wredniak napisał(a):Foreigner, sprawdz jak jest zrobiony parking z tylu ratusza. Pomimo,ze jest to zatoka,zachowano pewna odleglosc od skrzyzowania.Podobnie ktos probowal uczynic na ul. Gieldowej i dlatego pomimo, ze nie ma tam ustawowych 10 m nic nie mowie. Natomiast w tym przypadku uwazam,ze wystepuje ewidentne lamanie przepisow Ustawy.
Wrzucilem temat bo sadzilem, ze moze kogos to zainteresowac. Jak widac zdania sa podzielone.Ja podalem konkretny przyklad i art. ustawy odnoszace sie do niego. Naszemu dziennikarzowi wystarczyla swobodna interpretacja prawa w wykonaniu posterunkowego.
Dlugi, zycie nauczylo mnie, ze nie zawsze policjant i urzednik maja racje i dzialaja zgodnie z prawem. Ty jestes dziennikarzem i twoja rola jest "umilanie" zycia tym osobom. Moze powinienem przeprowadzic wywiad z komendantem, szefem drogowki i dostarczyc ci material ?
Wredniaku nie kloce sie, ze rozwiazanie to jest szczesliwe i nie utrudnia zycia ludzi. Przyznaje racje dlugoimiennemu w kwesti tego, ze jest to zgodne z prawem gdyz tam sa wyznaczone miejsca parkingowe. Odmienna sprawa jest inteligencja osob odpowiedzialnych za takie usytuaowanie miejsc parkingowych. Policja i Straz Miejska jest od egzekwowania przepisow a nie od gdybania czy cos jest dobre czy tez nie.
Wracajac do wypowiedzi Colberg'a to zwiekszenie ilosci aut zaparkowanych w podworkach spowodowane jest tym, ze ludzie pracuja w centrum i do niego dojezdzaja i musza gdzies zaparkowc. Maja placic 8 zl dziennie za parking

Lekka przesada. Nikt nawet nie pomyslal by dla mieszkancow wprowadzic abonament parkingowy. traktuje sie nas jak dojne krowy. Strefy platnego parkowania w lato jestem w stanie zrozumiec, ale jesli to samo ma byc caly rok to gdzie mozliwosc wykupienia abonamentu. Raczej sie niedoczekamy bo wplywy do kasy miasta zmalalyby pewnie dosc znacznie.