Kaucz'u - galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez FiDo » sobota, 4 mar 2006, 18:04

Kauczu, nie zganiaj na sprzet :) ja tez mam zwykly aparat kompaktowy, a Natalia jeszcze bardziej prymitywny, bez manualnych ustawien i tylko stala ogniskowa. aparat jest tylko narzedziem w reku fotografa. lepszym aparatem mozesz polepszyc jakosc zdjec, ale umiejetnosci kadrowania i kompozycji za Ciebie nie zalatwi :)
co do zdjecia 37go, byc moze WZT skojarzylo sie moj stary cykl dwoch fotografii

i
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Martius » niedziela, 12 mar 2006, 22:08

47. Fajne , wkurzaja mnie przypaly w okolicach okna i GO
48. Brak mi tego czegos
49. Gdzie ostrosc ?
50. Jest fajne , tylko troszke dynamiki mi brak
51. Lubie ten klimat chodz sam nie mam takich zdjec , tylko nie wiem gdzie mam skupic uwage na tym zdjeciu
52. Male ciekawe
53 . Jedno z lepszych
54. Zle wykadrowane "ale to tylko moja opinia .
55. bardzo dobre zdjecie + za pan
56. Ludzie maja glowy ?
57. Swietne zdjecia :D "Rowerek gora "
58. Tez fajne
59.+ za ciekawie ulozony kadr :)

ooo czas mi sie skonczyl
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez FiDo » niedziela, 12 mar 2006, 23:47

sorry Kauczu, ale przekonales mnie tym razem jednym zdjeciem. 47 bije wszystkie na glowe moim zdaniem. a to dlatego, ze zdecydowales sie podejsc do krzesel z innego punktu widzenia. tworza sie fajne linie, ktore zbiegaja sie gdzies tam w oddali. troche tego dolu za duzo, ale fota mi sie podoba.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kamila » poniedziałek, 13 mar 2006, 15:09

kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez FiDo » niedziela, 19 mar 2006, 18:28

bardzo ciezko mi sie Twoje foty oglada Kaucz. ale to z racji ich wielkosci. musze jezdzic suwakiem w gore i w dol zeby fote obejrzec i ciezko mi jest powiedziec jak to jest kompozycyjnie wywazone. nie mozesz wrzucac nizszych rozdzielczosci? optuje za zdjeciem nr 82. ladna gra kolorow i przestrzeni. jezeli moja krytyka ma byc konstruktywna, to wydaje mi sie, ze powinienes szukac jakichs 'odnosnikow'. czyli.. nie fotografowac pustej przestrzeni. cos w nia wcisnac. zeby ta fota cos nam powiedziala. dobra operacje poczyniles w zdjeciu nr 80. wsadziles czlowieka. a gdybys skombinowal zdjecie 80 z 77? wyobraz sobie swiatlo w tunelu i czarne zarysy czlowieka idacego ku temu swiatlu. generalnie - coraz lepiej Ci to idzie.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez rysio » niedziela, 26 mar 2006, 17:40

rysio
Terminator

Postprzez rysio » piątek, 14 kwi 2006, 14:19

pomysł ze słuchawkami podoba mi się - to coś własnego, twórczość już właściwie a nie tylko przyciskanie spustu:)
fajna jest też seria z bucikiem, tzn nie seria, bo są tylko dwa ale można to rozszerzyć: np. bucik pod wierzą eiffel'a, bucik w central parku, bucik i katedra itp :D
tyle że jeśli to bucik miał być tematem zdjęcia, jak wnioskuję, bo inaczej nie byłoby potrzeby wogóle go na zdjęciu umieszczać, to należałoby aby był ów bucik ostry, a na drugim zdjęciu jest właśnie nieostry i mimo fajowego tła to jednak ten nieostry bucik dużo psuje
to tyle - na temat reszty nie będę się wypowiadał bo nie wydają mi się interesujące pozdrawiam
p.s. w jednym filmie taki but samotnie sobie leżący traktowany był jako element ludzki na miejscu wypadku, przy publikacji zdarzeń w mieścince w jej lokalnej gazecie. takie rady od tamtego fotografa...
rysio
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki