Prezydent oczyszczony z zarzutów radnych

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez j0shu4 » piątek, 24 mar 2006, 13:09

nie jestem mniej rozgarniety i rozumiem co napisales
niemniej jednak publiczne grozenie dziennikarzom jacy by nie byli jest bardzo niebezpiecznym objawem z twojej strony i zaczynam sie coraz baczniej przygladac twoim wypowiedziom
od dochodzenia prawdy sa sady i tam prosze kierowac wszelkie spory
jezeli masz cos do easyego zaloz mu sprawe w sadze innym tez polecam te droge
na grozenie przyzwolenia nie bedzie ostrzegam
j0shu4
Moderator

Postprzez Gargamel » piątek, 24 mar 2006, 13:31

"gdzie się podziały tamte szczekaczki,gdzie się podziały tamte sny"..to chyba jakoś tak leciało :lol: :lol: radny Mielnik to chyba kajzerkami się zapchał :lol: :lol:

jot zero szu cztery, jeszcze raz.Trzymać loda zamiast mikrofonu oznacza tylko tyle ,że nikt poważny nie będzie słuchał tego co ma do powiedzenia taki dziennikarz.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Easy Rider » piątek, 24 mar 2006, 13:42

i znowu się zaczyna jazda na mnie - bez żadnego uzasadnienia
po drugie - teksty Gargamela - zupełnie nie w temacie
a co do słuchania czy nie słuchania, ostatnio nagrałem kilka programów, na drugi dzień wszystkie już ( na nośnikach ) leżału na biurku prezydenta
Gargamelu - Twój Prezydent = mój najwierniejszy słuchacz i (widz) :D
Easy Rider
Terminator

Postprzez Easy Rider » piątek, 24 mar 2006, 13:48

Achaja napisał(a):
Gargamel napisał(a):Wiesz Demurrer gdzie sa wszyscy krytykanci prezydenta?
U Adama Wieczorka w programie :lol: :cry:

A ja ostatnio w programie u Adama Wieczorka widziałam Cezarego Kalinowskiego, to on też jest krytykantem ?? :shock: :wink:

Byli jeszcze Ryszard Szufel, Janusz Gromek. Myślę , że trudno ich nazwać krytykantami pana prez., również Czesław Klimczak( bardzo ciepło o HB się wypowiadał)
Easy Rider
Terminator

Postprzez Gargamel » piątek, 24 mar 2006, 13:57

Easy ty naprawdę już nie widzisz swojej stronniczości.Uczciwie,jesteś obiektywny?
Widziałem twój program z ex policjantem,trochę jakby lepiej mówi po polsku,ale to i tak na razie szósta klasa podstawówki.Wyłączyłem po dwóch minutach,bo jak można reagować na pytanie zadawane po raz tysięczny kto jest najgorszym prezydentem i dlaczego Henryk..chociaż nikt poza tobą i może jeszcze kilkoma osobami tego nie powiedział brrrrrr szkoda gadać.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Easy Rider » piątek, 24 mar 2006, 14:22

Gargamel napisał(a):Easy ty naprawdę już nie widzisz swojej stronniczości.Uczciwie,jesteś obiektywny?
Widziałem twój program z ex policjantem,trochę jakby lepiej mówi po polsku,ale to i tak na razie szósta klasa podstawówki.Wyłączyłem po dwóch minutach,bo jak można reagować na pytanie zadawane po raz tysięczny kto jest najgorszym prezydentem i dlaczego Henryk..chociaż nikt poza tobą i może jeszcze kilkoma osobami tego nie powiedział brrrrrr szkoda gadać.

nie było takiego pytania
jeśli cała centrolewica, samoobrona, odłam Pisu kojarzony z panem Antonim, peesele, komitet, W Dębca, PO, Sebastian KA, Młodzi Demokraci, Stowarzyszenie Przyjaciół Kołobrzegu to parę osób, to kto Cię uczył matematyki, Chuck Norris? :lol:
Easy Rider
Terminator

Postprzez BLAaa » sobota, 25 mar 2006, 18:16

qrczak napisał(a):Swoja drogą, pięknie się radni ośmieszyli, ale tak to jest, dali sie kilku krzykaczom podpuścić i ciekawe jak z tego wybrną. Ulan już próbuje, zobaczymy co mu z tego wyjdzie, myślę że nic, ale ma facet dużo szczęścia więc zobaczymy.

Ja to widzę trochę inaczej.
Radni mili rację, że proces inwestycyjny był przygotowany na [beeeep]. Świadczy o tym fakt zwiększenia wartości inwestycji i to w dniu przetargu. Dla przecietnego zjadacza chleba wygląda to jak przewał, chociaz nie musi nim być.
Jeżli chodzi o prokuraturę, to ja odbrałem jej decyzję mniej więcej tak: "odwalcie się od nas, jeżeli chcecie mieszać w tym politycznym tyglu, to róbcie to sami".
O tym, czy były jakieś myki dowiemy się przy rozliczeniu projktu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 27 mar 2006, 10:48

Mógłbym się z Tobą zgodzić, ale są dwie rzeczy, które nie dają mi spokoju.
Pierwsza to sprawa aplikacji o środki UE na realizację inwestycji umownie nazwanych "sportowymi". Podczas aplikowania posłużono się starym projektem, co skutkowało tym, że wkład własny Gminy Miejskiej jest o c.a. 4 mln zł większy od pierwotnie planowanego. Gdyby podczas aplikowania posiadano aktualny projekt, to nas, jako podatników całe przedsięwzięcie kosztowałoby znacznie mniej. A jak mniej, to znaczy, że więcej wydalibyśmy na inne pilne wydatki miasta. Kto za to odpowiada? No przecież nie radni.
I druga - w przypadku budowy kładki prezydent potrafił unieważnić trzy przetargi, bo z ich rozstrzygnięć wynikało, że oferenci chcą za tę robotę znacznie więcej kasy, niż miasto sobie zaplanowało. W przypadku Inwestycji "sportoiwej" prezydent zatwierdził już pierwsze rozstrzygnięcie przetargowe, chociaż lampka ostrzegawcza powinna mu się była zapalić przy dużej liczbie (jak na nasze warunki) zapytań do specyfikacji istotnych warunków zamówienia - 128!!!.

Nie twierdzę, że prezydent dopuścił się przestępstwa, ale uważam, że Rada Miejska wykazała się dużą dbałością o gospodarowanie finansami publicznymi kierując wiadome zawiadomienie do właściwych organów. Podziałało to (tak myślę) jak zimny prysznic dla Henryka miłościwie nam panującego.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 27 mar 2006, 14:32

Tak myślałem, że gdzieś się nie rozumiemy. I już wiem gdzie.
Używam terminologii branżowej mówiąć "projekt". Pod tym pojęciem rozumiem komplet dokumentów aplikacyjnych. Łącznie ze studium wykonalności, wszelkimi pozwoleniami, odziaływanie na środowisko i co tylko tam trzeba.
Moim zdaniem "projekt" zawierał wadę, gdyż zawierał nieaktualny projekt techniczny. Są przepisy, które mówią, że powinny one być uaktualniane co najmniej raz na pół roku. I tu jest pies pogrzebany. Wiesz przecież, że ten użyty przy tej aplikacji był znacznie starszy.
Pierwszej kadencji Henryka nie ma co tu mieszać, bo wtedy inflacja galopowała, a obecna nie przekracza 3-4 proc.
Poczekajmy teraz co zrobi Rada.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » wtorek, 28 mar 2006, 11:45

U Przewodniczacego Rady był Łukasz Czechowski i sugerował ,że coś jest nie tak,ba nawet z jakimiś"lewusami" się dogadał i wystosowali wspólną histerię.Mam duże przekonanie ,że cała nagonka odbyła się na zlecenie,a może we wsparciu m.in.pewnego posła ,który przesadza z żelem.
Mam również informacje ,że Jacek Woźniak wystosował pismo do wojewody zchodniopomorskiego o przeprowadzenie prawidłowości całej inwestycji.
Moim skromnym zdaniem skompromitowali się ci wszyscy węszący tu i tam wszelkich nieprawidlowości. No ale cóż dla niektórych radnych to być albo nie być ....co nie BLAaa.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Foreigner » wtorek, 28 mar 2006, 12:01

A gargamel przesadza z zarzutami. podajesz ludzi z imienia i z nazwiska wiec chyba masz dowody. Jezeli nie jest to czyste pomowienie. U ciebie normalne ale po nazwisku to juz niezle. Na miejscu pana Czechowskiego pofatygowalbym sie do sadu.
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg