne.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 31 mar 2006, 20:33

A we mnie, ze wciaz z policja jest tak jak przyslowiu: "co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie".

PS Poza tematem, pare dni temu widzialem jak sie chlopaki spieszyli na stacje shell (na przerwe zapewne) zaiwaniajac na parkingu minimala zdrowo ponad 100 km/h, ale pewnie to normalne.

Ja kiedyś widziałem w Gdyni kolumnę około 10 radiowozów (zupełnie nowych Passatów). Chłopaki ruszając z czerwonego światła urządzili sobie fajne palenie gumy. Na akcję nie jechali po prostu chcieli się pościgać.

Opony też kupili za swoje :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Gargamel » sobota, 1 kwi 2006, 12:15

Czy wszyscy są równi wobec prawa.
Odpowiedzcie sobie na to pytanie i wszystko stanie się proste.
Gargamel
Ważniak

Postprzez MagdaLena » sobota, 1 kwi 2006, 17:59

Jak raz na rok mundurowi sparaliżują ruch w ten sposób to tragedii nie ma, autorowi tematu proponuję zaparzyć meliskę i uruchomić relaxującą muzykę. Nastały ciężkie czasy ;)
MagdaLena
Bywalec

Postprzez Bruno » sobota, 1 kwi 2006, 18:11

MagdaLena napisał(a):autorowi tematu proponuję zaparzyć meliskę i uruchomić relaxującą muzykę. Nastały ciężkie czasy ;)

A ja proponuje wyslac CV do BRAVO - dzial porad na pewno przyjmie...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 11:05

Smiac mi sie chce z was. Szczegolnie z ciebie iskorpion i z gargamela :D Jakis mandacik wam wlepili ostatnio :?: :lol: Praca policjanta w odroznieniu od twojej jest dosc uciazliwa. Ciezko jest ja pogodzic z zyciem prywatnym, ludzie sa do ciebie "inaczej" nastawieni. W takim przypadku jedynymi twoimi przyjaciolmi staja sie inni policjanci. Razem tez przezywaja niektore rzeczy. Jezeli zal wam dupsko sciska bo mozecie pomarzyc o takim weselnym orszaku to prosze bardzo policja szuka lufdzi, zgloscie sie. Jezeli nie to zajmijcie sie swoimi sprawami bo jakos mi juz rece opadaja czytajac wasze argumenty.
Ostatnio edytowano niedziela, 2 kwi 2006, 12:11 przez Foreigner, łącznie edytowano 1 raz
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg