Czy Jerzy Owsiak ma uczyć Twoje dziecko?

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 18:47

marko napisał(a):Jak widać mało jest zwolenników Pisu na forum ( i całe szczęście ) a Ci co są to nie maja nic do powiedzenia w tej sprawie ?

Jeśli szczęście ma być rzeczywiście „całe”, to radzę pobrać nauki z zakresu tolerancji dla innych poglądów i szacunku dla ludzi mających inne poglądy. Przecież w dziedzinie tolerancji przoduje „światłe” PO. Nie powinieneś mieć więc z tym większych problemów.

Co do meritum, to oczywiście sprzeciw wobec tej idei jest bzdurny. Mam nadzieję, że dwójka posłów w tym materiale, do którego linka dał qrczak, stanowi numerus clausus posłów PiS mających takie zdanie.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Didi » czwartek, 23 mar 2006, 18:51

Jesli tyle lat nikt z ministerstwa nie wpadl na taki pomysl to jestem za Jurkiem to raz za wprowadzeniem tego do szkol... i jestem zwolennikiem PO...

kiedys w szkolach byly obowiazkowe wizyty u dentysty byly sztokowania zebow okresowe a teraz? nie ma gabinetow stomatologicznych w szkolach w sklepikach sam szajs juz nie to co kiedys :/
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 18:53

DeeJay napisał(a):Jesli tyle lat nikt z ministerstwa nie wpadl na taki pomysl to jestem za Jurkiem to raz za wprowadzeniem tego do szkol.

Z materiału wynika, że ministerstwo jest nastawione entuzjastycznie do pomysłu. Nie muszą chyba przypominać w jakim rządzie znajduje się to ministerstwo.

Mam nadzieję, że pomysł nie zostanie jednak utrącony.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Didi » czwartek, 23 mar 2006, 18:55

szkoda by bylo tym bardziej ze nigdy nie wiadomo co sie wydarzy... i chca wprowadzic to za darmo

tylko rydzykowi sie nie podoba...przegral batalie o przystanek woodstock i napiera na kaczory
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez dziadek » czwartek, 23 mar 2006, 19:01

dziadek
Twardziel

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 19:14

dziadek napisał(a):http://wiadomosci.wp.pl/kat,4892,wid,8238851,wiadomosc.html

ja lubię Jurka SIEMA

"Przemysław Gosiewski: (...) Co do tego artykułu, ja dopiero zapoznałem się z tą sprawą dziś. Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby organizacje – nawet organizacja pana Owsiaka – realizowały taki program."
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez dziadek » czwartek, 23 mar 2006, 19:27

Przemysław Gosiewski: Ja tylko mam prośbę jedną, żeby zostały zachowane pewne standardy, że jeżeli realizujemy taki program, to pewna kontrkultura, którą proponuje pan Owsiak nie powinna być przy okazji realizowana. Myślę, że pan Owsiak jest w stanie zapewnić taką sytuację. Mi na przykład nie pasuje taki okrzyk: Sie ma, itd., i tego typu.

Monika Olejnik: Sie ma, panie przewodniczący, nie pasuje panu?

Przemysław Gosiewski: To jest takie powiedzenie, że nie liczmy się z pewnymi wartościami.
dziadek
Twardziel

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 19:42

dziadek napisał(a):Przemysław Gosiewski: Ja tylko mam prośbę jedną, żeby zostały zachowane pewne standardy, że jeżeli realizujemy taki program, to pewna kontrkultura, którą proponuje pan Owsiak nie powinna być przy okazji realizowana. Myślę, że pan Owsiak jest w stanie zapewnić taką sytuację. Mi na przykład nie pasuje taki okrzyk: Sie ma, itd., i tego typu.

Monika Olejnik: Sie ma, panie przewodniczący, nie pasuje panu?

Przemysław Gosiewski: To jest takie powiedzenie, że nie liczmy się z pewnymi wartościami.

Rozdzielmy dwie sprawy. Sprawę której dotyczy ten temat, w więc akcję nauki pierwszej pomocy udzielanej przez WOŚP. Tu poseł Gosiewski nie jest przeciw.

Drugi temat, czyli off topic dziadka, (nie relewantny dla dyskusji cytat), to dyskusja o Owsiaku w ogólności.

Jak rozumiem na drugi temat, Gosiewski ma swoje własne zdanie i nie wszystko mu się podoba.

Owsiak to osoba publiczna i jak rozumiem, można mieć na temat jego wypowiedzi, poglądów, itp różne opinie. Tak, czy nie? Może się komuś nie podobać ideologia „róbta co chceta” zajeżdżająca dziwętnastowiecznym lesseferyzem. Może się komuś nie podobać, czy nie? Może się komuś "sie ma" nie podbać? Ma do tego prawo, czy nie?

Papieża można krytykować, a Owsiaka nie?

Ponadto proponuję wrócić do tematu.

"Przemysław Gosiewski: Pani redaktor, co do pierwszej pomocy, co do tego, że powinien być ten program realizowany w szkole, to chyba między nami nie występuje sprzeczność. Nie występuje również sprzeczność, że jeżeli ktoś dobrze przygotowuje, jeżeli pan Owsiak jest w stanie dobrze to przygotować, to powinien mieć prawo prowadzenia, tak samo jak inne podmioty, które ubiegają się o prowadzenie tej działalności. Tylko pani przez chwilę zeszłą na troszeczkę inny temat dotyczący ocen pewnych moralnych. Sprawa, do której ja się odwołałem, pokazała najlepiej pewne podziały i opinie w tym zakresie."
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » czwartek, 23 mar 2006, 19:44

Mysle, ze w sejmie to przejdzie.
To, ze ktos tam z PiS'u pozbawiony jest wyobrazni albo kreci jak Edgar G. nie oznacze konca swiata. PiS wiekszosci nie ma w tej chwili (i "CALE" szczescie) a inne ugrupowania popieraja wniosek. No chyba, ze ojciec rydzyk uzna to za pomysl "szatana" tak jak przystanek Woodstock.

Boze, widzisz i nie grzmisz.
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » czwartek, 23 mar 2006, 19:47

Demurrer napisał(a):Owsiak to osoba publiczna i jak rozumiem, można mieć na temat jego wypowiedzi, poglądów, itp różne opinie. Tak, czy nie? Może się komuś nie podobać ideologia „róbta co chceta” zajeżdżająca dziwętnastowiecznym lesseferyzem. Może się komuś nie podobać, czy nie? Może się komuś "sie ma" nie podbać? Ma do tego prawo, czy nie?

Papieża można krytykować, a Owsiaka nie?

Z tego co widac wladzy w tym panstwie krytykowac nie wolno, wiec dlaczego wladza ma krytykowac Owsiaka :?: :mg:
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 19:47

Foreigner napisał(a): a inne ugrupowania popieraja wniosek. .

Jaki wniosek?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez dziadek » czwartek, 23 mar 2006, 20:40

Nie rozumiem dlaczego napisałes że wrzucam off topa ?
Nikogo nie atakuję,wrzuciłem uzupełniającą wypowiedz jednego z ważnych PIS-u na temat podany w topicu.
Owsiak - to WOŚP; Gosiewski - to PIS.
Nie widzę tu dwóch spraw.Wypowiedzi dotyczą tej samej sprawy "Czy Jerzy Owsiak ma uczyć Twoje dzieci"
Członkowie PIS-u ustami Gosieskiego sa przeciw -poniewaz używane przez Owsiaka powiedzenie SIEMA - wprowadza pewna kontrkulture,która ma demoralizujący wpływ na dzieci.
Uff - ale musiałem sie rozpisać.
Nie każy post jest atakiem na PIS.Nie każdy kto myśli inaczej jest wrogiem.
dziadek
Twardziel

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 mar 2006, 20:44

dziadek napisał(a):
Członkowie PIS-u ustami Gosieskiego sa przeciw - .

Proszę wskazać gdzie Gosiewski tak powiedział.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez dziadek » czwartek, 23 mar 2006, 20:55

Monika Olejnik: To PiS się zgadza, żeby pan Owsiak pomagał w szkole, czy nie?

Przemysław Gosiewski: Proszę panią, ja tej sprawy szczegółowo nie znam, ale uważam, że powinniśmy oceniać to pod takim kątem, na ile ten program jest dobrze przygotowany i na ile osoby, które będą go przygotowywały, będą skupiały się na realizacji tego programu, a nie na pewnej kampanii, czy prezentacji pewnego rodzaju zachować kontrkulturowych.
[/i]

dla mnie brzmi to jednoznacznie.Program jest dobry,róbmy to - ale nie Owsiak.
dziadek
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze