Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » wtorek, 21 mar 2006, 01:07

"Tożsamość" "Identity"
Słyszałam bardzo wiele pozytywnych opinii, ale jakoś długo nie mogłam się zebrać, aby obejrzeć ten filmik. Cóż .... zrobiłam to i zdecydowanie nie żałuję :D 10 zupełnie różnych osobowości, postawionych w sytuacji zagrożenia, bez możliwości ucieczki. Dobry thriller, trzymajacy w napięciu, w którym nic nie jest takie jak się przez 2/3 filmu wydaje. Zakończenie zaskakujące i na pewno nie pozostawajace poczucia niedosytu. Warto dodać, że sama obsada zachęca, gdyż pojawia się wielu znanych i świetnych aktorów. Na prawdę warto. Może nie jest to produkcja wybitna, ale ma w sobie to coś. Polecam.

"Zatańcz ze mną" "Shall we dance"
Roztańczony przystojniak Richard Gere, piękna Jennifer Lopez i jak zawsze pełna wdzięku Susan Sarandon. Ale .... ogladając ten film nie miałam ochoty wstać i pójść zapisać się na naukę tańca :? Niby wszystko było ok, składnie, ładnie, przyjemnie dla oka i ucha, jednak zabrakło mi 'uczucia'. Gere chyba na prawdę myśli, że taniec to jego mocna strona, aczkolwiek ja cały czas miałam wrażenie, że kij połknął. Może się czepaim ale 'zaliczyłam' w swoim życiu tyle filmów tego typu, że na prawdę porównanie mam niezłe. Można obejrzeć ponieważ jest to produkcja na pewno lekka i przyjemna. Nie nudzi ale też nie zachwyca. Jeśli ktoś chce nacieszyć oko aktorską trójcą to na pewno w tej kwestii się nie zawiedzie :)

"The Amityville Horror" ... czyli kojelny 'film oparty na faktach'. Tylko, że tutaj z tymi faktami to fajna sprawa :) Ale do rzeczy. TO WSZYTSKO JUŻ BYŁO ! ! Nic oryginalnego czy zaskakującego. Jeden z serii tysiąca o tematyce nawiedzonych domów. Ale mimo to ogladało się całkiem nieźle. Można pare razy podskoczyć (za sprawą czegoś co nagle na ekran wylatuje). Dobra rola Ryana Reynoldsa, jako nawiedzonego / opętanego. Jeśli lubicie filmy tego typu to Wam się spodoba.

"Zakręcony piątek" "Freaky Friday" :lol:
Bardzo, bardzo fajna komedia z Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan, w roli matki i córki, które zamieniają się ciałami. Zabawa przednia od początku do końca. Na prawdę polecam, bo jesli ktoś chce sobie poprawić humor to z pewnością właśnie ten filmik jest odpowiedni.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez rysio » wtorek, 21 mar 2006, 14:13

Suzy napisał(a):"Gothika" ... polecam :wink: szczególnie na randkę ... zdecydowanie zbliża .... :lol: ...
[center]ahamm a gotowa byłabyś obejrzeć jeszcze raz...? ;)[/center]
kulA napisał(a):anula i po co te recenzje tudziez opisy filmow, napisz swoje odczucia i juz, dopiero co zakonczyla sie ostra wymiana zdan na temat takiego postepowania...
[center]a nawiązując do kulI i jego narzekania że jest za dużo streszczeń zamiast opini, to chyba się nie zgodzę... ja, jak wiedzą ci, którzy we wspomnianej przez WZT "pogawędce" uczestniczyli, nie czytam na temat filmów nic poza może tym czy warto czy też nie, czego zresztą dzięki przez lata oglądania filmów wyrobionej intuicji sam potrafię się domyślić...
a jeśli chodzi o kwestie semantyczne, których kulA dotknął dość, hmm... natarczywie, to recenzja nie jest opisem filmu a właśnie opinią owej recenzji autora na temat filmu... których to opinii jest tu jednak większość, jak to oceniam po przedchwilkowym przejrzeniu tematu, więc nie ma się co pieklić tylko zwyczajnie robić to co ja, a co radził już WZT - omijać temat szerokim łukiem... pozdrawiam wszystkich, którzy tu (czyt - na temat "fajny film wczoraj..." raczej nie wchodzą...)[/center]
rysio
Terminator

Postprzez Suzy » wtorek, 21 mar 2006, 15:52

rysio napisał(a):
Suzy napisał(a):"Gothika" ... polecam :wink: szczególnie na randkę ... zdecydowanie zbliża .... :lol: ...
[center]ahamm a gotowa byłabyś obejrzeć jeszcze raz...? ;)[/center]

... jeśli miałabym oglądać go w przemiłym towarzystwie ... i tym bardziej na randce ... to oczywiście z niekrytą przyjemnością :oops: ... no ale nie ma co teoretyzować przecież :roll:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez keeper » wtorek, 21 mar 2006, 15:55

Kiedyś broniłam ten temat przed rozwlekłymi opisami (w tym przyrody jak w "Nad Niemnem") i przed zdradzaniem zakończnia w stylu: i bardzo mnie zaskoczyło, że mordercą okazał się... itp, itd... Potem spasowałam..i stan ten trwa do dziś..Trochę to smutne, że po obejrzeniu filmu, dla niektórych, jedynym sposobem na przekazanie jego wartości jest- treść. Radzę przerzucić się na kino amatorskie...Bardzo odświeża spojrzenie i ozywia umysł<= hasło jak z reklamy napoju ze skrzydełkami 8)
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Budyn » wtorek, 21 mar 2006, 17:52

Steyy bosh co za film lubie takie filmy ale ten to juz wyjatek w tym to nic nie skumalem ;/ naprawde dziwny film
Budyn
V.I.P

Postprzez yennefer » środa, 22 mar 2006, 02:35

Budyn napisał(a):Steyy bosh co za film lubie takie filmy ale ten to juz wyjatek w tym to nic nie skumalem ;/ naprawde dziwny film

no dziwny, dziwny, ale nie ma co narzekać... Stay to takie male wyzwanie, mozna niezle pogłówkować przy nim, ale przecież pewne sensy sie tam wylaniaja...jak w ukladance ;)
choć fakt, nie wszystko jest jasne po pierwszym obejrzeniu,musialabym obejrzeć jeszcze raz, zeby pewne sprawy sobie poukladać, a niektore pewnie pozostana w sferze domysłów hyhy 8)
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Uri » czwartek, 23 mar 2006, 08:08

fajny film wczoraj widziałem ;)

Czego pragną kobiety

nie powiem, ciekawe ;) pare razy tęgo się uśmiałem :) jeśli ktoś jeszcze nie widział - polecam!
Uri
Weteran

Postprzez FiDo » czwartek, 23 mar 2006, 19:07

"Franz Kafka" Zbigniewa Rybczyńskiego. stary, teatralny. ale porzadny
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 23 mar 2006, 19:40

WZT napisał(a):Michael Moore -Zabawy z bronia.

Film dostal oscara w 2003 za najlepszy film dokumentalny....
Facet w tym filmie postawilbardzo ciekawe pytanie-dlaczego w USA jest tyle zgonow od broni palnej niz w Kanadzie gdzie podobne jest prawo dotyczace broni.... Probowal odpowiedziec na te zadane pytanie.... jaktow takichfilmach bywa odpowiedz musimy sobie sami znalesc...
Film jest o niebo lepszy niz ten pozniejszy film ktorym sie wiele osob podniecalo-weldug mnie ten drugi film to nic innego jak jeden wielki film propagandowy....
Codo zabaw z brania mozna go zobaczyc-ale odpowiedzi musicie sami sobie poszukac....

rowniez polecam. niedawno nabylem oryginalke na dvd. klasyk.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 24 mar 2006, 17:17

Powaqqatsi - druga czesc trylogii Godfrey`a reggio. polecam
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » piątek, 24 mar 2006, 22:12

The Skeleton Key - film sie dlugo rozkreca, ale raczej warto przezyc malutka chwile grozy

Saw 2 - no to czekamy na czesc 3 :)
Flo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » sobota, 25 mar 2006, 04:22

"Zupełnie jak miłość" - lekka i przyjemna komedia romantyczna z Ashtonem Kutcherem i Amandą Peet [na uwage zasluguje zwlaszcza jej rola, fenomenalnie zagrana :twisted: ], duzo zabawnych dialogow, mozna sie posmiac, ogolnie polecam.
przy czym uwaga: tego typu filmy pelnia funkcje terapeutyczna niby, ale i niosa spore ryzyko ;)
mianowicie w moim przypadku sprawiaja, ze odrywam sie od ziemi i bujam gdzies w oblokach :P :lol:
ehh, te komedie romantyczne :doh:

bardzo fajna ścieżka dzwiekowa :roll:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Flo » sobota, 25 mar 2006, 11:52

Kinsey - juz wiem dlaczego ten film podobal sie Pastorowi :twisted:
Flo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film