Syn prezydenta skazany

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » piątek, 17 mar 2006, 19:55

Demurrer napisał(a):... i to znaczy jeszcze, że używanie w tym kontekście słowa zbrodnia/zbrodniarz jest nadużyciem i podawaniem nieprawdy.

Ani razu nie nazwalem go zbrodniarzem. Co nie znaczy ze nie jest przestepca.
Foreigner
Weteran

Postprzez Gargamel » sobota, 18 mar 2006, 14:31

padalec napisał(a):Jazda po pijaku to nie zbrodnia. To zwykły występek.

Coś dziwnego się tu dzieje.Jest odniesienie się do faktu, że ktoś nazwał Bartosza B. już nawet zbrodniarzem ale nie ma wcześniejszego posta ,który oznaczałby to.Jezu co tu się dzieje-zawiść,nienawiść w czystej postaci. ;/
Gargamel
Ważniak

Postprzez Gargamel » sobota, 18 mar 2006, 14:34

Już wiem to był Foreigner-oszczerca i bez honoru człowiek na dodatek.Może chociaż przeprosisz .
Gargamel
Ważniak

Postprzez wredniak » sobota, 18 mar 2006, 21:35

Gargamel,wez kilka dni urlopu wyjedz z Kolobrzegu i odpocznij. Jako wazeliniarz masz bardzo zawezone pole widzenia. W czasie urlopu bedziesz mogl poczytac, doksztalcic sie. Moze zrozumiesz co pisala U-S,co ja napisalem. Poszerz troche swoje horyzonty i nie patrz tylko w jeden punkt. Do wyborow jeszcze daleko, wykonczysz sie psychicznie.
Slowo "zbrodniarz" ja uzylem, ale nie histeryzuj, to nie bylo o panu B. Gdyby jadac na dwoch gazach spowodowal wypadek ze skutkiem smiertelnym, bez wahania tak bym go nazwal.
Czy jest roznica miedzy osobnikiem okladajacym przypadkowego przechodnia kijem bejsbolowym a osobnikiem jezdzacym po pijaku :?:
Jeden i drugi doskonale wie,ze swoim postepowaniem moze spowodowac smierc lub kalectwo niewinnego czlowieka. Pierwszego Gargamelu ,pewnie nazwiesz zbirem i bandziorem,drugiego usprawiedliwiasz i uwazasz, ze powinien uczyc, wychowywac /?/ dzieci i mlodziez. :!:
Masz bardzo ciekawa mentalnosc i moralnosc :!:
Podnosisz okrutny wrzask bo policjant zaparkowal na chodniku a usprawiedliwiasz jezdzacego na dwoch gazach. Waga tych czynow nie jest chyba taka sama.
Mozna wspolczuc panu prezydentowi. Okres przedwyborczy a tu synek wykreca taki numer!
Co biedny ojciec ma robic? Zalatwiac,naciskac mocno nie mozna bo jesli sie wyda to bedzie jeszcze gorzej,a zostawic dziecko na pozarcie tez zal. :(
Gargamelu,broniac tak zazarcie mlodego B.osmieszasz sie.
Popelnil wystepek,przestepstwo,wymierzono mu kare i final. Powinien przyjac to z pokora. odejsc ze szkoly. Tata pewnie zalatwilby mu prace a nie byloby tematu do dyskusji,plotek.
wredniak
Ważniak

Postprzez Bruno » niedziela, 19 mar 2006, 10:14

0wn4g3 napisał(a):Jak psy kąsacie faceta tylko za to, że jest synem HB.

Napisze ci tylko jak to ja widze.
To tato jest szefem organu prowadzacego. To tato jako szef nie zrobil nic przez prawie rok tej zenujacej sytuacji. A co zrobil syn to kazdy wie... Zawod nauczyciela jest bardzo eksponowany i wysoce niewdzieczny, a on w swoim zachowaniu nie rozni sie od typowego ucznia tej szkoly (lapiesz za reke jak wyciaga telefon komorkowy, to powie, ze nie jego reka).
I chyba zgodzisz sie, ze odpowiedzialnosc za wlasne czyny rozni czlowieka dojrzalego od "gowniarza"??
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 10:25

Gargamel napisał(a):Już wiem to był Foreigner-oszczerca i bez honoru człowiek na dodatek.Może chociaż przeprosisz .

W tym przypadku to ja oczekuje przeprosin gyz nikogo zbrodniarzem nie nazwalem.
Jestem czlowiekiem Honorowym w odroznieniu od pana dosc niepoczytalnego Gargamela. Nie intyeresuje mnie kim jest, czy pracuje w urzedzie miasta czy na kompostowni smieci przewraca. Pewnie i tak nie doczekam sie przeprosin. Zreszta niewazne moj drogi gdyz od dzisiaj zaczynam moje male prywatne sledztwo i z pomoica moich kolegow z sieci znajdziemy cie predzej czy pozniej. Wtedy to juz moj drogi uwierz lub nie kazdy sie dowie kim jestes. To masz obiecane, a znam sie na rzeczy.

Nie zamierzam przepraszac, gdyz nie ja nazwalem twojego malego pupila zbrodniarzem. Nazwalem go jedynie przestempca co jest zgodne z prawda.

Tak wiec odstosunkuj sie ode mnie oszczerco (jak to zwykles mnie nazywac).
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 10:30

Art.7§1 kodeksu karnego stanowi: " Przestępstwo jest zbrodnią albo występkiem".

W tym przypadku nazywamy to wystepkiem co nie zmienia faktu, ze jest to przestempstwo a osoba je popelniajaca jest przestepca. I tak tez nazwalem pana Bartosza B. zgodnie z prawda zreszta.

I co Gargamelu :?: czlowieku bez honoru i oszczerco :?: Moze chociaz przeprosisz :?:

Pewnei nie. Najpewnie nie zobaczymy cie jkuz w tym temacie, gdyz takiego tchorza i klamcy to forum nigdy nie widzialo.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » niedziela, 19 mar 2006, 11:19

0wn4g3 napisał(a):
Właśnie nazwałeś go złodziejem ;) Mało tego. Napisałeś że typowy uczeń tej szkoły to złodziej. Jesteś mniej wart niż żul spod budki z piwem. Mam nadzieję że ktoś Cię pozwie...

Nikogo nie nazwalem zlodziejem, podalem przyklad (to tak dla jasnosci, bo widac, ze nie kazdy rozumie). Ile jestem wart sam wiem, ocena anonimowego czlowieczka z netu sie nie przejmuje.
Ciesz sie niedziela, piekny dzien :)
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 12:07

Own4ge tak jak to napisal wczesniej SatH^Raa o to sprawa sie rozbija. Niemiej jednak nalezy ukrocic temat bo wyrok juz zapadl i pewne watpliwosci zostaly rozwiane.
Foreigner
Weteran

Postprzez Didi » niedziela, 19 mar 2006, 15:20

0wn4g3 napisał(a):Tylko dla tego, że jest synem HB, to w dzień po złapaniu mieli go zaciągnąć na szafot?

http://wiadomosci.onet.pl/1280640,69,item.html

311 km/h - nowy rekord na drodze publicznej
Włoska policja zatrzymała kierowcę, który jechał po autostradzie z prędkością 311 kilometrów na godzinę. Rekordzista, syn byłego ministra spraw zagranicznych, stracił na 3 miesiące prawo jazdy i musi zapłacić mandat w wysokości 357 euro.
Policjanci z patrolu na autostradzie A26, prowadzącej z Novary do Genui, nie wierzyli własnym oczom, kiedy na radarze pojawiła się liczba 311. Myśleli, że nowoczesny sprzęt się zepsuł i pokazuje metry, a nie kilometry.

Nie mieli jednak czasu na zastanowienie się, bo coś, co było przed chwilą małym czerwonym punkcikiem, już zbliżało się do nich. Odruchowo wyciągnęli lizak i ze zdziwieniem zobaczyli, że samochód się zatrzymał. "Ma doskonałe hamulce" - powiedział z dumą prowadzący go elegancki mężczyzna.

Okazał się nim Riccardo Ruggiero, dyrektor generalny telekomunikacji włoskiej i syn byłego ministra spraw zagranicznych. Sam nie chciał uwierzyć, że pobił właśnie rekord prędkości na drodze publicznej. Poprzedni należał do motocyklisty, który kilka lat temu osiągnął 270 kilometrów na godzinę. Ruggiero tłumaczył, że chciał wypróbować nowy wóz.
Didi
Rycerz forum

Postprzez Gargamel » wtorek, 21 mar 2006, 15:27

SatH^ Raa jesteś w błędzie.Prezydent jest przełożonym dyrektora ,a nie wicedyrektora...to tak w ramach ścisłości.Regulamin znam i wybacz,bo pomimo jego przestrzegania zawsze można dostać upomnienie jak np.za wyręczanie moderatorów,za dyskutowanie..zaznaczam,że rozmowa jest i była burzliwa, ale nigdy bynajmniej z mojej strony nie przekroczyła pewnego poziomu.
Jak wynika to czasami można nazywać pewnych ludzi zbrodniarzem,złodziejem,wazeliniarzem....no cóż może masz jakiś inny, swój regulamin.Pragnę zaznaczyć ,że powyższe pomówienia wyłapały i zwróciły na nie uwagę także inne osoby z forum.
Ja te ataki traktuję jako burzę w szklance wody ,bo dokładnie pamiętam zawiść,zazdrość Waszą jak B.B został wicedyrektorem,szkoda gadać. ;/

Kolejna histeria...

Bruno napisał:
i wysoce niewdzieczny, a on w swoim zachowaniu nie rozni sie od typowego ucznia tej szkoly (lapiesz za reke jak wyciaga telefon komorkowy, to powie, że nie jego ręka).
Tak wygląda typowy uczen tej szkoły? :lol: :lol: A skąd ty masz takie informacje?
Wredniak Ty naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy przykładami danymi przez Ciebie.
...Gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była.
Gargamel
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg